Wooyek Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 Wybieram się na weekend do Polanicy-Zdroju. Znacie jakieś fajne (lub chociaż w miarę fajne) trasy w okolicy? Póki co rozkminiłem mapy Bike Maratonów z ostatnich lat, ale nie spodziewam się po nich rewelacji...
Salvin Napisano 19 Października 2015 Napisano 19 Października 2015 Cały obszar lasu pomiędzy Polanicą, a Szczytną jest usiany genialnymi ścieżkami/singlami z czego większość jest nieoznaczona i znana tylko lokalsom. Z tych znanych i oznaczonych: na pewno wartą przejechać się zielonym szlakiem od drogi nr 8 Żółtym do zamku na Szczytniku Szlakiem "serduszkowym" wokół Polanicy i rzecz jasna trasą mtb "piekielna pętla" Na pewno się nie zawiedziesz bo teren do uprawiania szeroko pojętego mtb jest naprawdę świetny.
Wooyek Napisano 20 Października 2015 Autor Napisano 20 Października 2015 Dzięki! Byłem w Polanicy w weekend i na razie pieszo zrobiłem wycieczkę właśnie w poleconej przez Ciebie okolicy: żółtym do skrzyżowania z zielonym i powrót zielonym, przecinając po drodze szlak "sercowy" i rowerowy (Diabelska Pętla). Teren faktycznie jest super do eksploracji - tak jak piszesz, ścieżek jest mnóstwo, z czego na mapie są "aż" trzy (szlaki żółty, zielony i sercowy). A przy tym ciężko się zgubić, bo powierzchnia jest malutka i ze wszystkich stron "odcięta" drogami. Na pewno jeszcze nieraz tam pojeżdżę (siostra ma apartament do wynajęcia w centrum Polanicy /koniec reklamy) i może opiszę tu jakieś trasy, jak już rozeznam okolicę. Na następny raz planuję pojechać żółtym dalej do Szczytnej i wrócić przez Wolarz - zgodnie z sugestią z forum Enduro Trophy.
Wrzosin Napisano 9 Listopada 2015 Napisano 9 Listopada 2015 Hej, z tym Wolarzem to radzę uważać gdyż wjazd czerwonym od strony zachodniej (ul. Bobrowniki) jest niemal niemożliwy, nawet z prowadzeniem roweru byłby problem od drugiej strony da radę bez problemu wjechać, polecam też zjechać do końca czyli do samej Polanicy czerwonym szlakiem, z taką uwagą iż miejscami jest naprawdę stromo i po deszczu odradzam. Warto się też wybrać do Parku Narodowego Gór Stołowych, to niedaleko. tylko raczej omijać tam szlaki rowerowe bo te są dość,,, nudne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.