Kubixon Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam ! Na start chciałbym zaznaczyć, iż to jedynie plan wstępny. Z kolegą od około miesiąca zaczęliśmy częściej jeździć rowerem rekreacyjnie 2-3 razy w tygodniu trasy do 10km. Po zimie, gdy tylko zejdzie śnieg mamy zamiar przygotowywać się do wyjazdu do włoch w wakacje. Mam pytanie, czy to jest możliwe aby amatorzy 17 latkowie dokonali tego w zaledwie kilka miesięcy treningów ? Oczywiście mamy zamiar zwiększać długość trasy, lecz w około miesiąc jest wykonalna trasa około 1,500km (mamy zmiar spać w namiotach po drodze, a trasę zaplanuje kolega, jako iż zna się na mapach i się tym interesuje)Jak można się dobrze przygotować do takich tras? Z góry dziękuję za odpowied Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 ...trasy do 10km. Jesli chcecie przejechac 1500 km, to trasy 10 km, nie traktujcie nawet jako rozgrzewka. Musicie robic znacznie wiecej, bo na 10 km nawet nie zdazycie sie spocic, a to najmniejszy klopot. Miesnie musza byc wytrenowane i dupsko przyzwyczajone. W zimie tez da sie jezdzic, wiec warto potrenowac, bo na serio bedzie Wam ciezko - glownie z bolacym tylkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 10 km robię na zakupy i z powrotem, więc tego Z tego co piszesz startujecie od zera. 1500 km w miesiąc czysto matematycznie wychodzi po 50 km dziennie. W praktyce to za mało, zanudzicie się. Jako młode chłopaki pewnie nie będziecie zwiedzać każdej atrakcji sakralnej po drodze, więc planujcie większy dystans dzienny. Jak się dobrze uwiniecie, to później zostanie kilka dni na regenerację. Tak więc wszystko jest jak najbardziej osiągalne, o ile jeszcze w październiku zaczniecie robić dłuższe dystanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konias Napisano 3 Października 2015 Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Cześć, udało mi się zrobić taką trasę w ubiegłym roku Kamienna Góra - Palermo. Wyszło zdaje się niecałe 1200 km rowerem, reszta pociągami. W ramach treningów jeśli czas pozwalał to w weekendy jeździłem 160-320 km. Płaska trasa: Gdynia - Hel - Gdynia. Kondycyjnie wydawało mi się to mało więc dorzuciłem do tego poranne bieganie. ~5 km ~3 razy w tygodniu. Trochę info znajdziesz na https://oodreamer.wordpress.com/ W razie czego chętnie odpowiem na pytania. Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.