Ciastkorz Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Tez mam RTS ... Cape w dodatku i chodzi bez zarzutu a ma 4 miesiace niecale . Rulez do CIebie mam jedno pytanko a mianowicie jak miales swoj pierwszy rower jakis w miare dobry to co nie cieszyles sie ? Ja jak kupilem rower to cieszylem sie chyba mocniej niz Pavlitto. Wiec prosze Cie na przyszlosc nie lej tak na ludzi dobra P.S Rulez daze Cie naprawde wielkim szacunkiem na tym forum A ten post napisalem dlatego ze wiem jak sam dostalem rower Ty zapewne zaraz sobie sprawiles full wypas rower a ja mam niskiego "przecietniaka" ale dla mnie on jest najlepszy na swiecie Pozdro
pavlitto Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Napisano 18 Sierpnia 2006 dzisiaj zrobione 12 km. zastanawia mnie to ze podczas małej prędkości jadąc pod górę przerzuca biegi cichutko bez zgrzytów. to cecha na plus więc nie ma co marudzić w tej sytuacji.
Ombre Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Wilku- strasznie jesteś przeciw RST, a czy miałeś chociaz jednego "widelca" tej firmy? Rst'ki rozlatują sie na hopach, a jezeli bedziesz ich uzywal zgodnie z przeznaczeniem to nic wielkiego sie dziac nie bedzie. No chyba ze masz 120 kg... Owszem jest Suntour, jest to lepsza (imo) alternatywa, ale czy RST to sh*t? Nie. Darze Cie szacunkiem, jednak ten tekst nie jest na miejscu! ("A jak rst pavlitto? Juz sie zepsul, czy nadal dziala ?")
Wilku89 Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Ombre, nie jezdzilem na tym i nie mam zamiaru. Slyszalem i czytalem,m ze to lipa i koniec, dlatego takie moje zdanie.
Ciastkorz Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Ta zmiana biegow to raczej tak chodzi w kazdym nowym rowerze ( chyba ze to Makrosh*t ). A co do wyrobow firmy RST. Kumpel ma swoja RTS Cape T4 juz kilka chodzi dobrze
Ombre Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Jak uwazasz, ale przesadzasz. Zdecydowanie. EOT w mojej strony. (Do Wilka)
Ciastkorz Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Chlopaki dobrze koniec tej swady wiadomo ze RST to nie zadna rewelacja ale dla amatorskich bikerow w sam raz Sam mam RST w moim Foxie i jestem w pelni zadowolony tyle sie naczytalem ze szybko lapia luzy a tu 3 miesiace uzytkowania i nic prawie jak nowy Kazdy ma swoja opinie Ja np. mam podzielone opinie o rowerach Kellys (Magnus mi sie najbardzeiej podoba a np. Scarpe wogolnie mi nie podchodzi) Wiec tak jak mowilem kazdy ma swoje zdanie. Pavlitto obadales ta trase w Orzeszu dzisiaj ?? Mam tez pytanko jak suport bo kumpel ma jakes luzy czy cus i ma miec nowy wymieniany i ponoc to jest w kazdym rowerze CLASSIC wiec prosze sprawdz to u siebie
Wilku89 Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 jakies foty z wyprawy prosze a nie zimne zdjecia samego bika bez pleneru
pavlitto Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Napisano 20 Sierpnia 2006 dzisiaj chciałem zrobić fotki ale tata wziął aparat na spotkanie klasy ze szkoły. zrobione już kolo 70 km. dalej się obchodzę z rowerem "jak z jajem"
Ciastkorz Napisano 21 Sierpnia 2006 Napisano 21 Sierpnia 2006 Tez sie z moim tak obchodzilem ale teraz juz jestem przyzwyczajony i nie rozpaczam gdy mam gdzies jakas ryske Rower sluzy do uzytkowania a nie szpanowania P.S Mam we Wsi takiego ma rower LF na ramie Cocaine i nawet na tylnim kolku nie umi jezdzic To czyste lansowanie jest
pavlitto Napisano 21 Sierpnia 2006 Autor Napisano 21 Sierpnia 2006 zrobione 15 km po lesie, całkiem milutko się jeździ
Sixer Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Rowerek całkiem fajny tylko nie podobają mi się te korby jakoś nie lubie takich korb Shimano. Co ty masz tam za mostek?? :question:
pavlitto Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Napisano 24 Sierpnia 2006 dzisiaj zrobione 40.5 km na dwóch trasach 1 - 19.3 km 2 - 21.2 km po drodze spotkałem salon meridy i authora (kumpel chciał wejść) i okazało się że 60 ml fl cc kosztuje 19.99 zł, skuwacz do łańcucha 31 zł a spinka 4 zł. zastanawiam się czy po 100 km i tygodniu od kupna nie wytarł się smar którym mi nasmarowali jak odbierałem rower
Klosiu Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 pavlitto --> spokojnie, ja na swoim authorze przejechalem juz 2600 km i smaruje jak na razie tylko lancuch Ale testujesz ten swoj rower bardzo spokojnie, ja po tygodniu mialem juz 400km na liczniku.
Ciastkorz Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 >>> Klosiu To pierwszy porzadniejszy rower Pavlitta i dlatego tak na nim jezdzi Gdy juz wyczuje rumaka i bedzie mial nad nim pelna kontrole to nie straszne mu beda ostre zjazdy
pavlitto Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Napisano 30 Sierpnia 2006 dokłądnie jak mówi ciastkorz martwi mnie tylko ze gdy reguluję z lewej strony tym pokrętłem (amor rst gila) to jakoś się nie staje bardziej miękki a z prawej mam ustawiony na max miękkosc
Ombre Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Takie już uroki RST, ta regulacja praktycznie nic nie daje. Nie ma sie o co martwic.
pavlitto Napisano 9 Października 2006 Autor Napisano 9 Października 2006 dawno tu nie pisałem i trzeba nadrobić straty 23 września oddałem rower na przegląd ale odebrałem dopiero 25.09 bo w tym samym dniu już się nie wyrobili (podobno nawał roboty). odebrałem rower po szkole, wszystko ładnie chodzi ale muszę tam zawitać ponownie w celu kupienia spinki, skuwacza i smaru. bo zaniedbałem napęd i raczej zaczyna być brudny. pozatym musiałbym w sobotę umyć go całego dokupiłem też licznik, łyżki do zdejmowania opon i rękawiczki co do dętek to jakośc jest zniewalająco niska - jedną przebiłem wjeźdzając na krawężnik a w drugiej tkwił kolec z akacji. zostały wymienione na kendę i cst ale to tylko tymczasowo. w tym czasie zdążyłem już zarysowac ramię korby zjeżdzając ze schodów i rogi od opierania o ścianę (ale stopki nie kupię).
Biera Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 hehe fajny bryka:) Może to i nie xtr ale nie ma się czego wstydzić. Za to wstyd panowie, jeśli chodzi o to że wyśmiewacie zachwyt pavlitta jego rowerem. Nie każdy ma na wstępie 10 000 na rower. Z jednej strony zewsząd słychać trąbienie "czemu ci wszyscy >nieuświadomieni< jeżdżą na makro, jaki tego sens?" a z drugiej jak już ktoś sobie złoży maszynkę fajną to "eee rst to lipa, zepsuje się po tygodniu" "eee nie ma sie czym zachwycać" "eee - wiocha" Przykre. Pozdro dla wszystkich biera
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.