Skocz do zawartości

HURAGAN - rower szosa,kolarzówka 1958 z ZZR Bydgoszcz - po renowacji kompletnej.

andrea077

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,pokazuję rower szosowy HURAGAN. rocznik 1958 z ZZR Bydgoszcz. części w 95% oryginalne. rower jest po kapitalnym remoncie.oceńcie sami. mail : andrea077@interia.pl.

post-189480-0-70314700-1443536904_thumb.jpg

post-189480-0-65367500-1443536939_thumb.jpg

post-189480-0-94304400-1443536960_thumb.jpg

post-189480-0-66847200-1443536977_thumb.jpg

Napisano

Zasługuje na trochę więcej uczucia - choćby odświeżenie siodła i nową owijkę. No i oczywiście lepsze zdjęcia. :)

Siodło jest odświeżone /włóż okulary,nawet nie wiesz jak wyglądało nowe siodło od Huragana / tapicerowane od nowa, zdjęcia są jakie są - nie po to tutaj pokazuję ten rower aby nim się chwalić. a owijkę i siodło/tapicerkę można bezproblemowo zdjąć. użyłem tutaj wyobraźni. Tuningowanie to mój zawód, jak był wykonany pod wzór to ludzie grymasili że źle - rower idzie na sprzedaż i stąd to fantazjowanie/taka moda i popyt/.

POCHWAL SIE SWOIMI OSIAGNIECIAMI!

p.s. od ponad 25 lat zajmuję się renowacją starych mebli/antyków/, odnawianiem starych samochodów/również tunigiem/ np. mercedesy 113,115,123 a to jest drugi rower jaki zrobiłem, obecnie robię rower Peugeot/szosowy/ z lat 70-ch i później Gazelle lata 80-e.

Pozdrawiam konesera i krytyka z piwnicy lub stodoły.

Napisano

Coś nerwowy jesteś, może jakaś melisa z rana by pomogła? Prosisz o ocenę, to oceniamy rower.

Ja się zgadzam z Adamosem.

Siodło jest odświeżone /włóż okulary,nawet nie wiesz jak wyglądało nowe siodło od Huragana / tapicerowane od nowa

Siodełko wygląda jak owinięte skajem. I żeby było jasne, wiem jak wyglądają siodła Huraganów czy Jaguarów. To jest lity kawał grubej skóry. Na forum były kiedyś wątek kolegi Nonameuser1 jak można odnowić taki kawał zdechłej krowy i efekt był powalający. A tu masz inny przykład:

Przed

thumb_2455589039.jpg?t=1424727604

Po

thumb_2455589040.jpg?t=1424727604

A jak już chcesz owijać skórą to zrób to tak:

http://majsterkowo.pl/renowacja-siodla-rowerowego-obijanie-skora-naturalna/

Owijka wygląda, jakbyś pozbierał pod stołem wszelkie ścinki rożnych owijek i nawinął je na kierownicę.

Koła wg. mnie też nie bardzo pasują. Rozumiem, ze zamysł był, aby były w kolorze ramy, ale ten rudy nie bardzo podpasował. Wyglądają raczej na skorodowane.

I na koniec pytanko, skoro nie po to pokazujesz rower żeby się nim chwalić i nie po to, żeby wysłuchać opinii to jaki był powód, że założyłeś ten wątek?

Napisano

andrea077 dziwna jest Twoja reakcja. Dając tu zdjęcia liczyłeś na same zachwyty?

Ja się nie wypowiem na temat Twojej pracy bo niewiele widać na tych zdjęciach.

Weź rower na zewnątrz, zrób porządne zdjęcia i wróć.

Napisano · Ukryte przez anarchy, 30 Września 2015 - Obraźliwe zachowanie!
Ukryte przez anarchy, 30 Września 2015 - Obraźliwe zachowanie!

Coś nerwowy jesteś, może jakaś melisa z rana by pomogła? Prosisz o ocenę, to oceniamy rower.

Ja się zgadzam z Adamosem.

Siodełko wygląda jak owinięte skajem. I żeby było jasne, wiem jak wyglądają siodła Huraganów czy Jaguarów. To jest lity kawał grubej skóry. Na forum były kiedyś wątek kolegi Nonameuser1 jak można odnowić taki kawał zdechłej krowy i efekt był powalający. A tu masz inny przykład:

Przed

thumb_2455589039.jpg?t=1424727604

Po

thumb_2455589040.jpg?t=1424727604

A jak już chcesz owijać skórą to zrób to tak:

http://majsterkowo.pl/renowacja-siodla-rowerowego-obijanie-skora-naturalna/

Owijka wygląda, jakbyś pozbierał pod stołem wszelkie ścinki rożnych owijek i nawinął je na kierownicę.

Koła wg. mnie też nie bardzo pasują. Rozumiem, ze zamysł był, aby były w kolorze ramy, ale ten rudy nie bardzo podpasował. Wyglądają raczej na skorodowane.

I na koniec pytanko, skoro nie po to pokazujesz rower żeby się nim chwalić i nie po to, żeby wysłuchać opinii to jaki był powód, że założyłeś ten wątek?

Siedzą tutaj jak na każdym forum stare pierdoły i piepszą swoje mądrości.

Towarzycho wzajemnej adoracji.

Pokaż co ty wykonałeś.

Przykład z siodełkiem - madein Japan - udał ci się.

to nie skay to skóra naturalna i nie zbierałem jełopie żadnych ścinek

golnij sobie z rana ale nie melisę ale denaturat

wszyscy którzy widzieli ten rower z bliska są conajmniej zadowoleni i trzech z nich to właściciele sklepów z rowerami a jeden zawodowiec składa i naprawia rowery od lat ponad 30-u.

jeśli chodzi o zdjęcia to wasze forum nie przyjmuje wiekszych formatów

pierwszym rowerem jaki zrobiłem to był jaguar z Wyścigu Pokoju z roku 1968 - poszedł za 4600

felgi nie są zardzewiałe tylko miedziowane

tutaj tacy fachowcy jak na forum prawniczym gdzie porad prawnych udzielają : rolnik, trep, hydraulik i kierowca ciężarówki.

rower jest wystawiony na aukcji i jest duże zainteresowanie

jest prawie cały oryginalny

siodełko też jest oryginalne a nie z Japoni ośle tępy

Napisano · Ukryte przez anarchy, 30 Września 2015 - Usuwam dla porządku ;)
Ukryte przez anarchy, 30 Września 2015 - Usuwam dla porządku ;)

Ktoś Ci tu ubliża?

Zmykaj stąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...