Marcin9 Napisano 6 Października 2015 Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Witam Jakie ochraniacze polecacie na buty mtb shimano sh-m089 rozmiar 46. Najlepiej do 50zl ale jeśli warto to zapłacę więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Do 50 zł to raczej niczego sensownego nie znajdziesz. Ja zamówilem Rogelli Hydrotec za blisko 80 zł z przesyłką. Dzisiaj przy 8 stopniach i sporym wietrze w palce już mi trochę było zimno. Niby szału nie ma z tym Rogelli ale na jesień musi starczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krycha Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Kupiłem rok temu vezuvio (chyba bcm) i przy odczuwalnej - 10 było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja mam buty Specialized mtb sport rozmiar 45 i kupiłem z tego co pamiętam też w tej rozmiarówce ochraniacze Endura MT500 w sumie za dużo nie używam, ale jak jeździłem do tej pory to spisują się świetnie, chyba nawet na www.endurastore.pl była promocja ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 @dymcio111 promocja była, teraz w tej promocji są po 99 zł + koszty przesyłki.Kolega pytał do 50 zł i chyba w tej cenie to raczej kiepsko albo wcale z wyborem. BCM widzę, że ma jakieś za 50 zł + wysyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Najlepiej do 50zl ale jeśli warto to zapłacę więcej. Określ może zakres temperatur który Ciebie interesuje Do mniej więcej zera stopni jeżdżę w noskach neoprenowych które zasłaniają wentylację w espedach, w połączeniu z ciepłymi skarpetami dają radę: http://allegro.pl/force-ochraniacze-na-buty-noski-l-ultimabike-i5712497653.html Na mrozy Accent Thermal który jest w miarę okej, kosztowały zdaje się około 60zł. Inna rzecz czy znalazł byś je w swoim rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Określ może zakres temperatur który Ciebie interesuje Do około 0 stopni Jeśli trzeba to dołożę do 100zł jakie w tym budżecie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krycha Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 W zupełności Ci sobą te bcm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darelli Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Witam Jakie ochraniacze polecacie na buty mtb shimano sh-m089 rozmiar 46. Najlepiej do 50zl ale jeśli warto to zapłacę więcej. Siema Nie wiem czy temat jeszcze aktualny bo pytanie sprzed kilku dni, ale też ostatnio stanąłem przed dylematem "jakie ochraniacze" i po szybkim rekonesansie w necie wynalazłem nepopreny w Decathlonie, które dzisiaj zakupiłem za 49,99. Jutro przetestuje to będę mógł coś więcej napisać. Dodam tylko że posiadam buty mtb spd scott comp rozm 42 do których zakupiłem ochraniacze w rozmiarze 42-44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Trochę tak bezsensu pisać o produkcie, którego się jeszcze nie używało. Ja jeszcze raz powtórzę , że ocieplacze na buty rowerowe powinny się nazywać ochraniaczami od wiatru bo ciepłoty żadnej nie zapewniają. Jeśli ktoś chce mieć ciepło w paluchy to tylko w butach zimowych i ciepłych skarpetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Dziękuje za wszystkie rady. Prawdopodobnie trochę dołożę i kupie Accent Windstar. Używał ich ktoś? Czy może jednak coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Ja jeszcze raz powtórzę , że ocieplacze na buty rowerowe powinny się nazywać ochraniaczami od wiatru bo ciepłoty żadnej nie zapewniają. Jeśli ktoś chce mieć ciepło w paluchy to tylko w butach zimowych i ciepłych skarpetach. To nie jest prawda. Załóż sobie na buty 3mm neopran typu endura mt500 i posiedź w nich w domu przez jakieś 10 min. Poczujesz, że grzeją i to mocno i w takich warunkach raczej nie jest to efekt ochrony przed wiatrem, wodą. Inna sprawa, że przy dużym chłodzie nie sprawdzą się tak jak buty dedykowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Potwierdzam słowa piotrek87. Gdyby odizolować lepiej bloki spd w letnich butach to neopran by się sprawdził w tem. minusowych, podobnie, jak buty zimowe. W tem. plusowych grzeje mocno. Bliżej 10 można mieć mokrą skarpetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 http://www.decathlon.pl/ochraniacze-na-buty-na-rower-300-czarne-id_8281458.html Uzywalem tych ochraniaczy z butami Shimano M088 w tamta zime i przy 0 stopni do nawet -5 nie czulem zadnego zimna w stopach( oczywiscie zimowe skarpety rowerowe na stopach)..Dodam tylko jeszcze ze odczucie zimna w stopach to sprawa dosc indywidualna,jednym przy 0 stopni bedzie cieplo w tym zestawie ,innym goraco a jeszcze inni chocby mieli "futrzaki" to beda marznac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corax Napisano 13 Października 2015 Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Witam, czy może ktoś się wypowiedzieć o ochraniaczach shimano, chodzi mi o model: SHIMANO Asphalt S3000X NPU+, czy warte to swojej ceny (na allegro około 130)? wierzchnia warstwa strasznie się odkształca i wygląda, że te na stałe pozostają lekkie bruzdy (jeśli chodzi o oględzimy w sklepie) czy szwy klejone to plus czy minus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Kupiłem Accent Windstar. Za parę dni postaram się coś o nich napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesti Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Witam. Ja potrzebuję ochraniacze na zimę, ale głównie przed deszczem, temperatury nie są u mnie dokuczliwe. Miałem brać już te endury MT500, ale ludzie więcej dobrego piszą o BBB albo H20/NPU (buty MTB). Teraz trwa dużo promocji, więc można trafić w dobrych cenach. Przede wszystkim chodzi mi o wytrzymałość (no i o deszcz!), bo moje neopreny Tenn dość szybko złapały dziury na nosach. Ktoś mógłby coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.