DEVILEK Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Hej Pacjent to Z1 jak z tematu, a objawy to wykorzystywanie max 50mm skoku. Rocznik wybity 08, więc sądzę, że to produkcja 2009, jak zostało to podane w internetach. Rozebrałem, spojrzałem i w środku niby wszystko ok ; niby, bo podają, aby zalać go po 160ml. Z prawej, gdzie jest rebound wylało się hmm z 30-40ml oleju, natomiast z lewej z sprężyną i asystą powietrzną, wyleciało sporo ponad 100ml ( jutro sprawdzę dokładnie ). Tłumika całego zamknąć nie potrafię ; da się, ot tak bez montażu w widelec ? Pytania takie : - roczniki 2008/09 miały walniętę tłumiki, czy to właśnie to ? - zła ilość oleju i być może nie odpowiedni ; widelec mam 1 raz u siebie, wcześniej w nim nie grzebałem. Edit : jeździłem na rowerze z nim i pod moją wagą ( 65 kg ), z praktycznie zerowym PSI w komorze pracował, bo musiał, ale także w niewielkim zakresie. Edytowane 10 Października 2015 przez DEVILEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Można zamknąć, po serwisie widelec nadal nie pracował, jak powienien. Winny był uszkodzony tłumik ; po rozwierceniu i odpowiednim zalaniu, widelec powrócił do prawidłowej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi