dpacior Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Witam, mama takie pytanie. Kupiłem rower z amorkiem Reba SL, raczej nie byl serwisowany, na poczatek chcialem dopompowac komory, gdyż był strasznie miękki. Tu nastąpiła niespodzianka, po podpięciu pompki do komory negatywnej zamiast dźwięku wypełniania wężyka powietrzem usłyszałem wyraźny przepływający płyn. Zaciekawiony tym wcisnąłem guzik to spuszczania powietrza i o dziwo wokół tego guzika zaczął wyciekać olej.Co to może być? i czy jest to poważne? Czy sama wymiana uszczelek i oleju powinna temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) W nowych w komorach powietrznych jest smar stały, ale w Dual Air chyba pakowało sie własnie olej, nawet jak nie fabrycznie to przy serwisie. Jeżeli komora jest smarowana olejem to po otwaciu zaworu coś wycieknie, nie ma rady. Możesz odwracać rower przed podłączeniem wężyka żeby ściekł, ale coś tam zawsze w zaworze zostanie. Edytowane 8 Października 2015 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpacior Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja rozumiem że coś tam wyleci, ale mi wyciekło całkiem sporo, załało pompkę, wyciekło przez spusczalnie powietrza tak ze zalało mi rękę i troche pociekło na podłogę. Razem na oko co namniej 5ml pociekło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Olej w komorze ścieka na dół, to ciecz. Jeżeli wentyl też jest z dołu to pod ciśnienim mogło nawet wylecieć wszystko co było wiec pewnie lepiej bedzie to rozebrać i uzupełnić. Edytowane 8 Października 2015 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpacior Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Olej w komorze ścieka na dół, to cziecz. Jeżeli wentyl też jest z dołu to pod ciśnienim mogło nawet wylecieć wszystko co było wiec pewnie lepiej bedzie to rozebrać i uzupełnić. Brzmi logicznie. Dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja ci tylko poradzę wypłukać wężyk, bo olej gumę rozpuści i będzie po pompce. A oleju nie powinno być aż tyle by do pompki naciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi