popio Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 czesc jako ze bylem (do wczoraj)ura bura szef podwóra ze bez kasku to fajnie itp...poki sie wczoraj prawie nie zabilem,kask stanie sie moim obowiazkiem przed wyjazdem do lasu. przegladalem od rana rozne kaski i te do jazdy mtb ,sęk w tym ze mój obwód głowy wynosi 61cm, po upadku z 63 haha. moze mi jakis uzytkownik co ma duzy czajnik polecic jakis kask w miare dobry no i nie za drogi do 200pln. i dalej mam dylemat czy skupic sie na orzechu czy na ''normalnym'' kasku? dlaczego mysle o orzechu ? poniewaz przypiepszylem bokiem głowy to zwykly kask mtb by mi tu w ogole nie pomogl ,dlatego mysle bardziej o pelniejszym kasku. ogólnie w dupie pupci mam ze to nie pasuje do rekreacyjnej jazdy po lesie. pozdro ) są na rynku jakieś dobre typy? myslalem o giro flak http://allegro.pl/kask-rowerowy-orzech-giro-flak-59-63-czytaj-opis-i5633880775.html i o giro section http://allegro.pl/kask-rowerowy-orzech-giro-section-55-59-wyprzedaz-i5633880807.html maja obwod do 63 moze byly by na styk . pomozcie , chyba ze skupic sie na czym innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krycha Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Też mam problem z czerepem i pasuje Giro bishop, niecałe 200 PLN, jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanteos Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Zdecydowanie kup cos z wentylacja, np to co kolega wyzej polecil albo Lazer Beam, MET Terra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Nie wiem w jaki sposób orzech ochroniłby Cie bardziej przy takim uderzeniu, bo zakres pokrycia głowy w tym przypadku sie wobec normalnego kasku nie różni. Jesli masz obwód 61 cm to kask do 63 powinien pasować, przy czym tak czy inaczej przydałoby sie przymierzyć, gdyż kształt skorupy moze być nieodpowiedni niezależnie od odpowiedniości rozmiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 6 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2015 dziekowac panowie , krycha jaki centyetrem masz dokladnie obwod glowy? tobo orzech bardziej chroni czesc skroniowa i tyl glowy ,jakby tak nie bylo to by jezdzili w normalnych kaskach na BMXach przeciez to widac golym okiem no wlasnie te lazery tez fajne ale nie ma orzecha i chyba rozmiaru . naprawde myslicie ze nie ma roznicy midzy normalnym a orzechem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krycha Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Chyba coś koło 62, ale na tyle specyficzny kształt, że tylko do 65 cm pasowały. Lazery faktycznie fajnie wyglądają, ale nie mialem gdzie przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 6 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2015 a czy sa jakies dedykowane modele dla osob z wieksza głową ? bo ja mam 61 i ciezko mi kupic dobry rozmiar a wodoglowia to ja nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas01 Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Ja z kolei po przymierzeniu dobrych kilkunastu kasków znalazłem wreszcie dobra Alpinę. Wszystkie inne uciskały w okolicy skroni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 mozesz podać model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Ja mam spody czajnik i kask z Lidla rozmiar XL pasuje, tylko ten droższy model (za 69 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 wybralem 4 kaski i ktore mi pasuje i teraz sęk w tym jak to zrobić by je wszystkie przymierzyć? te wybrałem Bell Super Fox Flux Giro Feature Ixs trail rs jak macie cos podobnego do zaproponowania to smiało obwód głowy mam 61 cm ps.gad teraz w lidlu są jakieś kaski ?? Pasowały by mi jeszcze Troy Lee design A1-super kask tylko cena zaporowa. jeszcze po glowie chodzi POC Trabec i Mavic Notch z tym ze tak jak w przypadku Troya cena wysoka i ostatni ktory bralem pod uwage ,ale ze wzgladu na max rozmiar 61 cm odpadł to 661 recon stealth. ogólnie chodzi mi o to aby kask najbardziej pokrywał głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas01 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Mój to Alpina Spice, 58-63 cm, ale przymierzałem najpierw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 nie tego szukam , ale fajny . chce bardziej obudowany kask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Z wiekszych to Bluegras Golden Eyes http://www.bikeradar.com/road/gear/category/helmets-and-protection/helmet-standard/product/review-bluegrass-golden-eye-13-47734/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 dzieki , mial ktos z was kask z decathlonu? jest za 99 zlotych tylko w rozmiarze 61 cm a tyle to wynosi obwod mojej glowy wiec sie zastanawiam czy jest sens zamawiac. ten blue grass kozak! bez kitu ! hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanteos Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Jezeli nie mozesz go przymierzyc, a w twojej sytuacji nie ma za bardzo marginesu bledu, to raczej nie jest to dobry pomysl No i oczywiscie, jezeli chcesz teraz caly czas jezdzic w kasku i zdarzy sie, ze bedziesz chcial pojechac sobie do lasu w listopadzie to raczej nie wlozysz pod niego juz zadnej czapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Kask musisz mierzyć. Próbowałem giro i bontragera. Bontrager zazębiał się wielkością między rozmiarami, jednak ani jeden ani drugi nie były dobre, dodatkowo skorupa byłą wykonana tak że mnie uwierał. Giro pasuje przy tym samym zakresie rozmiaru. Jeśli chodzi o wybór pierwszego kasku to niezbędna jest przymiarka, albo kupno przez internet z ryzykiem konieczności zwrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 trafiles ,ale zamowie i zobacze ,nóż-widelec. odbiore przymierze ,jak nie przypasuje oddam do sklepu stacjonarnego odrazu kase zwracaja a wysylka jest free wiec nic nie trace. W zime tez mam zamiar jezdzic . teraz zmierzylem baniak i wyszlo 60 heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2015 wybralem 9 kaskow i mam problem ktory wybrac. mam szersza głowe w okolicy skroni ,czy jestescie w stanie cos doradzić co by w tych okolicach nie uciskał,ksztaltem był by bardziej szerszy w okolicach skroni-macie doswiadczenie w tym temacie?ktoś użytkuję? Bell - Kask Super 2 [2015]499,00złMavic - Kask Notch [2014]439,00złIXS - Kask Trail RS439,00złFOX - Kask Striker [2015]351,20złBell - Kask Stoker [2014]390,00złSpecialized - Kask Vice [2015]379,00złFOX - Kask Flux [2015]303,20złO'neal - Kask Orbiter Fidlock II [2015]339,00złGiro - Kask Feature [2014]319,00złdajcie cyne co i jak ,kask bede kupował w max rozmiarowce. ps.jutro przychodzi kask z decathlonu ,ale podejrzewam ze bedzie odrazu zwrotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas01 Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Każdy ma inny kształt głowy, więc nie oczekuj, że otrzymasz sensowną poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2015 bylem u siebie w rowerowym mierzylem pare kaskow i o dziwo przy obwodzie głowy 60-61cm pasowaly kaski z przedzialu 58-61 ,więc fakt trzeba mierzyć.czekam na kuriera i bede mierzyl kask z decathlonu -zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 witajcie , przyszedl kask z decathlonu ,fajny starannie wykonczony ogolnie fajny ale za maly... odnioslem go do sklepu ,zwrocili pieniadze i ... zakupilem kask za 20 pln(haha) lezy dobrze sezon przejezdze. promocja -70% wiec grzechem bylo nie kupic.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.