Skocz do zawartości

[rower] Leader Fox Classic by pavlitto

pavlitto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tez mam RTS ... Cape w dodatku i chodzi bez zarzutu a ma 4 miesiace niecale :). Rulez do CIebie mam jedno pytanko a mianowicie jak miales swoj pierwszy rower jakis w miare dobry to co nie cieszyles sie ? Ja jak kupilem rower to cieszylem sie chyba mocniej niz Pavlitto. Wiec prosze Cie na przyszlosc nie lej tak na ludzi dobra :)

P.S Rulez daze Cie naprawde wielkim szacunkiem na tym forum :) A ten post napisalem dlatego ze wiem jak sam dostalem rower :) Ty zapewne zaraz sobie sprawiles full wypas rower a ja mam niskiego "przecietniaka" ale dla mnie on jest najlepszy na swiecie :)

Pozdro

Napisano

dzisiaj zrobione 12 km. zastanawia mnie to ze podczas małej prędkości jadąc pod górę przerzuca biegi cichutko bez zgrzytów. to cecha na plus więc nie ma co marudzić w tej sytuacji.

Napisano

Wilku- strasznie jesteś przeciw RST, a czy miałeś chociaz jednego "widelca" tej firmy? Rst'ki rozlatują sie na hopach, a jezeli bedziesz ich uzywal zgodnie z przeznaczeniem to nic wielkiego sie dziac nie bedzie. No chyba ze masz 120 kg... Owszem jest Suntour, jest to lepsza (imo) alternatywa, ale czy RST to sh*t? Nie. Darze Cie szacunkiem, jednak ten tekst nie jest na miejscu! ("A jak rst pavlitto? Juz sie zepsul, czy nadal dziala ?")

Napisano

Ta zmiana biegow to raczej tak chodzi w kazdym nowym rowerze ( chyba ze to Makrosh*t ).

A co do wyrobow firmy RST. Kumpel ma swoja RTS Cape T4 juz kilka chodzi dobrze :P

Napisano

Chlopaki dobrze koniec tej swady wiadomo ze RST to nie zadna rewelacja ale dla amatorskich bikerow w sam raz :P Sam mam RST w moim Foxie i jestem w pelni zadowolony tyle sie naczytalem ze szybko lapia luzy a tu 3 miesiace uzytkowania i nic prawie jak nowy :) Kazdy ma swoja opinie :D Ja np. mam podzielone opinie o rowerach Kellys (Magnus mi sie najbardzeiej podoba a np. Scarpe wogolnie mi nie podchodzi) Wiec tak jak mowilem kazdy ma swoje zdanie.

Pavlitto obadales ta trase w Orzeszu dzisiaj ?? Mam tez pytanko jak suport bo kumpel ma jakes luzy czy cus i ma miec nowy wymieniany i ponoc to jest w kazdym rowerze CLASSIC wiec prosze sprawdz to u siebie :)

Napisano

dzisiaj chciałem zrobić fotki ale tata wziął aparat na spotkanie klasy ze szkoły. zrobione już kolo 70 km. dalej się obchodzę z rowerem "jak z jajem"

Napisano

Tez sie z moim tak obchodzilem ale teraz juz jestem przyzwyczajony i nie rozpaczam gdy mam gdzies jakas ryske ;) Rower sluzy do uzytkowania a nie szpanowania

P.S Mam we Wsi takiego ma rower LF na ramie Cocaine i nawet na tylnim kolku nie umi jezdzic :)

To czyste lansowanie jest :D

Napisano

Rowerek całkiem fajny tylko nie podobają mi się te korby jakoś nie lubie takich korb Shimano. Co ty masz tam za mostek?? :question:

Napisano

dzisiaj zrobione 40.5 km na dwóch trasach

1 - 19.3 km

2 - 21.2 km

po drodze spotkałem salon meridy i authora (kumpel chciał wejść) i okazało się że 60 ml fl cc kosztuje 19.99 zł, skuwacz do łańcucha 31 zł a spinka 4 zł.

zastanawiam się czy po 100 km i tygodniu od kupna nie wytarł się smar którym mi nasmarowali jak odbierałem rower

Napisano

pavlitto --> spokojnie, ja na swoim authorze przejechalem juz 2600 km i smaruje jak na razie tylko lancuch ;)

Ale testujesz ten swoj rower bardzo spokojnie, ja po tygodniu mialem juz 400km na liczniku.

Napisano

>>> Klosiu

To pierwszy porzadniejszy rower Pavlitta i dlatego tak na nim jezdzi <_< Gdy juz wyczuje rumaka i bedzie mial nad nim pelna kontrole to nie straszne mu beda ostre zjazdy :)

Napisano

dokłądnie jak mówi ciastkorz

martwi mnie tylko ze gdy reguluję z lewej strony tym pokrętłem (amor rst gila) to jakoś się nie staje bardziej miękki a z prawej mam ustawiony na max miękkosc

• 1 miesiąc temu...
Napisano

dawno tu nie pisałem i trzeba nadrobić straty

23 września oddałem rower na przegląd ale odebrałem dopiero 25.09 bo w tym samym dniu już się nie wyrobili (podobno nawał roboty). odebrałem rower po szkole, wszystko ładnie chodzi ale muszę tam zawitać ponownie w celu kupienia spinki, skuwacza i smaru. bo zaniedbałem napęd i raczej zaczyna być brudny. pozatym musiałbym w sobotę umyć go całego

dokupiłem też licznik, łyżki do zdejmowania opon i rękawiczki ;)

co do dętek to jakośc jest zniewalająco niska - jedną przebiłem wjeźdzając na krawężnik a w drugiej tkwił kolec z akacji. zostały wymienione na kendę i cst ale to tylko tymczasowo.

w tym czasie zdążyłem już zarysowac ramię korby zjeżdzając ze schodów i rogi od opierania o ścianę (ale stopki nie kupię).

Napisano

hehe fajny bryka:) Może to i nie xtr ale nie ma się czego wstydzić.

Za to wstyd panowie, jeśli chodzi o to że wyśmiewacie zachwyt pavlitta jego rowerem. Nie każdy ma na wstępie 10 000 na rower. Z jednej strony zewsząd słychać trąbienie "czemu ci wszyscy >nieuświadomieni< jeżdżą na makro, jaki tego sens?" a z drugiej jak już ktoś sobie złoży maszynkę fajną to "eee rst to lipa, zepsuje się po tygodniu" "eee nie ma sie czym zachwycać" "eee - wiocha" Przykre.

Pozdro dla wszystkich

biera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...