Chciałbym przedstawic historię powstawania mojego ss. Dodam ze na ss jezdze od 2004 , ostatnim rowerem przed Kozą była univega XXIX er którą sprzedałem z braku czasu na jazde i potrzeby kasy na zakup w123.
Zaczeło sie od zakupu kozy
I od opicia kozy
Pózniej pozbycie sie zbędnych gratów
Dokupiłem opony Vittoria Adventure, i włożyłem graty z garażu czyli pozostałe po różnych rowerach. Kiera Tioga DL, mostek NS Supermoto, klamki Schimano STX i pedały DMR V12.
Tak pojezdziłęm chwilę i wziałęm sie za przemalowywanie i kombinowanie z różnymi opcjami kierownic i mostków.
Po malowaniu doszło siodło Dartmoora ze sztycą Promax, korby 165 mm Hussefelt i wywaliłęm tylny hamulec. Przełożenie zabójcze 32/16:)
Na takim setupie przejezdziłem kilka miesiecy
Następnie udało mi sie zdobyć ramkę z widelcem Fixed Warsaw II która jest pod ostre czyli pod cieniutkie oponki. Do ramy stery kulki Neco, Hampel tektro, klamka Avid i łańcuch KMC 710.
Koła na obecnych oponach sie nie mieściły ani z przodu ani z tyłu. Ale nie chciałęm cienkich opon bo swoje bardzo lubiłęm wiec trzeba było troszke pociąć, poszlifować i pospawać
Dorobione mocowanie hamulca z rurki fi 16 mm i przyspawane tigiem
Przymiarki
Przyszedł czas na malowanie. Moja komora lakiernicza o wymiarach 60x120 cm:) Kolor to Bombay Green.
Do roweru wpadły koła na piastach Modus,tylna flip-flop, obręcze 30mm jakies najtansze, nie pamietam firmy bo od razu wywaliłęm naklejki. Przednie koło zaplot słoneczko.
Mostek Tioga, z reszta pękniety:) zamontowałem za pomocą redukcji bezpośrednio na sterówke. w tym momencie mam takiego oszukanego Aheda
Do kierownicy wsadziłęm niewiadomego pochodzenia korki Bmxowe które ważą więcej niż kiera chyba. Wyglądają jak by je ktoś robił sam bo nie są idealnie takie same.
Spasowanie przedniego koła z widelcem:)
Blat 32 zmieniłem na 42 Truvativa
Po tych zabiegach koza wygląda tak
Zrobiłem kilka dystansów po ok 20-30 km i doszedłem do wniosku że - opony za duży opór stawiają, za ciężkie? I przełożenie za małe.
Opony zmieniłem na Kenda Cosmos 700x28 a korbe na tą co była w kozie od nowośći czyl z blatem 52 z.
Zrobiło sie troche luzu w widelcu.
Przełożenie na miasto jak na ten moment masakra ale mam nadzieje ze sie przyzwyczaje. Jak sie przyzwyczaje zmieniam blat na 46 to bede miał luzniej:)
Pytanie
Lucid
Nazwa: Lucid Custom 2015 (2015)Data dodania: 11 październik 2015 - 15:03 Nie podanoZobacz rower
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.