Seventy Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Mam pytanie czy to jest możliwe? http://m.youtube.com/watch?v=pJZ2HyyFPd4# A jeśli nie to ile trzeba dopłacić P.S zero ram z poza UE (omijam cło) (Kola mogą być inne lepsze) ale rower niech waży poniżej 7 kg. Trochę się rozpisałem no ale co... Czekam na odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Jak widziales jest mozliwe. Pytanie czy np sztyca jest oryginalnym Bontragerem, bo ten w detalu kosztuje prawie 200 dolcow, podroba 40 i jest lzejsza. Kola to juz od dluzszego czasu nieprodukowana wersja Ksyriumow, ktora z pewnoscia mozna dorwac w promocyjnej wyprzedazowej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 A co z rama dostane cos podobnego w Polsce by zmieścić sie w budżezie oczywiście nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Obecnie jestem na etapie składania szosy poniżej 8 kg za ok. 1k zł, zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Obecnie jestem na etapie składania szosy poniżej 8 kg za ok. 1k zł, zobaczymy co z tego wyjdzie Powodzenia. Chyba, że z ciepłych części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Czy jest ktoś kto byłby w stanie podać przykładowe zestawienie roweru do .4,5k zł z wagą poniżej 7kg. Proszę o pomoc bo zbyt na tym się nie znam. Carbonik fajnie by wyglądał ale nie jest wymagany. Byle by był carbon wideł. Jakieś 105/Ultegra/Force/Rival(może być jeszcze campa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Powodzenia. Chyba, że z ciepłych części Nic z tych rzeczy, raczej większość używanych. Na razie jest alu rama, widelec karbonowy, stery, kiera oraz opony i wychodzi 2607 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Czy jest ktoś kto byłby w stanie podać przykładowe zestawienie roweru do .4,5k zł z wagą poniżej 7kg. Zejdź z chmur na ziemię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Dobra dzięki... sam poszukam a jak będzie pełna lista to sie pochwalę. Pewnie przekroczę budżet o 500zł ale będę miał to co chcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Nic z tych rzeczy, raczej większość używanych. Na razie jest alu rama, widelec karbonowy, stery, kiera oraz opony i wychodzi 2607 g. A klamkomanetki, koła i napęd to z czego wystrugasz? Najtańsze koła do szosówki to ponad 300zł i ważą 2kg. Składanie roweru jest sporo droższe od gotowca. Nie widziałem nawet używanego roweru 8kg za 1tys.zł. Ponad 2tys to jest możliwe, a gdzie poszczególne części osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tidifen Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Btw może mi ktoś wyjaśnić czemu na merlincycles wszystkie rzeczy są tańsze około 15% jeśli wybierzemy USA jako kraj z którego pochodzimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Bo w USA jest wszystko tańsze i jak ktoś tam sprzedaje to musi dostosować ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek19 Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Btw może mi ktoś wyjaśnić czemu na merlincycles wszystkie rzeczy są tańsze około 15% jeśli wybierzemy USA jako kraj z którego pochodzimy? a słyszałeś kiedyś o podatkach ? dla krótkiego porównania sam VAT Polska 23% - Niemcy 19% - USA w zasadzie nie ma czegoś takiego jak podatek od towarów i usług ale niektóre stany nakładają coś na jego kształt ale maksymalnie wynosi on do 12% i nie dotyczy wszystkiego nie wiem czy akurat rowerów dotyczy ale pewne nie do .4,5k zł z wagą poniżej 7kg. Proszę o pomoc bo zbyt na tym się nie znam. Carbonik fajnie by wyglądał ale nie jest wymagany. Byle by był carbon wideł. Jakieś 105/Ultegra/Force/Rival(może być jeszcze campa. polecam bambus ..................... bo przy aluminiowej ramie i twoim budżecie to 7 kg będziesz miał tak jak vw uzyskał emisję i spalanie w dieslu no ale niektórzy lubią się oszukiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 A klamkomanetki, koła i napęd to z czego wystrugasz? Najtańsze koła do szosówki to ponad 300zł i ważą 2kg. Składanie roweru jest sporo droższe od gotowca. Nie widziałem nawet używanego roweru 8kg za 1tys.zł. Ponad 2tys to jest możliwe, a gdzie poszczególne części osobno? Planuję starą ósemkową ultegrę, a co wyjdzie to zobaczymy. Najprościej byłoby kupić całą szosę i zostawić to co potrzeba, a resztę rozsprzedać. Co do kół to będą składane zwykłe 32 szprychowe, piasty mam, obręcze i szprychy będą nowe. Przy obręczach ciut ponad 400 g i cieniowanych szprychach powinien wyjść zestaw poniżej 2 kg. Jak na razie nie przekroczyłem 1/3 budżetu, więc nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Szosa poniżej 8 kg w cenie do 1000 zł jest możliwa tylko jako zakup kompletnej używki. Przy tym pułapie cenowym składanie jest nieopłacalne. No i powinieneś liczyć orientacyjnie ceny części,które już posiadasz bo tak wyjdzie cena zaniżona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Planuję starą ósemkową ultegrę, a co wyjdzie to zobaczymy. Najprościej byłoby kupić całą szosę i zostawić to co potrzeba, a resztę rozsprzedać. Co do kół to będą składane zwykłe 32 szprychowe, piasty mam, obręcze i szprychy będą nowe. Przy obręczach ciut ponad 400 g i cieniowanych szprychach powinien wyjść zestaw poniżej 2 kg. Jak na razie nie przekroczyłem 1/3 budżetu, więc nie jest źle. A no widzisz, pewne części już masz, więc trochę "przekłamuje" to budżet. 32 szprychy? Nie za dużo trochę? Piasta ma szerokość 130mm? Same szprychy + przplot to min. 100zł za koło. A gdzie obręcz? Powodzenia, pochwal się efektami, bo jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Ciekawe też czy te używane części nie okażą się gruzem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Będzie rower, będzie podliczanie wszystkiego Piasty mi zostały z rozbiórki roweru więc je wykorzystam, innych części do szosy nie miałem. Obręcze będą pewnie saiko. Jeszcze zależy co się trafi po drodze, może chociaż jakieś stare aksiumy w dobrej cenie... bo na ksyriumy nie liczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Na razie mam znalezioną -ramę accent draft -widelec accent full carbon I kola ale sa trochę za drogie jak na moj budżet -campagnolo zonda Jakie kola polecacie do 1300 zl ? Edit: moze składanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.