Skocz do zawartości

[spodnie zimowe] Pearl Izumi Elite AMFIB Bib Tight

zgucior

Rekomendowane odpowiedzi

Długie spodnie z wkładką wykonane z softshellu. Dodając do tego nazwę firmy można by zakończyć ich opis. :)
Wykonane idealnie , nie się do czego doczepić.
Jeździłem dziś w nich ponad godzinę w temp 5-8C. Wiatroszczelność i nieprzemakalność 10/10 , "oddychalność" 10/10
Pierwszy raz w życiu czekam na mrozy śnieg i błoto :)

Może zmień na "suchacze" dla płetwonurków? ;)
Osobiście wolę softa od szeleszczącego goretexu. Wg mnie jest lepszym rozwiązaniem na zimę.

Od 3 lat używam też "wiatrówki" z serii Barier tej firmy , takiej i dla biegaczy i dla rowerzystów. Można z niej zrobić też kamizelkę i wg mnie jest to jej wada gdyż zamki są jedynymi miejscami gdzie przewiewa. Jej wodoszczelność jest znikoma ale przy lekkim deszczu daje radę :)
Ceny faktycznie , w Polsce , są dużo za duże.

Ja także próbowałem jeździć we wszelkich markowych i niemarkowych rowerowych i nierowerowych spodniach. Ostatecznie zimę i silne mrozy przejeżdżam w

• bieliźnie termicznej cienkiej lub grubej zakładanej w zależności od temperatury otoczenia.
  • spodniach polarowych cienkich zakładanych tylko przy mrozach niższych niż -15 st C
  • spodniach bojówkach z grubej bawełny. Traktuję je jako element przeciwwietrzny jednocześnie minimalizując efekt zapocenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...