Marcin9 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Szybko się obudziłeś że masz v-brek Więc jeśli chcesz dobry amortyzator to czeka Cie jeszcze wymian piasty/koła i zakup hamulców tarczowych najlepiej hydraulicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasik1954 Napisano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) http://www.metrobikes.pl/pl/p/Amortyzator-RS-SunTour-EPICON-26/19029 a coś takiego? Haha no niestety, zapomniałem że dałem link do samej ramy a nie do całego roweru :-/ Edytowane 10 Października 2015 przez Wasik1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Epicon pod vki jest już nieosiągalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) @@SlezaFanatic,To jest zabytek z 2010/11 roku wtedy produkowali z v-brek. W niektórych sklepach pewnie jeszcze leżą na magazynie. Edytowane 10 Października 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasik1954 Napisano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Nie umie nigdzie znaleźć nowych amorków z poprzednich sezonów, chyba musze się poddać i męczyć się ze swoją Capą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) @@Wasik1954,Poszukaj Rst First kosztują około 800zł. Opinii raczej zbyt dobrej nie ma ale też nie jest źle. Używałem go rok i nic się z nim nie działo. Jeśli dobrze poszukasz to może znajdziesz kilkuletnią RS rebe na allegro lub olx Edit. Zapomniałem o awarii blokady . Wymienili tłumik na gwarancji Edytowane 10 Października 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasik1954 Napisano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2015 RST źle mi się kojarzy i opinii nie ma dobrych, bede myślał, może coś wymyśle :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 W Przyszłym tygodniu będę miał nowego Raidona XC RL-R pod Piwoty. Cała góra będzie z Raidona nowej kolekcji 2016, Jedynie Dolne lagi będą białe z Raidona 2014 z piwotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasik1954 Napisano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Super! Ile sztuk będzie tych amorków i w jakiej cenie one będą? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Będę miał tylko jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl79 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Witam, jaki amorek SR polecicie do Scotta Scale 29" potrzebuję upgread zrobić w rowerze ...Gość doradził mi w sklepie żeby amor miał kadridż jest mnie j zawodny i obsługa takiego amorka tańsza. Skok 100mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 @,Budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl79 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 ok. 1500 zeta... myślałem nad rebą albo Foxem ale szpec w Przemyślu od rowerów polecił mi właśnie sountora z uwagi na niską awaryjność i długie przebiegi pomiędzy serwisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 (edytowane) Epixon RLRC 1150zł http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-xc-2015/29-cali_amortyzator-epixon-xc-rl-rc-29-os-15mm-taper-czarny-2015/706 Pogadaj z forumowiczem @@ACTIVIA, na pewno coś ciekawego dla Ciebie znajdzie. Jest on dystrybutorem Suntour. Zostanie jeszcze na wymianę koła na oś 15mm. Sprawdź jeszcze jaką masz rurę 1 1/8 czy tapered Edytowane 11 Października 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl79 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 (edytowane) ktoś mi objaśni te skróty rL-rc i ten cały tapered? i czym się różni od tego http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/axon/29-cali_amortyzator-suntour-axon-rlrc-29-15qlc-bialy-tapered-2015/863 Edytowane 11 Października 2015 przez bazyl79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 (edytowane) rL-rc Rl-RC - Blokada skoku na kierownicy + regulacja tłumienia odbicia oraz regulacja kompresji http://activia.sgl.pl/oznaczenia_amortyzatorow.php tapered Rura sterowa 1 1/2 na dole do góry 1 1/8 czym się różni od tego Jedyną różnica jest prawdopodobnie waga ale pytaj się o szczegóły @@ACTIVIA, Edytowane 11 Października 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl79 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 pozostaje różnica pomiedzy epixonem a axonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 (edytowane) Axon jest do skoku max 100mm zaś Epixon pod kola 29" do 130mm. Różnica między Axonem a Epixonem jest to ze axon ma jedną krótsza rura goleniówa i krótszy kartridż co powoduje zmniejszenie wagi Co do wytrzymalosci to najlepiej Epixona polecam Edytowane 11 Października 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl79 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 to już wszystko jasne tylko koszyk uzupełnić pozostało @Activia czy z Suntour to najlepszy model do 29 era? Pomijam karbonowe modele ... do uzytku codziennego, 2 maratony w roku a po za tym kręcenie xc Wystarczy taki Epixon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W 100% wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasik1954 Napisano 16 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Witam :-) Dzięki Activia (polecam tego użytkownika) mam amorek na piwoty, więc pomyślałem że muszę się pochwalić jak on wygląda na ramie Leader Foxa Evolution :-) Edytowane 16 Października 2015 przez Wasik1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Nawet ładnie się skomponowało Żeby nie było tak słodko to trzy ale:po primo - obniżyć odrobinkę siodełko(w sensie czubek w kierunku mostka) Jest zasada - siodła twarde ustawiamy pod poziomicę, siodła miękkie - czubek leciutko w dół. Chodzi m.in. o męskość po secundo - wywal tę stopkę w cholerę - co to za góral ze stopką? po tertio - zainwestuj w pedały SPD i przejdź na wyższy level Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasik1954 Napisano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Niestety rower nie jest tylko używany jako góral ale też jako rower do miasta i co chwilę gdzieś go muszę zostawiać więc stopka jest mi potrzebna niestety :-( pedały w tym roku wymieniłem na maszynowe z krossa więc jak się rozsypie to wtedy pomyślimy o tych co mówisz :-) Dzięki za szczerą opinie :-D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 17 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2015 no ale siodełko to delikatnie popraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wasik1954 Napisano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) Już poprawione, nie rozumie dlaczego mi to wcześniej nie przeszkadzało, teraz w sprawie męskości pełen luzik :-) od razu lepiej. Dzięki :-) Edytowane 17 Października 2015 przez Wasik1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi