bock_1 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Witam. Po trzydziestoletnim rozstaniu z rowerem w tym roku wróciłem. W sierpniu zakupiłem sobie jednoślada i zacząłem się ruszać. Na początku było ciężko ale wiem już, że będę jeździł. Chciałem się wybrać w roku 2016 na trasę jak w tytule. TYLKO no właśnie. Moja waga Rowerek crossowy. Producent daje gwarancję wytrzymałości roweru 140 kg. Niestety sam ważę prawie 110. Więc mogę załadować bagażu do 30 kg. I niestety chyba będę musiał zrezygnować z tego wyjazdu? Macie może jakieś pomysły jak wybrnąć z tej sytuacji? (chodzi o niezbędny bagaż) Oczywiści wiem, że najlepiej schudnąć Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Na taki wyjazd spokojnie 8 kg bagażu wystarczy az nadto . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bock_1 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Dzięki za szybki odzew. Oj, jakby tak było naprawdę to Super. Jednak aż tak dobrze chyba nie będzie licząc namiot i pozostałe rzeczy , które trzeba zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 extrawheel - stylowo i bezstresowo schudnąć sporo zimą - trzeba konsekwencji,łatwo nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 30 kg bagażu to dość sporo, powinieneś się zapakować, jak przekroczysz limit 140 kg o te dodatkowe kilka kilo to myślę że nic się nie stanie. Jeśli naprawdę nie dasz rady się zmieścić wagowo to musisz z czegoś zrezygnować np. z namiotu i spać w pensjonatach lub kupić lżejszy namiot. Domyślam się że wyjazd będzie latem 2016 roku więc masz jeszcze trochę czasu na kombinowanie. Nie ma co rezygnować z fajnie zapowiadającej się wyprawy rowerowej z powodu kilku kilogramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bock_1 Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Tak. Planuję latem ten wyjazd . Mam więc trochę czasu. Na skompletowanie sprzętu i na schudnięcie Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrysTofer Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 "Wybrzeżem do Domu" jeżdżę już pięć lat... Trasą od Pennemunde do Elbląga ale całą trasę pokunujemy w terenie , jak najbliżej wody. Jeśli chodzi o bagaż to bierzemy jak najmnie i polecam spanie na stancjach nie ma sensu telepać się z namiotem i garami bo nocleg kosztuje 30 zł... Poniżej kilka zdjęć.... https://picasaweb.google.com/102625367862881396794/WybrzezemDoDomu2015PiataEdycja?noredirect=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 A skoro zdecydujesz, ze jednak taki bagaz jest potrzebny to pomysl o przyczepce. Wtedy odciazysz rower i spokojnie Ci wagi zostanie. No i przez zime sprobuj kilka kg stracic to i na zdrowie Ci wyjdzie i lzej bedzie jechac. Powodzenia i nie rezygnuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.