Skocz do zawartości

[bielizna termoaktywna] komplet spodnie+koszulka - jaka? do 220zł

herosa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

Szukam bielizny termoaktywnej. Po pierwsze nie wiem, jaką markę wybrać, bo wolałbym, aby dzianina była "grubsza", spodnie do -7st.

Po drugie kłopot z rozmiarem, gdyż jestem szczupły (na pewno spodnie o rozmiar większe niż koszulka). Obwód pasa 74cm, klatki 82, bioder 88 przy wzroście 179cm.

Wstępnie wypatrzyłem 3 marki - Spaio, Brubeck, Wisser.

Chciałbym poznać opinie o tych markach przed kupnem. Rzeczy Brubecka mam i sobie chwalę, ale są one cienkie, a poszukuję ciut bardziej ocieplanej/grubszej.

Nie będę oszukiwał - nie zamierzam wydawać tyle kasy na bieliznę termoaktywną jaką jest Brubeck Merino.

Brubeck Thermal to ciekawa propozycja, lecz jest problem z rozmiarem.
Gdyż jak zamówię rozmiar S i w klacie będzie ok, to cała koszulka jak i rękawy będą rażąco krótkie.

Witam, 

Znowu wkleję się z tematem.

W piątek zakupiłem koszulkę termiczną http://www.decathlon.pl/podkoszulek-dugi-rkaw-na-rower-mski-wind-aerofit-700-id_8290487.html#v1749425 .

Teraz myślę czy to nie jest przerost formy nad treścią i jej nie oddać...

Kupiłem ją z myślą o dojazdach do pracy w zimę (10 km, ~30 min jazdy) i aby wiatr nie był mi straszny.

Koszulka jest warta swojej ceny? 

Jako posiadacz i użytkownik owej koszulki jesteś na uprzywilejowanej pozycji przetestowania i rozkminienia, czy było warto wydać na nią tyle kasy.

Następnie możesz podzielić się swoimi spostrzeżeniami z innymi użytkownikami forum.    

na allegro pojawiło się parę aukcji z brubeckiem thermo w śmiesznie niskiej cenie link

na pytanie dlaczego cena kompletu, jak za samą bluzę, sprzedający zapewnił mnie o oryginalności towaru.

czy towary tego typu są podrabiane?

udate:

faktycznie, cenowo zgadza się z protectem

w opisie aukcji użyty jest wyraźnie termin brubeck termoaktywna THERMO, a na zdjęciach protect

Witam, 

Znowu wkleję się z tematem.

W piątek zakupiłem koszulkę termiczną http://www.decathlon.pl/podkoszulek-dugi-rkaw-na-rower-mski-wind-aerofit-700-id_8290487.html#v1749425 .

Teraz myślę czy to nie jest przerost formy nad treścią i jej nie oddać...

Kupiłem ją z myślą o dojazdach do pracy w zimę (10 km, ~30 min jazdy) i aby wiatr nie był mi straszny.

Koszulka nie nadaje się do zimowej jazdy na rowerze gdyż nie ma stójki-golfu. Zauważysz, że podczas już lekkiego mrozu bardzo będzie szyja wychładzana i kolejna warstwa nie wiele pomoże. Nawet długa kominiarka nie zatrzyma wiatru wnikajacego przez najdrobniejsze szczeliny.

Krótka bielizna termiczna bardziej nadaje się do turystyki górskiej lub na narty gdzie albo prędkości są mniejsze albo ilość odzienia zakładanego na korpus jest większa.

udate: faktycznie, cenowo zgadza się z protectem w opisie aukcji użyty jest wyraźnie termin brubeck termoaktywna THERMO, a na zdjęciach protect

Dodatkowo, mimo iż nie ma na aukcji użytego słowa "Protect" to skład materiałowy zgadza się z tym w broszurze dla Brubeck Protect:

http://brubeckprotect.com/brubeck_protect_web.pdf

Czyli sprzedawca się pewnie zapomniał i nie dodał tego istotnego wyrazu do opisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...