CzescTuFiFi Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Witam, Postanowiłem kupić rower szosowy/triathlonowy (na ramie aero) do 4,5 tys. zł ( taniej też może być ). Do tej pory byłem za http://www.rowerymerida.pl/produkt953/reacto-300-rower-merida.html (nigdzie nie mogę znaleźć jego wagi -.-, w innych sklepach 4,2 tys.). (Jeszcze jedno pytanie, czy odczuję znaczną różnicę między ramą AERO jak w modelu wyżej, a w "klasycznej" szosowej ramie?) Moje oczekiwania/wymagania: -w miarę lekki (nie za ciężki); -jeśli się da to karbonowy aczkolwiek aluminium tez może być; -rozmiar 56; -preferuje nowy w tej cenie, ale jeśli znajdę inny znacznie lepszy i w bdb stanie to też się skuszę Mógłby ktoś coś polecić? Pozdrawiam, F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzescTuFiFi Napisano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Edit: Najlepiej shimano 105 + full carbon, tak patrze na Meride sculture 4000( przekracza 4,5- bo kosztuje 4990) i pytam, co o niej sadzicie? czy warto dolozyc te 500 zl? shimano 105(niepelne) i carbon. waga dla 56 cm to 8,45kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Dołączam się do pytania Nie wiem co prawda czy potrzebuję szosy za 4 - 5k do treningu MTB...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Moim zdaniem lepiej rama alu i porządny widelec full carbon.Mi się podoba ten :http://www.radon-bikes.de/bikes-2016/roadbike/roadbike-competition/ignite/ignite-ultegra/ ale to kwestia gustu . Edit: Waga ok 8kg. w tym rozmiarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzescTuFiFi Napisano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2015 @Seventy Zainspirowales mnie tym rowerkiem :> jak dowiedzialem sie, merida Reacto 300 wazy okolo 9,6kg ( dosc duzo, rama alu + tiagra ;/ ) Polecasz moze jakis sklep z podanym przez ciebie rowerem? (pytam o "posrednika" bo wtedy cena jest mniejsza) jesli nic nie bedzie, poczekam(czyt. pozbieram) i kupie za 1,3 euro (sklep niekoniecznie w polsce, ale zeby hm cena roznila sie z ta z ofcjalnego sklepu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Rower niestety jeszcze nie w sprzedaży . też na niego czekam po wpadł mi w oko . Poczekałbym trochę aż cena spadnie o ok 200-300 € . lub kupił inny model Jak kto woli. P.s sam byłem zaskoczony wagą. Edit : Bike discount (chyba tylko tam ale są tam też zeszłoroczne modele Radon'a w promocji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzescTuFiFi Napisano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Ciekawie wyglada http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-r1-4.0-239502/wg_id-657 http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-sage-7.0-239541/wg_id-657 ten wydaje mi sie byc najlepszy http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-r1-5.0-239527/wg_id-657 Ciekawe jest to ze wszystkie Radony ktore mnie tam zainteresowaly, sa lzejsze od konkurencji i waza ponizej 8kg ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-sage-7.0-239541/wg_id-657 ten jest najlżejszy ale uwaga (waga dotyczy najmniejszego rozmiaru ramy w każdym modelu.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzescTuFiFi Napisano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2015 to prawda ze najlzejszy( wiem wiem ze do najmniejszego ;p) ale wczesniej nie zauwazylem ze ten ktory moim zdaniem byl najlepszy, nie mial pelnej ultegry a polecasz moze jeszcze rower innej marki z 105/ultegra na full carbonie(najlepiej) lub alu z waga do 8,5kg? (polska dystrybucja z gwarancja) bo nie wiem jak to wypadnie z gwarancja jesli kupie w DE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Na carbonie będzie ciężko ale raz znalazłem kellys arc 50 w Polsce za 4900 . A do czego ma być rower? Trening ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzescTuFiFi Napisano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2015 rower ma byc dla mnie do hm, indywidualnych treningow( dla siebie- ustalam sobie granice, "bije" ją po czym ustalam nowa), planowalem ta meride reacto 300 kupic, ale bez carbonowej ramy, no to chociaz jakies 105/ultegra, a tam tiagra + waga 9,6kg w najmniejszym rozmiarze, wiec w porownaniu do radona ( merida 5k - radon 5,5k) to bez porownania... ultegra, 2kg mniej (przy L w reacto), wiec ostatecznie juz sie z nia pozegnalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Moim zdaniem carbon do niczego Ci w takim wypadku nie jest potrzebny. Zauważ że są rowery carbon z pół carbonowym widelcem.( a waga roweru carbon to ok.8,5kg) P.s chyba że do wyglądu. Jak zależy Ci na carbonie to szukaj w UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Czy odczujesz różnicę między rowerem aero a "zwykłą" szosą? Wyobraź sobie przekrój czołowy roweru i Ciebie, rzuć okiem na powierzchnię i zobacz który element tego układu generuje większe opory Rower szosowy a tri to dwie różne bajki - oprócz opływowości rurek i takich tam bajerów jest jeszcze zupełnie inna pozycja, którą można tylko częściowo zbliżyć do pozycji na rowerze tri. Czy biorąc karbon odczujesz różnicę? Może. Wiele zależy od stanu dróg i własnej wrażliwości na pewne niedogodności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzescTuFiFi Napisano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Reacto byl chyba jednym z najtanszych tri, zauroczylem sie w ramie xd ( tak tak glupota ) ale nie wezme czegos co wazy 9,6kg bo ma rame aero. Rama carbon to nie jest dla mnie jakies minimum bo nie mam nic przeciwko aluminium. Ale czy ma ktos konkretne modele godne polecenia? z mozliwoscia kupna w Polsce/Czechach/ew Niemczech( w cenie nie przekraczajacej 4,5k pln) z widelcem full carbon, osprzetem ultegra/105, waga do 8,5kg(+/- jakies gramy ) i rower konkretnie szosowy, nie przelajowy czy jakies mieszanki nazwane szosa a rama jak w damce i oczywiscie estetycznie wygladajacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafald Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Witam, stoję przed podobny wyborem, nie wiem czy do końca taka rama Ci odpowiada ale ja rozważałem w okolicach 4k : Canyon Roadlite AL 7.0 na swojej stronie mieli wyprzedaż rocznika 2015 cos około 4200 zł ew http://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-700-af-id_8324331.html do 4k ciekawy jestem Waszej opinii o tych modelach ps. dobra już chyba widzę że z ramą aero nie ma to za chyba dużo wspólnego pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seventy Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Raczej rozglądałbym się za czymś lepszym Chodzi o napęd 105 w tej cenie wyrwiesz już na upartego scott'a speedster 10 215 na mixie 105/ultegra Na stronie wiggle.uk jest felt bodajże z7 na carbonie za 800ófuntów ale na tiagrze 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1985x Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 CZesc jak jestes zainteresowany to mam na sprzedaż nowego Gianta TCR carbon ultegra 11s rozmiar L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajtek Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Jest jeszcze Author aura 55 Alu rama plus widelec pelny carbon. 105, oprocz korby i hamulców, ale za to mavic aksium i waga 8.3 kg Gwarancja i dodatkowo bony do wykorzystania w sklepie velo - kilka stów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mismic Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Aluminium / 105 - 4 341 zł https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2016/endurace-al-6-0.html Aluminium / Ultegra - 5 645 zł https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2016/endurace-al-7-0.html Carbon / 105 - 6 079 zł https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2016/endurace-cf-7-0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzescTuFiFi Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 @mismic te 2 ostatnie hm, lekko? nie kwalifikuja sie do interesujacej mnie kwoty, ale dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Witam, Postanowiłem kupić rower szosowy/triathlonowy (na ramie aero) do 4,5 tys. zł ( taniej też może być ). Mógłby ktoś coś polecić? Pozdrawiam, F. Więc nie wiem jaki jest sens proponowania roweru typu Endurace Canyona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajtek Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Więc nie wiem jaki jest sens proponowania roweru typu Endurace Canyona.Bo jest to rower szosowy w kwocie do 4500 zl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Szosowy, triatlonowy na ramie AERO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Bo jest to rower szosowy w kwocie do 4500 zl ? Ma być rama aero. Czy Canyon Endurace taką posiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajtek Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ma być rama aero. Czy Canyon Endurace taką posiada?Ja odczytalem to ze szosowy bądź triathlonowy z rama aero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.