Wawrus Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dziś byłem w sklepie i patrzyłem obręcze do 70 zł.Sprzedawca zaproponował mi obręcz Remerx Diablo(albo Diabolo-nie pamiętam).Kosztuje 46zł za jedną.Słyszeliście o takich, bo jak szukałem w internecie to nigdzie nie znalazłem.Dodam że wyglądała przyzwoicie.Była oczkowana i miała chyba 3 komory.Jak macie namiary to wrzućcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 W tej cenie bez problemu można dostać SunRims CR 18, Mavic XM 117, AlexRims ACE 18 albo DM18 i pewnie Alex DH 22 też by się znalazło. Ja bym wybrał coś z tego, bo to sprawdzone obręcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ale w tego typu obręczach płacisz też za firmę i logo.A Remerx nie pobiera takich "opłat"bo nie jest zbyt liczącą się marką.I moim zdaniem taka obręcz Remerxa za 46zł niewiele się rózni od tych Mavica,Alexrims i innych po 65zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 ekhem ale remerx nie jest firma sprawdzoną tzn oni maja tanie znośne obrecze, nie przecze ... ale ... twierdzisz ze lepiej kupic komponent zooma niz ritchey bo w rithey sie placi tylko za firme? ... w tej cenie znajda sie sprawdzone inne rzeczy[mavic x221 kosztuje 45zł na necie... jakbys sie uparł to w sklepie na pewno po 50 zł wyrwiesz...tylko ze trudno dostepne sa]... ale jak chcesz to bierz te remer-y zawsze to wiecej opinii bedzie o sprzecie w necie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja nie mowie ze płaci sie tylko za firme.Ale na przykład nizsze komponenty nawet dobrej firmy sa mniej wiecej takie same jak nieco tansze odpowiedniki innych mniej znanych firm.To tak jak tusz w drukarkach.Za oryginał płacisz 100zł a za zamiennik o połowe mniej.Ale to nie oznacza że zamiennik jest 2 razy gorszy.Czesto sa tej samej jakości.Tylko że firma która produkuje te drukarki mówi ze wolno stosowac tylko ich tusze zeby nie uszkodzic drukarki.A to wszystko tylko dla zarobku bo i tak kazdy wie ze zamienniki tez sie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja nie twierdze ze jest inaczej ... tylko ze widzisz ja wole doplacic za cos sprawdzonego niz pakowac sie w niesprawdzony produkt. Jak juz napisales wszyscy wiedza ze te zamienniki są ok, a czy widziales jakies opienie o tych remerx-ach? Bo ja osobiescie sie nie spotkalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Wawrus jesli chcesz kupuj remerxy ,ale z Alex'ow bedziesz bardziej zadowolony. Takie moje zadanie ,ale jak juz sie tak uparles to kupuj to co chcesz. Ja mam DM18 sa troche pancerne ,ale maniakiem wagi lekkiej nie jestem wiec nie przeszkadza mi to ,a i tak wydaje mi sie ,ze beda lzejze nic te ktore podales(ale nie bede sie upierac ,bo nie wiem) Dzis odebralem je z centrowania ,ale wiesz ile trzeba bylo sie nameczyc zeby je oddac do centrowania? 3 mocne uderzenia ,ktore mocno utkwily mi w pamieci i do tego jeszcze mnostwo takich na ktore nawet sie uwagi nie zwrocilo np. na wyscigu ,bo sie jechalo dalej ,krawezniki i duzo innych. I wybralbym kazda jedna ,ktore wymienil WojtasGCE przed tymi remerxami. Przy tych wypisanych ,to nawet bym nie spojrzal na remerxy. Ale wybor nalezy do Ciebie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ja nie twierdze ze jest inaczej ... tylko ze widzisz ja wole doplacic za cos sprawdzonego niz pakowac sie w niesprawdzony produkt. Jak juz napisales wszyscy wiedza ze te zamienniki są ok, a czy widziales jakies opienie o tych remerx-ach? Bo ja osobiescie sie nie spotkalem. Też nie spotkałem.Dlatego założyłem ten temat, żeby się czegoś dowiedziec. Wawrus jesli chcesz kupuj remerxy ,ale z Alex'ow bedziesz bardziej zadowolony. Takie moje zadanie ,ale jak juz sie tak uparles to kupuj to co chcesz. Ja mam DM18 sa troche pancerne ,ale maniakiem wagi lekkiej nie jestem wiec nie przeszkadza mi to ,a i tak wydaje mi sie ,ze beda lzejze nic te ktore podales(ale nie bede sie upierac ,bo nie wiem) Dzis odebralem je z centrowania ,ale wiesz ile trzeba bylo sie nameczyc zeby je oddac do centrowania? 3 mocne uderzenia ,ktore mocno utkwily mi w pamieci i do tego jeszcze mnostwo takich na ktore nawet sie uwagi nie zwrocilo np. na wyscigu ,bo sie jechalo dalej ,krawezniki i duzo innych. I wybralbym kazda jedna ,ktore wymienil WojtasGCE przed tymi remerxami. Przy tych wypisanych ,to nawet bym nie spojrzal na remerxy. Też chętnie bym kupił te wyżej wymienione ale problem tkwi w tym ze nie mam kasy i musze oszczedzac kazda zlotowke.A poza tym to teraz mam całe koła za króre dałem dokładnie 202zł(za komplet z oponami i detkami).Przejechane maja 5000km i tez ani razu ich nie centrowalem.A czasami skacze i mialem kilka upadkow.Tak wiec skoro takie szajsy mi wytrzymuja spokojnie, to czemu taki Remerx ma mi nie wytrzymac???Jak cena samej obręczy tego Remerxa jest tylko 9 zł mniejsza niż zapłaciłem za całe przednie koło które ma przejechane 5000km i nic z nim nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 to po co zmieniasz kola? Skoro te sa dobre to chyba lepiej na nich jezdzic a jak kiedys bedzie ci zbywalo wiecej gotowki to kupisz cos sprawdzonego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Bo mi tylna piasta turkocze i drażni mnie to.Cała reszta jest dobra tylko ta piasta :angry: Dlatego az tak bardzo nie zalezy mi na obreczach bo i tak wiem ze te Remerxy dadza rade jak na moja jazde.Gownie zalezy mi na dobrej piascie i dlatego tez zalozylem http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=19307&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 O ile mi wiadomo, choć może mało jeszcze wiem , to żeby wymienić piastę, nie trzeba zmieniać dobrej obręczy. Wystarczy zmienić samą piastę i ewentualnie szprychy. W każdym razie zawsze tak myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ale jak juz zmieniac koło to całe.Poza tym te obrecze ktore mam teraz nie podobaja mi sie zbytnio Poprawka: te obrecze naywają się REMERX DRAGON a nie Diablo tak jak wcześniej myślałem.Dzis widziłąem w katalogu i pisało że jest podwójnie oczkowana,dwuścienna,ma Safety Line(zbędna rzecz) i 3 komorowa.A cena 49zł(katalogowo). U mnie w sklepie za 46zł. i znalazłem opinie z tego forum http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...20entry185046 30 post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Splr Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mi się zawsze wydawało, że droższe komponenty markowe są jak każdy inny produkt - sprawdzone, napchane "corporate know-how" i w sumie płaci się drożej nie za samą markę ale za dział rozwoju i badań w takiej firmie. Niewiem, może jestem w błędzie. Ale - dajmy na to - Lepper na pewno nie będzie takim prezydentem jakim był Kwachu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ja i tak wolalbym dolozyc te 9zl i miec Alexy. Ale to bedziesz Ty na tym jezdzic nie ja ,a ja tu tylko swoje zdanie przedstawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Ja i tak wolalbym dolozyc te 9zl i miec Alexy. Ale to bedziesz Ty na tym jezdzic nie ja ,a ja tu tylko swoje zdanie przedstawiam Ale 9 zł to różnica między moim obecnym kołem(obręcz+szprychy+piasta)a samą tylko obręczą Remerx Dragon.Bo moje koło kosztowało 55zł a sama obręcz Dragona 46zł. A do Alexów musiałbym dołożyc ok 18-20zł na jednej obręczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 I tu sie nie zgodze. Bo zalezy do jakich alexow. Te Remerxy kosztuja 46zl ,a DM18 kosztyja niespelna 55zl. I mnie wlasnie o to chodzilo. A do ACE18 to bys musial dolozyc tyle ile mowisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virussek Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 bierz remex-y ja na nich jezdze po kraweznikach po korzeniach itd i jeszscze mi sie nierozcentrowaly... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.