sabZIRO Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Bym się pisał No i git Zbierzmy kilka chętnych osób i ustalimy jakiś termin.. dopnę to do mojej lokalnej rowerowej grupy Piaseczyńskiej na FB i zrobi się z automatu zlot integracyjny Tylko jeszcze trzeba zadecydować który wariant: 1. Zalesie górne - Spalona / Zimne Doły 2. Runów - z dojazdem / powrotem drezyną z Piaseczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 No i super. Możemy ogarnąć się w sobotę rano. Będę jechał rowerem z okolic Tarczyna, więc chwilkę zajmie mi dojazd . Jeśli masz znajomych w wąskotorówce to można wynająć i przejechać się do Runowa. Tam ognisko, czy jakiś grill i stamtąd powrót do Piaseczna kolejką lub rowerkiem w drugą stronę . Jak kolejka nie wypali to możemy się spotkać przy dworcu kolejki lub PKP i sami tą trasą przejechać do Rumowa. Jest przejezdna dla rowerów. Praktycznie jedzie się torami po wydeptanej ścieżce. Sam pewnie będę nią jechać z Tarczyna . Trzeba tylko zorganizować jakąś kiełbachę, pieczywko i coś do picia . Jeśli jest ktoś chętny na takie spotkanie z okolic Tarczyna czy terenów znajdujących się na trasie kolejki do Piaseczna, to możemy się spotkać po drodze i dojechać razem. W kupie raźniej . Może stworzyć listę chętnych to będziemy wiedzieć ile forumowiczów jest chętnych na takiego spota : Lista Chętnych: 1. Scotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Tak znam te ścieżki dobrze wzdłuż torów, tak jakby to w końcu trochę moja okolica Czyli opcja kolejki / drezyny + Runów. Lista Chętnych: 1. Scotek 2. sabZIRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardyna Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Lista Chętnych: 1. Scotek 2. sabZIRO 3. Sardyna Może jakieś wydarzenie na fb:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Lista Chętnych:1. Scotek2. sabZIRO3. Sardyna W okolicach czwartku coś utworzę, jak już prognozy będą bardziej pewne Pytanie - w jakich godzinach chcielibyśmy być w Runowie na ognisku? Muszę z Drezyniarzami ustalić przejazd z Piaseczna i jakąś listę chętnych na taką przejażdżkę.. z tego co wczoraj rozmawiałem to na drezyny można zabrać do 10 osób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Lista Chętnych: 1. Scotek 2. sabZIRO 3. Sardyna W okolicach czwartku coś utworzę, jak już prognozy będą bardziej pewne Pytanie - w jakich godzinach chcielibyśmy być w Runowie na ognisku? Muszę z Drezyniarzami ustalić przejazd z Piaseczna i jakąś listę chętnych na taką przejażdżkę.. z tego co wczoraj rozmawiałem to na drezyny można zabrać do 10 osób... A co wtedy z rowerumi? Zabieramy ze sobą, czy czekają w Piasecznie? Jeśli mam przyjechać do Piaseczna to będę miał ponad 20km więc potrzebuję z 1,5h na dojazd. Jak o 8:30 wyjadę to około 10-10:30 powinienem dojechać do Piaseczna. Jak do Runowa to około 1h. Chyba, żeby się nie spinać i ognicho zrobić w porze obiadowej lub wieczorkiem? I czy coś robimy poza ogniskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Lista Chętnych:1. Scotek2. sabZIRO3. Sardyna Jeśli chodzi o ognicho to myślałem o porze wieczornej.. ale wiadomo, że niektórzy mają dalej inni bliżej, więc temat jest póki co elastyczny. Orientacyjnie podaję wstępnie kilka punktów spotkań: Miejsce spotkania / imprezy / ogniska - http://osm.org/go/0On9TZOA--?m= Stacja kolejki wąskotorowej (Piaseczno) i stąd wyjazd Drezyną - http://osm.org/go/0OyqXjRx0-?m= Metro Kabaty, tu mogę zgarnąć kogoś, kto nie zna dobrze tych okolic i rowerami jedziemy do Piaseczna - http://osm.org/go/0OyumLO3a?m= W kwestii przejazdu drezyną - rowery zostają w zamkniętym pomieszczeniu z alarmem / ochroną, także są bezpieczne. Już kilka razy stosowaliśmy ten patent i się sprawdza. Po powrocie z Runowa do Piaseczna każdy jedzie w swoją stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Muszę jeszcze przeliczyć jak to czasowo wyjdzie czy po prostu przyjadę do Runowa i po spocie wrócę do Tarczyna, czy zepnę pośladki i zrobię trasę Tarczyn -> Piaseczno -> Tarczyn. Tylko jak już będzie znana pogoda (meteo.pl polecam :-) ) to ustalmy jakąś godzinę ogniska ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Lista Chętnych:1. Scotek2. sabZIRO3. Sardyna Nooo to może nie wiem.. 18.00 ? korzystam na co dzień z ICM - http://meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=2894 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardyna Napisano 31 Maja 2016 Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Spoko 18:00 jak dla mnie może być w Runowie i bym się przejechał tą drezyną A jakie są koszta tego przejazdu? ...a i czy rowery naprawdę będą bezpieczne? Sorki ale jestem nadmiernie uczulony w temacie bezpieczeństwa bo już kiedyś straciłem bajka a i niedawno miałem niewesołą akcję na szczęście z pozytywnym zakończeniem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ok, to wstępnie ustalamy godzinę spotkania w Runowie na 18:00... i tak też w swojej grupie ogłoszę na FB. Co do drezyn: rowery są bezpieczne Tam mają cały swój warsztat także oprócz rowerów byłoby tam co ginąć.. dlatego pomieszczenie jest z alarmem, koszt przejazdy na całym szlaku kolejowym (w obie strony około 24 km) to 25 zł / osoba. Może ktoś powie, że do drogo... ale chłopaki muszą mieć w końcu na paliwo i sprzęt, dobrze by było wiedzieć wcześniej ile osób jest chętnych - czy wystarczy jedna drezyna, czy 2... na pewno z automatu będzie ktoś chętny z moich znajomych na FB, także najlepiej wcześniej dać znać. Przejazd w skrócie wygląda tak: wyjazd z Piaseczna szlakiem kolejki wąskotorowej drezyną spalinową (lub dla chętnych harpaganów - RĘCZNĄ z ewentualną późniejszą asekuracją), na miejscu ogniska jest do dyspozycji cały czas drezyna ręczna, którą można się pobujać po okolicy, powrót z Runowa do Piaseczna - jak powyżej... Ja generalnie będę korzystał z drezyny jako dojazdu, także na miejsce nie jadę rowerem (zostawiam go w drezyniarni). Tak, też wnoszę opłatę jakby ktoś pytał generalnie przejazd takim turlaczem przez miasto jest fajny, więc warto spróbować. Podsumowując, wstępny plan godzinowy dla osób, które chcą skorzystać z opcji płatnej ( 25 zł ) - DREZYNY i nie wiedza za bardzo jak dotrzeć na miejsce: 16:00 - Metro Kabaty ( http://osm.org/go/0OyumLO3a?m= ), zgarniam chętne osoby z Warszawy (jeśli takie będą), które chcą dojechać do Piaseczna rowerem. Jedziemy peryferiami, omijając główne asfalty. W Piasecznie każdy robi zakupy / zaopatrzenie. 17:00 - Piaseczno, stacja kolejki wąskotorowej ( http://osm.org/go/0OyqXjRx0-?m= ), wyjazd drezyną spalinową (lub ręczną dla ochotników) na miejsce ogniska -> Runów. Drezyny zgarniają maksymalnie 10 osób z "bagażem". 18:00 - Runów ( http://osm.org/go/0On9TZOA--?m= , nazwijmy to "oficjalny początek" spotkania / ogniska - MiniZlotuRowerowego XX:XX - Powrót Drezyną do Piaseczna i tu się rozstajemy. Pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 1. Mięcho na ognisko każdy organizuje dla siebie, czy robimu zrzutę i kupujemy? 2. Drewno zbieramy po pobliskim lesie? 3. Co jeśli o tej porze będzie na miejscu full ludzi (sobota)? Ogarniamy jakiś plan B? Ja osobiście dojadę do Runowa na 18:00 on bike. Nie widzi mi się potem wieczorna jazda z Piaseczna do Tarczyna. @crust @karolg jesteście chętni na spota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ad. 1 Raczej każdy sam. Ad. 2 Tam drewno zwykle jest przygotowane przez waskotorowcow, wiec raczej bym sie tym nie przejmował. Ogarne to z nimi. Ad. 3 raczej full nie bedzie. Jakies osoby. Przypadku moze. Tam jedyny sensowny dojazd jest raczej kolejka. Głownie ludzie raczej na spalona / zimne doły do Zalesia jeżdżą dużymi grupami. Kilka razy po wycieczce rowerowej juz w Runowie byłem i nigdy dużego spędu ludzi nie widziałem. Ps. Pozniej ogarne wydarzenie na fb i dam tu link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CBan Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Jak jeszcze jest miejsce to też bym się pisał - start Metro Kabaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Jak jeszcze jest miejsce to też bym się pisał - start Metro Kabaty. No jasne ilość miejsc nieograniczona kwestia tylko, że jak liczba chętnych na przeprawę drezynami przekroczy 10 osób to chłopaki na 2 razy będą musieli kurs zrobić i chwilę dłużej to zajmie... ogarnę wieczorem wydarzenie, listy obecności i takie tam. W kontakcie! Najbliższa sobota, 4 czerwca, godz. [ 18:00 ], RunówSpotkanie rowerowe, ognisko, drezyny, pogaduchy, integracja, itp... to tak w dużym skrócie Więcej tu - https://www.facebook.com/events/1798113363768582/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Dopisałem się na FB. Oj szykuje się fajna impreza [emoji6] W razie co to wezmę aparat, żeby uwiecznić i potem urozmaicić wątek [emoji4] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 W razie co to wezmę aparat, żeby uwiecznić i potem urozmaicić wątek też biorę swoją mini kamerkę. Pogoda ma być całkiem okej ( http://www.yr.no/place/Poland/Masovia/Piaseczno/long.html ) , więc i towarzystwo może dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ja mam kawalerski kolegi, nie dam rady. Ale śledzę wątek, jak będzie mi termin pasować, to będę się odzywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ktoś rezerwuje miejsce na drezynie jak coś? Jutro do południa trzeba potwierdzić rezerwację szlaku kolejowego i jak będzie mało chętnych to drezyna zostaje w Drezyniarni i na miejsce wbijamy tylko rowerami Na tę chwilę w wydarzeniu mam potwierdzone 5 osób włącznie ze mną na kolejkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CBan Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Ktoś rezerwuje miejsce na drezynie jak coś? +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 +1 Ok, zapisany W sobotę przed "MiniZlotem" jakaś wycieczka około 80 km? Np. nad Świder i do MPK ? W sensie start z Piaseczna w kierunku Góry Kalw. i powrót przez Kabaty w okolicach godz. 16.00, aby tam zgarnąć ewentualnych chętnych na Spotkanie. W sumie to sądzę, że dystans może przekroczyć 100 km z dojazdami, itp... Trasa - http://www.gpsies.com/map.do?fileId=cnkuhjrndvjfbpmh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 To już dziś [emoji4] . Żeby nie było ochlapałem lekko mojego bandziora [emoji48]. Pewnie to będzie jedyny rower na zlocie, dlatego musi dobrze się prezentować [emoji6] . Zobaczymy ile much złapiemy, bo tego g... sporo lata[emoji35] Google pokazał niecałą godzinkę do Runowa. Postaram się być chwilę przed 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Integracja udana? Może następnym razem uda mi się dołączyć do Was... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Na wydarzeniu wrzuciłem Kilka fotek drezyny nie było bo chłopaki ją popsuli zaraz przed wyjazdem i do tego deszcz tuż przed spotkaniem mimo to kilka osób się stawiło i ognisko odbyło się planowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotek Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Pozdrowienia od polany w Runowie dla zlotowiczów. Cyknięte w środę podczas trasy Wwa -> Tarczyn. Dzisiaj powtórka pod wieczór [emoji4] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.