Arkowal Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A co sądzicie o takim rowerku jak scott scale 720 plus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Prawie 7 paczek za Raidona i manetki Deore, ... Dla mnie jawne kpiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A co to ten Raidon?Manetki deore mi nie przeszkadzają,nie przesadzajmy.Coś z nimi nie tak,zacinaja się czy co?Same manetki w razie jakichkolwiek awarii można z czasem wymienić,to nie jest koszt nie wiadomo jaki.W tej cenie zawsze będzie coś nie hallo:-)chyba,że będę składał sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Kup se Scott'a i przestań gitarę zawracać Ludzie, jak komu dobremu proponuja Ci gdzie masz oczy zwrócić, a Ty tylko Scott i Scott. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 IwanMTB ty wolałbyś coś innego rozumiem.Mnie osobiscie podobaja sie ładne wszywki na ramie:-)A stott nie koniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A co to ten Raidon?Manetki deore mi nie przeszkadzają,nie przesadzajmy.Coś z nimi nie tak,zacinaja się czy co?Same manetki w razie jakichkolwiek awarii można z czasem wymienić,to nie jest koszt nie wiadomo jaki.W tej cenie zawsze będzie coś nie hallo:-)chyba,że będę składał sam. Nie moja kasa i nie moja zabawka ale jak wspomniałem amor klasy Raidona i cała reszta nie rekompensowane są grubaśnymi oponami. Powstał jak widzę dość idiotyczny trend. Niech tak będzie jak ktoś się jara szerszymi kapciami ale niech to w miarę rozsądnie kosztuje a nie płacić jak za woły za lipny osprzęt. Jeszcze chwila i zaczną sobie krzyczeć za te "plus" tyle co za konkretne fule. Niech się ktoś obrazi ale dla mnie Scotty czy inne Treki to taki pażdzerz w starciu z takim Boardmanem. "Pinćset" razy jak bym miał możliwość to kupił bym tego 29er'a Boardmana na Rebie niż to coś, które zaproponowałeś. A sama rama-brak słów jak piękna i te wyszlifowane spawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Koleś ma bzika na punkcie "metki", niech kupuje co chce, szkoda się tu męczyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Beskid, to się nazywa potocznie „podatek od nowości” A pytający jak chce to niech kupuje, najważniejsze że mu się podoba. Jak się nie wkręci to i tak nie zauważy różnicy na osprzęcie, a jak złapie bakcyla to będzie miał naukę na błędach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2015 IwanMTB ty wolałbyś coś innego rozumiem.Mnie osobiscie podobaja sie ładne wszywki na ramie:-)A stott nie koniecznie. No i wszystko w temacie. O ile jesteś śiadom faktu, że wraz z "wszywką" zgadzasz się na słabe klamoty i pasuje Ci to to prysz bardzo. Wszyswki okazjonalnie (TREK, Kona) dodają benefit w postaci lifetime warranty na ramę. Niektórych ludzi bardzo to zwilżą. Porada praktyczna. O ile faktycznie musi być "wszyswka" poczekaj jeszcze troszeczkę, bo przed końcem roku można trafić modele tegoroczne z niezłymi przecenami. Wtedy przy pewnej dozie szczęścia trafisz i "wszywkę" i przyzwoite klamoty w założonym budżecie. A-cha... IVan jeśli łaska... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Dzięki IvanMTB.Zakupiłbym dopiero na wiosne.Zobaczę może podejmę się i samemu postaram się zakupywać części a przez zimę może uda mi się samemu poskręcać.Chyba to nie czarna magia?:-)Przy takim podejściu wydaje mi się,że byłoby najtaniej a poszczególne podzespoły w takim budżecie byłyby lepsze.Mógłbym sobie prysnąć jakiś fajny lakierek zarówno na ramie jak na amorku a całość wygądałaby zdecydowanie lepiej jak polecane z halfordsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Składanie roweru praktycznie nigdy nie jest tańsze niż gotowy sprzęt, a jeszcze jak masz na myśli fanaberie z lakierowaniem... Składanie to droga do roweru szytego na miarę a nie taniego. Póki co chyba sam nie wiesz na czym się skupić, wiedzy brak, doświadczenia brak i wciąż nowe pomysły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Składanie tylko wtedy wychodzi taniej, jak masz wagon rozmaitych klamotów leżący gdzieś pod schodami. Pojedynczy konsument nigdy nie ma tak dużej siły kupowania co firma. O ile ciągle mówimy o nowym sprzęcie. Mógłbym sobie prysnąć jakiś fajny lakierek zarówno na ramie jak na amorku Pomysł na personalizację, z tym ,że są dwa ALE... 1. Zapomnij o gwarancji na ramę/amor. 2. O ile nie jesteś profesjonalnym lakiernikiem z profesjonalną lakiernią efekt zazwyczaj rozczarowuje tak pod względem estetycznym, jak i wytrzymałościowym. Kupowanie na wiosnę nie ma większego sensu. Zeszłoroczne modele zostaną już tylko w mocno nietypowych rozmiarach a na nowe ciężko będzie uzyskać zniżkę. Czyli ponownie powrót do "wszywki" z ciężkimi i słabo działającymi klamotami... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.