artofnois Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Witam , mam problem z poprawnym wstawieniem RPL do AC. Mosty mają dwa otwory -skok 130 i 160. Jak montuję na 130 , puszką do góry , regulacjami do przodu nie mam dojścia do zaworu od pompki.Jeśli regulację dam do podsiodłowej , dżwignia nie łapie blokady (opiera się o mosty) Przy 160 oba problemy naraz. Czy można damper ustawić do góry nogami??? Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Czy można damper ustawić do góry nogami??? Teoretycznie tak- widziałem gdzie foty AC z tłumikiem "do góry nogami,np. w tym wątku http://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=144566&pagenum=87 Technicznie jest to możliwe i nie spotkałem się z problemami wynikającymi z tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Damper jest hermetyczny co oznacza, że nie ma znaczenia w jakiej płaszczyźnie pracuje. Przyjęło się, że powinno się go montować tłoczyskiem do poruszającego nim linka, ale w praktyce nie ma to żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Ok , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi