Skocz do zawartości

[Rower] Problem z Trek Superfly 6

Chrzanof

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Nowy rower, nowy problem. Kupiłem sobie dzisiaj Trek Superfly 6 29 cali. Jest super, sunie jak rakieta. Mam tylko jeden problem- rower po de mną trzeszczy(wydaje mi się że pod siodłem)! Raczej nie jestem za ciężki bo ma udźwig do ok 130 kg (ja waże 99). Czego to może być wina ? Wiem że pytanie zbyt ogólne, ale naprawdę się martwię.

Pozdrawiam 

P.S. Rama trzeszczy po najechaniu na jakąś nierówność albo mocnym naciśnięciu pedała 

Napisano

Kupiłeś w sklepie stacjonarnym? jeżeli tak to wróć do nich i zapytaj czy zrobili przegląd zerowy.

Nowy rower musi się dotrzeć ale nie powinien trzeszczeć...

Napisano

Nowy rower, nowy problem, nowa metoda rozwiązywania go - wizyta u sprzedawcy?... Wydaje mi się że to powinien być pierwszy adres pod który się udajesz w takim przypadku. 

Co może trzeszczeć? Osie/gwinty pedałów, same pedały/ich łożyskowanie, niedokręcone ramię korby, osadzony na sucho wkład suportu, łożyska suportu, mostek/miejsce połączenia z kierownicą itd...

Jak będziesz rzeźbił sam a pojęcia albo narzędzi nie masz to mogą Ci potem zarzucić że problemu w ramach gwarancji nie rozwiążą gratisowo.

Napisano

W okolicach czego Ci trzeszczy???

Sorry, napisałeś, siodło. Obstawiam mocowanie siodło - sztyca. Kolega ostatnio miał to samo. Zdemontować, wyczyścić, przesmarować (czym? Jeśli w ogóle), zamontować.

Napisano

U mnie w SF 8 2015 pomogła dopiero wymiana sztycy. Żadne czyszczenie, smarowanie, kombinowanie nie pomogło. Po wymianie na boplight team - cisza.

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wysłali rower do laboratorium w Wiscousin ;)

A tak serio to niech kolega @Chrzanof sobie trochę pojeździ, ubrudzi sprzęt i wtedy potwierdzi czy problem faktycznie został rozwiązany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.