Skocz do zawartości

[piasta] tylna Shimano FH M785 - jakie problemy

BuyBike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, waham się czy kupić piastę shimano FH M785. Czy możecie napisać z waszego doświadczenia jakie problemy mogą mnie spotkać przy jej użytkowaniu?. Głównie chodzi mi o awaryjność bębenka, bo to chyba najdroższa część tej piasty. Przy okazji zapytam czy są jakieś części zamienne do bębenków tej piasty? Z góry dzięki. Pozdrawiam. Romek

Napisano

Kupiłem koła z tymi piastami i na dzień dobry reklamowałem z powodu niewielkiego luzu na bębenku. Reklamację uwzględniono, wymieniono bębenek i dalej jest minimalny luz. Nie walczę już z tym bo w trakcie jazdy w niczym to nie przeszkadza. Chyba że luz będzie się z czasem powiększać w tedy zacznę się martwić

Napisano

Czesci zamienne sa, pytanie czy dostepne - konusy, kulki, bebenek.

Jesli to oznaczenie wersji pod zwykla oske a nie pod 12tke to bebenek jako taki bedzie w jednym kawalku. Jesli pod 12tke to jest szansa ze bebenek rozpadnie sie na kawalki.

Napisano

Gdzieś czytałem, że pękają zewnętrzne korpusy tych bębenków, jeśli oś ma 14mm to bębenek w środku musi być na maxa odchudzony. Pękł komuś ten bębenek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...