jeson Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 Witam Właśnie dotarł do mnie komplecik z Chin ( Cycling King ). Sztyca i mostek są ok, ale co do kierownicy mam pewne wątpliwości. Mianowicie w dwóch miejscach widać pewne "nacieki", które zasłaniają struktórę carbonu. Nie wiem czy to po prostu wyciek żywicy czy inny problem. Kierownica oprócz tego mankamentu wygląda bardzo estetycznie. Doradźcie coś, czy na śmietnik ją wywalić, czy nie ma to wpływu na jej wytrzymałość? Z góry dzięki.
DSMP Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 nie wyglada tak źle u mnie podobnie w chinczyku a nawet bardziej widać i nie pekł a ciorałem troche.Zamontuj, przycisni i sprawdz czy pęknie
jeson Napisano 7 Października 2015 Autor Napisano 7 Października 2015 Jak dotrze reszta klamotów, to na pewno się pochwalę co i jak z kierownica po testach. A jeśli idzie o ten filmik to coś nie wydaje mi się on autentyczny. Ta kierownica musiałaby być z papieru chyba, tym bardziej, że amor się ugiął więc tak dużo energii nie przejęła.
jeson Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Napisano 3 Stycznia 2016 zrób test Na razie wszystko ok. Test przeprowadzony zarówno na zblokowanym amorze, jak i odblokowanym. Siłę mam dosyć dużą, więc kiera raczej ok. W poprzednim rowerze miałem Hylixa i też żyje do tej pory, a gleb parę było i jeżdżenia w górach również.
Roonin Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Znam te kiery i czekam kiedy napiszesz że wybiłeś zęby. Jak znajdę zdjęcie to wstawię. Cud kolegę uratował przed kalectwem.
jeson Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Napisano 8 Stycznia 2016 Trudno wyrokować, każda kiera może pęknąć, niezależnie od marki. Ta wydaje się solidna i mam nadzieję, że wytrzyma. W poprzednim rowerze miałem Hylixa i ładnych parę lat wytrzymała. Więc chyba tak źle z chinolami nie jest jak to niektórzy przedstawiają. p.s. to czekam na zdjęcia, bo bardzo mnie zaciekawiłeś
maczet190399 Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Czy tą kierownice zakupiłeś na aliexpress ?? Jak się sprawuje ?? Cena nie duża, wiec zawsze mozna spróbowac zakupić i potestować. Sam obecnie potrzebuje nowej i zastanawiam się , czy kupić zwykłą aliminiową w Polsce, czy właśnie niby karbonową z Aliexpress. Cena prawie ta sama :-)
tobo Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Jak dotrze reszta klamotów, to na pewno się pochwalę co i jak z kierownica po testach. A jeśli idzie o ten filmik to coś nie wydaje mi się on autentyczny. Ta kierownica musiałaby być z papieru chyba, tym bardziej, że amor się ugiął więc tak dużo energii nie przejęła. Rozwarstwiłem mostek dokręcając śrubę trzymającą go do rury widelca, przy sile dokręcania rzędu 2-3 Nm.
jka Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Jak znajdę zdjęcie to wstawię. I co z tymi zdjęciami - bo kilka dni minęło. jka
Mod Team Maniak Napisano 21 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2016 O wytrzymałości przekonasz się jak zaczniesz używać, to co zewnętrznie widzisz, czyli zaplot to i tak tylko warstwa ozdobna, najciekawsze rzeczy dzieją się pod nią.
Roonin Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 I co z tymi zdjęciami - bo kilka dni minęło. jka Poproszę kolegę któremu wysyłałem zdjęcia może jeszcze ma. Nie martw się nie ściemniałem zdjęcia będą. Poza tym pisałem ze "jak znajdę". To było już dość dawno, nie kolekcjonuję takich zdjęć ale specjalnie dla ciebie znajdę bo widzę ze strasznie ciśniesz.
jka Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 O wytrzymałości przekonasz się jak zaczniesz używać, to co zewnętrznie widzisz, czyli zaplot to i tak tylko warstwa ozdobna, najciekawsze rzeczy dzieją się pod nią. Tak się składa ze "karbon" a w zasadzie rożnego rodzaju rurki karbonowe nie są mi obce. ba już nie raz miałem problemy by je sobie przyciąć na odpowiednie długości, bo z powodzeniem wykorzystuję je w różnego rodzaju broni. jako osłony na lufę, ze względu na jego lekkość i wytrzymałość. Stąd moje zdziwienie po obejrzeniu tego filmu. ale specjalnie dla ciebie znajdę Nie nie szukaj, nie potrzebne mi to jest, tak samo jak złośliwość bijąca z Twojej wypowiedzi. jka .
jeson Napisano 6 Lutego 2016 Autor Napisano 6 Lutego 2016 Czy tą kierownice zakupiłeś na aliexpress ?? Jak się sprawuje ?? Cena nie duża, wiec zawsze mozna spróbowac zakupić i potestować. Sam obecnie potrzebuje nowej i zastanawiam się , czy kupić zwykłą aliminiową w Polsce, czy właśnie niby karbonową z Aliexpress. Cena prawie ta sama :-) Tak, kiera z Aliexpres. Na razie sprawuje się bez zarzutów, naciskałem z całej siły na zblokowanym amorze i nic, a waze 80kg i cisne ponad 100kg na klate wiec troche sily mam. Jakby miala peknac to by pekla. Z reszta tak jak pisalem, kazda kiera moze strzelic. Nie ma reguly. Rozrzad na lancuchu tez mial byc wieczny i co?
Roonin Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 http://www.fotosik.pl/zdjecie/3bbb4babc733cefa http://www.fotosik.pl/zdjecie/b82054cce0c97fd7 Kierownica nie była chińska tylko jakaś markowa, teraz już nie pamiętam dokładnie marki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.