Skocz do zawartości

Specialized Big Hit 2005 rama spawana

sorry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich!

Chcialbym zaczac przygode z dh i znalazłem pewne ogłoszenie na olx, mowa o Specializedzie Big Hicie 2005r http://olx.pl/oferta/rower-specialized-big-hit-marzocchi-shiver-dh-fr-shimano-elixir-CID767-IDcagtZ.html#ad2b6e93a3. Jest tylko kilka wad: 1. rower miał małe złamanie przy główce ale jest zaspawane a 2. to że nie ma jednej szprychy w kole ale to kwestia kilku złotych. A więc moje pytanie brzmi "czy opłaca się kupić ten rower "? Dopiero zaczynam więc nie wybiorę sie z nim zaraz w góry tylko jakieś okoliczne zjazdy i trasy.

• Mod Team
Napisano

Popraw nazwę tematu, bo pójdzie do kosza.

Co do roweru; zależy jak pękniecie było pospawane. Jeśli profesjonalnie można jeździć, jeśli "u pana Janusza za flaszkę" to proszenie się o kłopoty. I to poważne.

Napisano

W życiu nie kupiłbym roweru o takim zastosowaniu ze spawaną główką ramy... ktoś da Ci gwarancję jak został wykonany ten spaw i jaką ma obecną wytrzymałość ten materiał? Chcesz się przekonać na własnej skórze jak to jest wylądować twarzą za hopą kiedy widelec odlatuje z przednim kołem po lądowaniu? Ja bym się na taką dodatkową adrenalinkę nie zdecydował "wytrzyma czy nie wytrzyma kolejnego skoku", jak chesz jeździć DH to tutaj nie ma miejsca na kompromisy a bezpieczeństwo to podstawa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...