Obrien Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 Witam. Do starej ramy mtb z rozstawem tylnego widelca chce zapleść nowe kolo. Zastanawiam się nad piasta. Do tej pory jeździłem na acera po 7 rzędów. Chce zapleść nowe kolo i tu zastanawiam się nad piasta. Mysle nad piasta szosowa, piasta deore i podmiana nakrętek by uzyskać zadana szerokość 130 mm, piasta novatec i podmiana nakeret jak w przypadku deore. Mam natomiast następujące wątpliwości: Czy piasta szosowa nie będzie zbyt delikatna? Czy w piastach novatec jest możliwość podmiany nakrętek? U kolegi w rowerze widziałem piaste novatec pod maszyny i tam miał jakby jedna nakrętkę. Wiez ciężko byloby uzyskać rozstaw 130mm . Czy piasta 8 s nie skomplikuje sytuacji z linia łańcucha i sensowniej w to kolo lepiej włożyć jakiegoś altusa pod 7s? Próbowałem wcisnąć kolo z rozstaw 235 mm ale nie ulozylo się na środku. Dlatego mysle o zaplataniu. Budżet to 100 zl. Z góry dzieki za pomoc.
panSocjolog Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 A po co w zasadzie chcesz piastę 130mm?
Obrien Napisano 14 Października 2015 Autor Napisano 14 Października 2015 Tylny widelec ramy ma rozstaw 130 mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.