Maki Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Kupiłem sobie manetki deore XT które są na 9 biegów. I moje pytanie brzmi, czy do czasu zmiany kasety na 9 mogę używać Manetek XT do kasety na 8 biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Możesz tylko będziesz miał 1 bieg na manetce "pusty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Możesz tylko będziesz miał 1 bieg na manetce "pusty" oczywiscie, ze nie. tak by bylo przy kombinacji manetka 8, kaseta 7. Przy manetce 9 i kasecie 8 nie da sie poprawnie wyregulowac przerzutki. Jezdzic mozna, ale specjalnie przyjemne to nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Nie możesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Dokladnie- 9-iatka ma mniejszy rozstaw zebatek, co za tym idzie manetka ma mniejszy skok mechanizmu zapadkowego! pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Manetki 7-mio biegowe powinny chodzić z kasetami 6-cio, 7-mio i 8-mio biegowymi. Ze względu na zmieniony rozstaw trybów w kasecie, 7-mio biegowe manetki nie będą poprawnie współpracowały z 9-cio rzędowymi kasetami. Oczywiście przy 7-mio biegowej manetce i 8-mio rzędowej kasecie nie będzie jednego biegu. Manetki 8-mio biegowe powinny chodzić z kasetami 7-mio i 8-mio biegowymi. Z 9-mio rzędowymi kasetami nie będą współpracować. Manetki 9-mio biegowe będą dobrze działąc jedynie z kasetami 9-cio biegowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.