arghael Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Witam wszystkich serdecznie. Mam zamiar kupić mtb, wpadł mi w oko http://www.unibike.pl/flite.php Cena jaką udało mi się wynegocjować to niecałe 2800. Czy warto? Może jakiś inny sprzęt w tym zakresie cenowym? Jestem otwarty na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagger Napisano 12 Października 2015 Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Cześć, miałem Flite 26" rama 19" i mogę powiedzieć tylko jedno POLECAM Rower naprawdę się sprawdzał - dla mnie ( 176 cm, 65 kg ) był idealny. Pomykałem po płaskim i po lesie. Miałem siodło wysunięte na max do góry ( fabryczna sztyca ) i przesunięte do tyłu ( lubię być wyciągnięty na rowerze). Żeby nie było tak miło to dość szybko pojawiły się delikatne stuki w amorku ( pojechał do serwisu i nic nie stwierdzono, a właściwie stwierdzono, że to normalne). Wcześniej jeździłem na Giant Boulder 510 ( sztywny klasyk ) i w porównaniu z nim rama wydawała się dość plastyczna ( amor wykazywał lekką tendencję do racy na bok?... ). Rower na tyle mi się podobał, że sam polują na Flite 27,7" lub 29" na rami 19" P.s. może zapytamy gdzieś o dwa z extra rabatem? :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arghael Napisano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Przymierzałem Flite 27,5 na ramie 21'' i wydawał mi się trochę za duży, mam 186 cm wzrostu. Rama 19'' będzie dobra? Mało informacji w internetach na temat tych rowerów. Ciekawy byłem właśnie jak z wytrzymałością i sztywnością ramy. Zastanawiam się jeszcze nad Giant Talon lub używanym Bulls Copperhead 3 27.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagger Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Witam. Miałem Flite 26" na ramie 19. Nie jestem wysoki 176 i 62 kg ale...: stery maksymalnie do przodu, fabryczna sztyca wysunięta końca, siodło Fizik (fabryczne) - wysunięte do końca, siodło pochylone na jakieś 5-8 stopni i pewnie można by więcej... W przekroku mam 81 cm. i nie miałem najmniejszych problemów z ramą. Nawet jak mnie wybiło w lesie i trzeba było zeskoczyć na ugiętych lekko kolanach, to strach o kule nie było. jak śmigałem dłuższe trasy po szutrach albo asfalcie to zawsze się zastanawiałem nad "rogmia"ale znajomi mi mówili, że jestem nawiedzony. Teraz z uwagi, że skradziono mi ten rower zakupiłem experta 27.5" na 19 calowej ramie i nawet się nie zastanawiałem nad innym. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.