detonator Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 Witam, Czy do Speca Epica wejdzie koło 27,5 ? Próbował ktoś ? Epic taki: http://allegro.pl/specialized-epic-marathon-xtr-xt-slx-rock-shox-i5694225346.html
grande1970 Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 po zdjęciach widać że do przodu nie wejdzie większe koło
detonator Napisano 8 Października 2015 Autor Napisano 8 Października 2015 Przepraszam, nie uściśliłem: chodzi mi tylko o tył, bo widelec, wiadomo, do wymiany
seraph Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 Rower Ci się uniesie. Przy tej samej oponie z tyłu o 12 mm, a z przodu jeszcze bardziej, bo widelec jest wyższy dodatkowo (chyba, że zmniejszysz skok na 80 mm). Do tego z tyłu może już nie być miejsca na błoto. Teoretycznie to sobie zmierz - koło 27,5' ma jakieś 12 mm większy promień niż 26'.
detonator Napisano 8 Października 2015 Autor Napisano 8 Października 2015 Teoretycznie to sobie zmierz - koło 27,5' ma jakieś 12 mm większy promień niż 26 Problem w tym, że waham się nad zakupem takiego roweru, ale chcę wiedzieć, czy w przyszłości będę miał możliwość "unowocześnienia" go.
MartinH Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 Paweł, nie baw się w to, podniesie się suport, przez wyższy amor zmieni się geo, gra nie warta świeczki. Poza tym jeśli to nie jest sprzęt docelowo w góry i trudny teren to chyba nie ma sensu wsadzać większego koła A tak jak pisze seraph jak wsadzisz na tył koło 27,5 to miejsca zostanie bardzo mało, tym bardziej jak będzie opona 2,2.
detonator Napisano 8 Października 2015 Autor Napisano 8 Października 2015 Poza tym jeśli to nie jest sprzęt docelowo w góry i trudny teren to chyba nie ma sensu wsadzać większego koła Rower raczej z nastawieniem na turystykę po nizinach, górskie szutry i asfalty. Może za bardzo chce podążyć za obecnym trendem W takim razie chyba odpuszczę wymianę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.