Maki Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 Kupiłem sobie manetki deore XT które są na 9 biegów. I moje pytanie brzmi, czy do czasu zmiany kasety na 9 mogę używać Manetek XT do kasety na 8 biegów.
Wawrus Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 Możesz tylko będziesz miał 1 bieg na manetce "pusty"
uchmanek Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 Możesz tylko będziesz miał 1 bieg na manetce "pusty" oczywiscie, ze nie. tak by bylo przy kombinacji manetka 8, kaseta 7. Przy manetce 9 i kasecie 8 nie da sie poprawnie wyregulowac przerzutki. Jezdzic mozna, ale specjalnie przyjemne to nie bedzie.
mewes Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Dokladnie- 9-iatka ma mniejszy rozstaw zebatek, co za tym idzie manetka ma mniejszy skok mechanizmu zapadkowego! pozdro!
TocaS Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Manetki 7-mio biegowe powinny chodzić z kasetami 6-cio, 7-mio i 8-mio biegowymi. Ze względu na zmieniony rozstaw trybów w kasecie, 7-mio biegowe manetki nie będą poprawnie współpracowały z 9-cio rzędowymi kasetami. Oczywiście przy 7-mio biegowej manetce i 8-mio rzędowej kasecie nie będzie jednego biegu. Manetki 8-mio biegowe powinny chodzić z kasetami 7-mio i 8-mio biegowymi. Z 9-mio rzędowymi kasetami nie będą współpracować. Manetki 9-mio biegowe będą dobrze działąc jedynie z kasetami 9-cio biegowymi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.