Kacyper Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Witam wszystkich forumowiczów mam na imię Michał ,176 wzrostu i 75 kg wagi (jak ma to znaczenie) od 7 miesięcy jestem posiadaczek takiego roweru: http://www.unibike.pl/fusion.php załapałem zajawkę na jazdę,głównie są to drogi leśne z korzeniami, lekkie zjazdy jak się znajdą,drogi polne, raz w roku chciałbym pojechać w góry i tam się sprawdzić (oraz sprzęt) Mam oto taki problem,mój obecny amortyzator nie sprostał moich oczekiwań,nie miałem porównania z innym, ale jeżdżąc w lesie po korzeniach strasznie telepie zamiast pomagać pomyślałem nad wymianą go i chciałem sięgnąć waszej porady (opinii) na ten temat:) jaki byłby lepszy zamiennik?(czy mógłbym założyć amorka z większym skokiem ) dzięki za odpowiedzi pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Na cokolwiek z lepszej półki byś się nie zdecydował, będzie to ogromny skok jakościowy. Pytanie, jakim budżetem dysponujesz. Zwiększanie skoku nie jest najlepszym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Jaki budżet? Nie bierz z większym skokiem, możesz popsuć geometrię. Zresztą do XC chyba nie ma potrzeby wsadzać nic z większym skokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 30 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2015 myślałem ewentualnie o skoku 120mm jakby zdał rolę w tej ramie,jeśli chodzi o budżet to tak 500-700 mógłbym przeznaczyć z waszego doświadczenia szukać nowego za te kwotę czy pchać się w używkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Za 729zł możesz kupić nowego Raidona w http://goo.gl/wy7Xva Z używanym sprzętem może być ciężko o tyle, że rynek wtórny na koło 27,5" nie jest jeszcze zbyt bogaty. Dwa, potrzebujesz widelca ze sterówką 1 1/8" i pod oś 9mm. Większość widelców 27,5" będzie miała sterówkę tapered i będzie przystosowana do osi 15mm. Aczkolwiek poszukać nie zaszkodzi. 120mm zaburzy Ci jedynie geometrię, lepiej zostać przy 100mm. Po doświadczeniach z XCM może wydawać się, że to mało, ale dobrze pracujący widelec o takim skoku zapewni wystarczający komfort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 30 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2015 ten amorek to lepiej olejowy czy powietrze nie znam się za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Nie ma amortyzatorów tylko powietrznych lub tylko olejowych. Powietrze odpowiada za ugiencie a olej za tłumienie. Napisz do forumowicza ACTIVIA na pewno znajdzie jakiś ciekawy amortyzator dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Cierpliwie szukaj Spinnera Aeris 650B. Nieraz pojawiają się nowe do 600 zł. Nowy-nowy ze sklepu to 800 zł. Powietrzny, praca taka-se, ale lekki 1700g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Tylko ze do spinnera nie ma części zamiennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Pisałem do serwisu bluepill i robią serwis Spinnera: uszczelki, ślizgi, o-ringi, tłumik. Także trochę to dziwne, co napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 To tylko moja opinia. Chodziło mi o sprzedaży detalicznej części. Akurat mam dostęp do B2B do dystrybutora Bluepill i tam żadnych części do Spinnera nie sprzedają. Mają jedynie coś swojego w przypadku reklamacji amorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 30 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Tylko ze do spinnera nie ma części zamiennych Witam to jaki byś mi polecił amorek ? Cierpliwie szukaj Spinnera Aeris 650B. Nieraz pojawiają się nowe do 600 zł. Nowy-nowy ze sklepu to 800 zł. Powietrzny, praca taka-se, ale lekki głównie głównie chodzi mi o prace amorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingchair Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Raidon,używana reba itp... Ps chce ktoś kupić używana rebe? Pod koło 26 i os 9 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Za 729zł możesz kupić nowego Raidona w http://goo.gl/wy7Xva Z używanym sprzętem może być ciężko o tyle, że rynek wtórny na koło 27,5" nie jest jeszcze zbyt bogaty. Dwa, potrzebujesz widelca ze sterówką 1 1/8" i pod oś 9mm. Większość widelców 27,5" będzie miała sterówkę tapered i będzie przystosowana do osi 15mm. Aczkolwiek poszukać nie zaszkodzi. 120mm zaburzy Ci jedynie geometrię, lepiej zostać przy 100mm. Po doświadczeniach z XCM może wydawać się, że to mało, ale dobrze pracujący widelec o takim skoku zapewni wystarczający kom a jaka grubość goleni tego amorka? nasunęła mi się taka myśl,żeby się wstrzymać dozbierać kasy i dokupić koło z osią 15mm i do tego amorka, co myślicie jaka będzie lepsza opcja? znalazłem coś takiego: Spinner 300 650B AIR RLC 100mm BLACK czy zostać przy raidonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingchair Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Raidon zdecydowanie suntour to teraz wysoka jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2015 dzięki to będę się trzymłl raidonka takie jeszcze pytanko do tego raidona jest potrzebna pompka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Jak do każdego widelca z komorą powietrzną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2015 czyli będę musiał doliczyć koszt pompki eh,ile kosztuje takie cudo i jaką musiałbym kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingchair Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Od 50 do 100 zł ja kupiłem taka za.108 zł z centrum rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2015 jakiś konkretny model polecisz?czy to nie ma znaczenia jaka pompka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingchair Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 O taką kupiłem za 108 zł z dostawą paczkomatem. http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/pompki-rowerowe/do-amortyzatorow/p,pompka-do-amortyzatora-gs02d-giyo,4586.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2015 dzięki za informację i pomoc,a więc zdecydowałem sie na tego rs suntorur raidon,musze tylko dozbierać kasy na jego zakup i zacznie sie wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja używam GS-01 i też bez problemu daje radę. http://www.activia.sgl.pl/cena/pompki/do-amortyzatorow/_pompka-giyo-gs-01-z-manometrem/330 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacyper Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 mam jeszcze pytanie,jaką korbę byście mi polecili zamiast standardowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Tą, jedna sztuka z tej aukcji już u mnie siedzi: http://allegro.pl/mechanizm-korbowy-shimano-deore-fc-m615-38x24-175-i5699475495.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.