PeGie Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Wiadomo jak to jest z zamiennością klocków F03C i J04C? Testował ktoś może? Pasują ze sobą zamiennie do zacisków SLX 675? Pasują, http://forums.mtbr.com/brake-time/shimano-f03c-vs-j04c-pads-1009907.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek_wh Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Zastanawiam się nad zakupem slx m7000 czy może warto dopłacić do m8000? Wiecie może czym się różnią te dwie nowe grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Wiecie może czym się różnią te dwie nowe grupy? Z wyglądu napisem tak to raczej niczym może 30gram mniej na korzyść xt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radarrr Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Witam, mam pytanie odnośnie osprzętu do zestawu klamki XT 785 i zaciski SLX 675. Muszę kupić klocki, przewody i nie wiem czy potrzebuje tarcz, obecnie mam fabryczne hamulce Hayes Dyno Sport i dedykowane do nich tarcze 180 i 160mm. Co byście polecili odnośnie klocków, przewodów i tarcz? Waga 105kg jeśli ma to jakieś znaczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Przewód jakiś dobry, bo klamkę będziesz miał gumową bardziej niż w shimano jest. Natywnie jest tam bh90. Klocki dowolnie, ja wybrał bym metaliki z racji na łatwe odzyskiwanie po zalaniu - zabrudzeniu. Tarcze mogą zostać jak nie sa zużyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radarrr Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Te przewody SM BH90 to mają jeszcze różne oznaczenia, np SS, SB, SBLS itp. Któryś konkretnie wziąć? Czym się różnią? Jeśli chodzi o klocki to EBC Gold będą dobre? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Litera (1) S - straight, w klamkę wkręcasz przewód prosto (innych obecnie nie ma) Litera (2) B - Banjo, przegubowe łączenie z zaciskiem, (śruba wchodząca w zacisk jest długa). jak się na 2 literach kończy to wyższe modele dwutłoczkowe. Litera (2) S - Straight w zacisk wkręcasz prosto tak jak w klamkę, Deorki niższe grupy albo starsze pokroju m775 czy m975 Litera (3) M - pasuje do magnezowych zacisków, dedykowane pod nowsze XTR'y pewnie można stosować wymiennie z aluminium ale... po co szukać problemu? Litera (3) L - dookreślenie że banjo jest długie - long. dedykowane do Sainta, pasuje do Zee Litera (3,4) S - śruba ta w zestawie z banjo wchodząca w zacisk jest krótka Short tym razem takie śruby ma Saint i Zee można sobie kombinować z przewodami i śrubami od zacisku (i nie ma powodu żeby tego nie robić) ale skoro się zadaje pytanie to lepiej przeczytać zalecenia shimanowe i brać dedykowany DO ZACISKU czyli http://www.shimano-katalogi.com/pliki/katalogi/katalogi_2015/katalog_WOP_2015.pdf - siódma strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radarrr Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 I to się nazywa konkretna odpowiedź;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorrow Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radarrr Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Panowie jaka jest różnica między zaciskiem SLX M-675 a SLX M7000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 w 7000 jest śruba zamiast zawleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radarrr Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 I to jedyna różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2017 7000, trochę inny wygląd i, jak fama niesie, gorsza jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 różnią się malowaniem napisów, dół zacisku w 7000 jest bardziej obły (znikoma różnica) Poza tym wyglądają jak lustrzane odbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 A ja to tak się pochwalę... Jeździłem przez chyba 5 lat na M666. Kloce metaliczne EBC Goldy i Shimano. Z radiatorami tylko pierwsze były bo takie były w komplecie Różnicy z czy bez nich nie zauważyłem. Ale stare już są i coś mi z tył zaczyna się ślizgać coraz częściej. Pewnie któryś tłoczek rzyga olejem na klocki i/lub tarczę. A na alledrogo raty 0% no tak sobie wykoncypowałem, że kupiłem Zee teraz. Jak założę i stestuję to napiszę porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorrow Napisano 21 Października 2017 Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Spoko ,tylko co Zee ma do tematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi