BuyBike Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Witam, waham się czy kupić piastę shimano FH M785. Czy możecie napisać z waszego doświadczenia jakie problemy mogą mnie spotkać przy jej użytkowaniu?. Głównie chodzi mi o awaryjność bębenka, bo to chyba najdroższa część tej piasty. Przy okazji zapytam czy są jakieś części zamienne do bębenków tej piasty? Z góry dzięki. Pozdrawiam. Romek
empe Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Kupiłem koła z tymi piastami i na dzień dobry reklamowałem z powodu niewielkiego luzu na bębenku. Reklamację uwzględniono, wymieniono bębenek i dalej jest minimalny luz. Nie walczę już z tym bo w trakcie jazdy w niczym to nie przeszkadza. Chyba że luz będzie się z czasem powiększać w tedy zacznę się martwić
tobo Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Czesci zamienne sa, pytanie czy dostepne - konusy, kulki, bebenek. Jesli to oznaczenie wersji pod zwykla oske a nie pod 12tke to bebenek jako taki bedzie w jednym kawalku. Jesli pod 12tke to jest szansa ze bebenek rozpadnie sie na kawalki.
BuyBike Napisano 16 Października 2015 Autor Napisano 16 Października 2015 Gdzieś czytałem, że pękają zewnętrzne korpusy tych bębenków, jeśli oś ma 14mm to bębenek w środku musi być na maxa odchudzony. Pękł komuś ten bębenek?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.