herosa Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Dziś podczas regulowania hamulca SLX złamała się śruba trzymająca hamulec do amortyzatora. (zdjęcia). Urwała się tak blisko mocowania, że kombinerkami będzie ciężko lub będzie to niemożliwe. Tymczasowo wypsikałem to WD40 i próbowałem odkręcić kombinerkami, ale nic z tego. A może jakiś inny sposób mocowania hamulca? Na 1 śrubę i jakaś trytytka? Czekam na jakieś rady (na tym amorku śmigam do końca zimy, więc sporo czasu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Rozwiercić minimalnie mniejszym wiertłem i przejechać gwintownikiem . Rozwiercić małym wiertłem i wykręcić wykrętakiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Ja tam wystającą śrubę bym przerobił pod śrubokręt płaski. jak nie pójdzie to sposób wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Lekko szlifierką zrób tak jak kolega napisał, na płaski śrubokręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A najlepiej szlifierką typu dremel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Szlifierka jest za gruba moim zdaniem, piłką do metalu, ręczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesk83 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 naciac brzeszczotem delikatnie pod srubokret plaski i powinno dac sie wykrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Szlifierka typu Dremel, to dobry pomysł, a tarcza ma pół milimetra, albo i mniej grubości, więc brzeszczotowi nie ustępuje, ale trzeba jak najmniejszą tarczą, taką mocno startą, by średnica była jak najmniejsza (około centymetra, albo jeszcze mniej, blisko śrubki). Edytowane 12 Października 2015 przez realkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Moim skromnym jak udało ci się ukręcić śrubę M5 to nacięciem na płaski śrubokręt może nie dać rady. Jak się potwierdzi to pozostaje wkrętak albo wiertło lewoskrętne. Często aby zluzować gwint warto w niego wcześniej celnie i solidnie uderzyć w odpowiedni punkt. Przy takich gwintach wysoce wskazane doświadczenie z takimi zabawami . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Przy takich gwintach wysoce wskazane doświadczenie z takimi zabawami . Święte słowa. Jeżeli jesteś pewien,że urwałęś przez zbyt duży moment,a śruba nie była zbyt długa i nie oparła się o "dno" otworu - wykręcisz sam. W przeciwnym razie daj komuś zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manias92 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Polecam pożyczyć/kpić wykrętak do zerwanych śrub w rozmiarze M5, ewentualnie kupic 4ropaka i poprosić o pomoc mechanika z dobrze zaopatrzonym warśtatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Właśnie dziś mam czas i się wybieram do warsztatu, zobaczymy, co poradzi Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi