Sajmon84 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Witam. Jestem nowym członkiem forum więc na wstępnie chciałbym wszystkich powitać. Posiadam amortyzator jak w temacie tj. RST Omega Tnl 26 120mm. Zastanawiałem się nad przerobieniem go na powietrze montując w miejsce sprężyny kartridż powietrzny http://velo.pl/czesci/widelce/rst/kardridz-powietrzny Pisałem już do RST ale pomimo upływu paru tygodni nie doczekałem się odpowiedzi z ich strony. Nigdzie też nie mogę znaleźć specyfikacji co do długości poszczególnych części pomimo studiowania schematów budowy dostępnych na stronie producenta. Nie chcę wurzucić kasy w błoto więc zwracam się o pomoc: czy montując kartridż zachowam 120mm skoku czy też nie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon84 Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Temat zamknięty. Problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 15 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 odpisz co planujesz zrobić Zawsze jest szansa by powtórzyć to co ja zrobiłem z Dart 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon84 Napisano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Dzięki pewnej osobie, która zechciała poświęcić mi trochę czasu kontaktując się bezpośrednio z producentem RST dowiedziałem się, że kartridż po zamontowaniu zachowa 120mm skoku. Teraz jedynie się zastanawiam czy pieniądze przeznaczyć na kartridż dzięki któremu zyskam jedynie naprężenie wstępne regulowane ciśnieniem powietrza, czy dozbierać i kupić coś porządnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 daj sobie spokój z kartridżem. Mozna to stosunkowo niewielkim kosztem zrobić po mojemu i będzie to kosztowało jakieś 50 - 60 zł. Ten widelec nie jest wart wkładania w niego takich piniędzy z jednej prostej choćby przyczyny - tam nawet ślizgi są plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon84 Napisano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 A więc co byś doradził za te 50-60 zł?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 17 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 vide mój post o przeróbce RS Dart 3 na powietrze. Dział Amortyzatory subforum RS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi