mane Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam. Kumpel kupił hamulec hayes mx2 i ma problem z adapterem (hamulec na tył). Problem polega na tym, iż adapter nie chce wejść między ramę a tarczę (jest zbyt szeroki w miejscu w którym mocuje się sruby), przymierzałem ten adapter u siebie i tez by nie wszedł... Kumpel dzwonił do sklepu, w którym kupił i twierdzą, że adapter jest standardowy i musi pasować... Tak więc prośbę kieruję szczególnie do posiadaczy tych hamulców, aby wypowiedzieli się czy mieli podobny problem.. A i na adapterze jest numer 34. Tu są zdjęcia - http://img79.imageshack.us/my.php?image=1bg8.gif i http://img79.imageshack.us/my.php?image=2fi7.gif Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Boze co to jest ;] , to w ogole niie przypomina adaptera Hayesa ( chyba ze na nowy rok tak wygladaja ale watpie ). Kupowal caly hampelek u nich w opakowaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Kumpel kupował osobno hamulec i adapter (adaptera nie było w komplecie), ale to nie zmienia faktu, że powinien pasować, a ja odnosze wrażenie, że to nie jest własciwy adapter. W każdym razie zaraz jedziemy z kumplem do tego sklepu, bo twierdzą, że musi pasować i oni to zrobią jak my nie potrafimy.... Zobaczymy co z tego będzie... Pozdro Edit: Wyszło tak, że koleś z rowerowego zobaczył, że adapter nie pasuje oraz, że nie ma mozliwości zamontowania; zadzwonił do dystrybutora i wyszło na to, że kumpel dostał zły adapter... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 No tak jak myslalem , swoja droga bardzo rzeczowi ludzie pracuja w tym sklepie i znaja sie na sprzecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mane a w jakim to było sklepie? Bo ja tez z trojmiasta, wiem że się mylą na Wysepce bo dali mi złe stery do ramy i trzeba było im tłumaczyć czemu nei pasują, ale w końcu dostałem odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Było to w Alterze na ul. dworcowej w Sopocie (sklep authora). W sumie koleś ze sklepu nie jest odpowiedzialny za ten błąd moim zdaniem, a raczej osoba wysyłająca zły adapter... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 No ale to decydowal jaki sciagnac chyba ;] , wiec powinien upewnic sie ze pasuje , wedlug mnie ######a ;] , ale kazdemu sie moze zdarzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Tak, racja, ale mysle, że facet do konca nie ma obcykanych tych adapterów, a jak zamawiał to zamawiał adapter, który miał pasować, ale z drugiej strony mógł to sprawdzić... W każdym razie teraz zamówił ten właściwy i jest gdzieś w drodze... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Spoko :] PS to juz nawet slowo p i e r d o l a jest cenzurowane ? :034: litosci ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.