Skocz do zawartości
  • 0

Romet Rambler 7.0 i nowy amor

Gość Adam

Pytanie

Napisano

Witam, posiadam rower Romet Rambler 7.0 i jeździ się całkiem dobrze, takie leśne trasy, lekkie hopki, downtown, no i jakieś wypady nad jezioro czyli wszystkiego po trochu.Ale jedna rzecz mnie denerwuje a mianowicie jest dość kiepski, poci się itp. Mam 190 cm wzrostu i 95 kg (tak, jestem trochę gruby). Myślałem nad Marzocchi Bomber ale nie wiem czy "pasuje" do ramy. Prosiłbym o lekką poradę gdyż jestem trochę zielony w temacie. Budżet nie jest z góry ustalony. Niby mógłbym sprzedać ten rower i kupić coś bardziej przyszłościowego ale jakoś mam do niego sentyment.. ale ten amor. Z góry dziękuje

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
yślałem nad Marzocchi Bomber ale nie wiem czy "pasuje" do ramy.

Rura będzie pasować(jeśli znajdziesz 1 1/8) tylko skok trochę za duży :whistling:

Do tej ramy więcej niż 100mm nie powinno się montować bo źle wpłynie to na prowadzenie roweru oraz wytrzymałość główki ramy.

Pogadaj z forumowiczem @@ACTIVIA, na pewno znajdzie jakiś ciekawy amortyzator dla Ciebie 

Napisano

Rozumiem ze masz sr xcm? Jesli myslisz o nowym, ktory jest sensowny to musi byc powietrzny, juz chyba masz dosc sprezynowca? Pod rure 1 1/8 dobrym wyborem jest sr raidon lub wyzszy epicon/epixon. Jednak to spory wydatek wzgledem ceny roweru. Ile masz gotowki na ten cel?

Napisano

Z tego co przeglądałem allegro to tylko parę aukcji jest, są tylko takie po 699zł, warto tyle dać za niego? Jakie były by wasze propozycje trochę tańsze? No niby mogę dołożyć ale czy warto?

Napisano

Jeżeli faktycznie chesz mieć cos porządnego i solidnego,to amortyzator Raidion będzie najlepszą opcją,z nieco tańszych da radę również xcr air 2015,ale to kwestia 100zł różnicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...