Skocz do zawartości

[opona] mały problem

seba1121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam man taki problem w rowerze  nie wiem czy to normalne ale zawsze jak napompuje tylną oponę tak do 4 barów to jak rower stoi  kilka dni to mi zejdzie powietrze z 2 bary  wymieniałem już ze 3 dętki wentyle tez i nic nie pomogło:) i nie wiem co dalej może być przyczyną koła mam 29 cali wentyl samochodowy i opony  Schwalbe Smart Sam Plus HS 367, 29x2,10 cala, opona drutowa

Napisano

Wywiń oponę na lewą stronę i przejedź palcami czy po jej wewnętrznej powierzchni czy nie ma tam jakiś opiłków, cierni czy piasku. Jeśli ud się coś zlokalizować, usuń i powinno być okej.

Napisano

Ja też tak mam bez przerwy. Pompuje do 3.5 bara i zawsze schodzi poniżej 2 barów w kilka dni. Na forum doszliśmy do wniosku że rzadkie dętki.

Napisano

Dziwne bardzo. Nie spotkałem się jeszcze z takim problemem. Może coś siedzi ostrego, głęboko w oponie,niewyczuwalne przy zwykłym "pomacaniu" opony od wewnątrz. I jak dobijesz do 4 barów to wtedy przebija dętkę... :confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...