zgucior Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Długie spodnie z wkładką wykonane z softshellu. Dodając do tego nazwę firmy można by zakończyć ich opis. Wykonane idealnie , nie się do czego doczepić.Jeździłem dziś w nich ponad godzinę w temp 5-8C. Wiatroszczelność i nieprzemakalność 10/10 , "oddychalność" 10/10Pierwszy raz w życiu czekam na mrozy śnieg i błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Mam te spodnie. Wodoszczelnosc 10/5, tylko w lekkim deszczu, tylko z blotnikami i tylko ponizej pol godziny jazdy. Oddychalnosc ujdzie przy jezdzie po bulki do sklepu. Soft nie nadaje sie do wysilku na rowerze. Mam ciuchy tej firmy i zdecydowanie cena nieodpowiednia do jakosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Może zmień na "suchacze" dla płetwonurków? Osobiście wolę softa od szeleszczącego goretexu. Wg mnie jest lepszym rozwiązaniem na zimę. Od 3 lat używam też "wiatrówki" z serii Barier tej firmy , takiej i dla biegaczy i dla rowerzystów. Można z niej zrobić też kamizelkę i wg mnie jest to jej wada gdyż zamki są jedynymi miejscami gdzie przewiewa. Jej wodoszczelność jest znikoma ale przy lekkim deszczu daje radę Ceny faktycznie , w Polsce , są dużo za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Ja także próbowałem jeździć we wszelkich markowych i niemarkowych rowerowych i nierowerowych spodniach. Ostatecznie zimę i silne mrozy przejeżdżam w bieliźnie termicznej cienkiej lub grubej zakładanej w zależności od temperatury otoczenia. spodniach polarowych cienkich zakładanych tylko przy mrozach niższych niż -15 st C spodniach bojówkach z grubej bawełny. Traktuję je jako element przeciwwietrzny jednocześnie minimalizując efekt zapocenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.