arghael Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Witam wszystkich serdecznie. Mam zamiar kupić mtb, wpadł mi w oko http://www.unibike.pl/flite.php Cena jaką udało mi się wynegocjować to niecałe 2800. Czy warto? Może jakiś inny sprzęt w tym zakresie cenowym? Jestem otwarty na propozycje.
jagger Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Cześć, miałem Flite 26" rama 19" i mogę powiedzieć tylko jedno POLECAM Rower naprawdę się sprawdzał - dla mnie ( 176 cm, 65 kg ) był idealny. Pomykałem po płaskim i po lesie. Miałem siodło wysunięte na max do góry ( fabryczna sztyca ) i przesunięte do tyłu ( lubię być wyciągnięty na rowerze). Żeby nie było tak miło to dość szybko pojawiły się delikatne stuki w amorku ( pojechał do serwisu i nic nie stwierdzono, a właściwie stwierdzono, że to normalne). Wcześniej jeździłem na Giant Boulder 510 ( sztywny klasyk ) i w porównaniu z nim rama wydawała się dość plastyczna ( amor wykazywał lekką tendencję do racy na bok?... ). Rower na tyle mi się podobał, że sam polują na Flite 27,7" lub 29" na rami 19" P.s. może zapytamy gdzieś o dwa z extra rabatem? :icon_mrgreen:
arghael Napisano 13 Października 2015 Autor Napisano 13 Października 2015 Przymierzałem Flite 27,5 na ramie 21'' i wydawał mi się trochę za duży, mam 186 cm wzrostu. Rama 19'' będzie dobra? Mało informacji w internetach na temat tych rowerów. Ciekawy byłem właśnie jak z wytrzymałością i sztywnością ramy. Zastanawiam się jeszcze nad Giant Talon lub używanym Bulls Copperhead 3 27.5.
jagger Napisano 1 Grudnia 2015 Napisano 1 Grudnia 2015 Witam. Miałem Flite 26" na ramie 19. Nie jestem wysoki 176 i 62 kg ale...: stery maksymalnie do przodu, fabryczna sztyca wysunięta końca, siodło Fizik (fabryczne) - wysunięte do końca, siodło pochylone na jakieś 5-8 stopni i pewnie można by więcej... W przekroku mam 81 cm. i nie miałem najmniejszych problemów z ramą. Nawet jak mnie wybiło w lesie i trzeba było zeskoczyć na ugiętych lekko kolanach, to strach o kule nie było. jak śmigałem dłuższe trasy po szutrach albo asfalcie to zawsze się zastanawiałem nad "rogmia"ale znajomi mi mówili, że jestem nawiedzony. Teraz z uwagi, że skradziono mi ten rower zakupiłem experta 27.5" na 19 calowej ramie i nawet się nie zastanawiałem nad innym. Pozdrawiam Marcin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.