wRowerPL Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 17 producentów rowerów poinformowało o wadliwych zamknięciach koła typu Quick-Release w swoich rowerach. Sprawa dotyczy aż 1,5 miliona jednośladów wyprodukowanych w latach 1998-2015. Problem jest związany tylko i wyłącznie z rowerami z hamulcami tarczowymi. W rowerach z cantileverami lub v-brake'ami problemu nie ma.Wcześniej podobna akcję ogłaszał Trek.Źródło >>
vicher Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 Jaki problem odwrócić zamek z lewej na prawą stronę koła.
Eazy Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 A tutaj lista (skopiowana z tego linku): Access Breezer Cannondale Civia Diamondback Felt Fuji Giant GT Haro Jamis Novara Norco Raleigh Ridley SE Bikes Specialized
seraph Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 Jaki problem odwrócić zamek z lewej na prawą stronę koła. A jaki problem nie być idiotą i nie jeździć z luźnym kołem? Nie długo naprawdę i u nas zaczną pisać na kubkach z kawą, że jest gorąca
przmor Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 No przeciez juz od jakiegos czasu to pisza.
wRowerPL Napisano 30 Września 2015 Autor Napisano 30 Września 2015 Jaki problem odwrócić zamek z lewej na prawą stronę koła. Do czasu aż kiedyś przy zmianie koła zapomnisz o co chodziło z ta zamianą...
Eazy Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 Nie długo naprawdę i u nas zaczną pisać na kubkach z kawą, że jest gorąca ''W McDonald's spotkajmy się...''
Mod Team Puklus Napisano 30 Września 2015 Mod Team Napisano 30 Września 2015 A jaki problem nie być idiotą i nie jeździć z luźnym kołem? Oj uwierz mi ze wielki ... ile miałem klientów z ruszającym się kołem i załamywali ręce a tylko zacisk był otwarty ... Sam kiedyś kupiłem dartmoora bolton'a i mimo że dokręciłem solidnie koło tylne się ruszało ... a może przednie, nie pamiętam. Zacisk był faktycznie wadliwy i po dokładnym obejrzeniu było widać ze jest krzywy.
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Września 2015 Mod Team Napisano 30 Września 2015 Hmmm... To ja muszę być jakiś inny... U mnie wszystkie szybkozamykacze mają poprzestawiane dzwignie na stronę bezheblową. No chyba że są sztywnymi osiami z gwintowanymi końcówkami to wtedy są tak jak je zaprojektował producent roweru/ramy... Na logikę, jak coś jest przy tarczy to zostawianie tam tego jest jak proszenie się o kłopoty Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.