bajuwookierun Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam. Mam problem:( Padła mi piasta NSa roller. Objawy są takie że w pewnych momentach kiedy przestaję pedałować tryb kręci się dalej i koło zachowuje się prawie jak w ostrym kole po czym łańcuch się marszczy na górze przerzutka się silnie napina i wszystko wraca do normy. Jest to niebezpieczne bo czasami przy dajmy na to dropie kiedy chciałbym wcisnąć pedał porządnie okazuje się że całą siłę przekazuję na napięcia łańcucha i spadam na łeb na szyję Powiedziano mi że to woina bębenka. I że bębenki są do tej piasty bardzo ciężko dostępne. Co mogę zrobić? Piasta od 3 miesięcy nie jest już na gwarancji:( W sklepie powiedzieli mi że może to być wina krzywej ośki albo złego rozłożenia smaru (2 dni wcześniej myłem bajka szlaufem pod dość dużym ciśnieniem) ale nie dają gwarancji że to to. Gdzie można dostać taki bębenek i jak to się naprawia? Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam
master87 Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Wyląda na to, że jakiś syf blokuje zapadki, jakby ci się udało rozebrać bębenek(nie wiem jak to się robi w tej piaście i czy się w ogóle da, robiłem to tylko w starej shimano FH-RM40), wyczyścić i przesmarować powinno być ok.
bajuwookierun Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Napisano 17 Sierpnia 2006 Dzięki. Też mam nadzieję że to wina zapadek. Ni cholery jej jednak nie rozbiorę bo utknąłem w martwym punkcie:) Ale oddam do serwisu modląc się że nic się tam nie połamało i że nie będe w plecy o kolejne 200:)
mewes Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Mialem to samo w LX...smar sie zastal i jedyne co polecam to wykrecenie bebenka i plukanko w benzynie ekstrakcyjnej. Pomoze na 100% ale licz sie z tym ze to raczej koncowka bebenka!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.