Skocz do zawartości

[Rama] Obicia prawie nowej ramy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja polecam lakieru motip touch up pencil. Można kupić w norauto i dobrać kolor. Odpryski częściowo zamaskujesz i nie będą rzucały się w oczy ale niestety całkowicie już ich nie zakryjesz i trzeba się z tym pogodzić.

Napisano

Dziękuje kolegom za pomoc, dobrą radę oraz słowa otuchy.

Będę musiał pomyśleć, może uda się nieco zamaskować, ale kurcze też rozważam aby tak zostawić, bo niestety został też już naruszony napis, tak więc i tak widać i tak. Pocieszam się tylko tyle że jest to od prawej strony, gdzie przeważnie rower spoglądam od lewej strony.

Napisano

Kup sobie taką naklejkę, albo 2, żeby było symetrycznie. Naklej tak żeby była na zagięciu.

75969886_oslonki-najklejki-na-rame-kolor

Z racji że są to naklejki pod łańcuch to są dość grube, więc nie ma obawy że obicia będą widoczne. Przy okazji okazji będziesz miał ochronę gdybyś zaczepił nogą przy wsiadaniu lub w przypadku gleby.

Napisano

Matowe malowanie ramy ma to do siebie ze sie wyciera np od linek hamulcowych ,mam cuba w macie i powycierana od linek jest rama a rower tez jest nowy , ale odpryskow u siebie niezaobserwowalem wiec moze masz zle malowanie.

Napisano

Wyciera się bo "wygładza" się chropowata powierzchnia :) Mi to obicie wygląda, tak jak już ktoś pisał na uderzenia po kierownicy. Ciężko sobie wyobrazić co innego mogło by spowodować takie obica, w takim miejscu z taką regularnością.

Napisano

Cześć, wczoraj wracałem z rowerem 180km, rower był na wątpliwej jakości uchwycie samochodowym i lakier w miejscach styku powycierał mi się do gołego aluminium, czym to zabezpieczyć? Pomalowałbym czymś a potem nakleił jakieś fajne naklejki rowerowe, macie jakiś namiar na jakieś fajne wzory dla zapaleńców rowerowych? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...