fridgeplock Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Trafiłem na poniższą aukcję na znanym portalu aukcyjnym: http://allegro.pl/rower-szosowy-germany-carbon-shimano-105-i5677928275.html#tabsAnchor Kwota zakupu jeżeli chodzi o osprzęt (SHIMANO 105, rama aluminium z karbonem - co prawda noname) prezentuje się dość ciekawie nawet w stosunku do BTWIN TRIBAN 520 którego zakup mocno rozważam. Zerknijcie swoimi wprawnymi/fachowymi oczami na to co on sobą prezentuję i dajcie znać czy warto się nim zainteresować czy jednak nie. Broń boże nie jestem tą osobą która wystawia ten rower na sprzedaż i nie reklamuję tej aukcji - iteresuję się raczej jako kupujący. I jeszcze jedno dodatkowe pytanie nie związane z powyższym: czy warto dopłacać 1100 PLN do TRIBANA 520 żeby kupić 540 ? - dla osoby w 100% zaczynającej przygodę z rowerami szosowymi i skłaniającymi się do ich użytkowania typowo rekreacyjnego po terenach raczej płaskich. Dziękuję za odpowiedzi.
gregorek Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 karbon z tego co widać, to tylko tylny trójkąt i to nie cały plus wideł. Fajnie, że na 105, widać, że w dobrym stanie.
adriansocho Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Nie podoba mi się w tym rowerze kąt podsiodłówki - sprawia wrażenie, jakby rama była projektowana według mody obowiązującej ponad 10 lat temu (rura pochylona do tyłu). Ale z drugiej strony, samą ramę szosową można dostać za kilkaset pln.... Co do Tribanów: różnica sprzętu między 520 a 540 uzasadnia tę różnicę cenową, ale moim zdaniem przyjemność z jazdy można czerpać już na podstawowym modelu (z napędem jeśli dobrze pamiętam 3x7 albo 3x8). Ważniejsze jest zestopniowanie kasety i geometria/pozycja niż liczba koronek z tyłu... Ważna uwaga - Triban 520 ma 3-rzędową korbę, więc w przypadku pokonywania bardzo bardzo stromych górek (podjazd pod Śląski Dom po słowackiej stronie Tatr) będzie łatwiej. Sam mam szoskę Jamisa z napędem 2x8 i naprawdę nie mam powodów do wybrzydzania (mimo że są lżejsze rowery na rynku, ta szosa to mój najlżejszy rower).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.