Alpina Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam, mam problem z manetka shimano acera (nie wiem jaki model) pod 9s, kupiona w tym roku. Ma z 1,5 tys przebiegu. Problem polega na tym, że podczas wrzucania biegu od 7 wzwyż trzeba dociągac linke a czasami nawet zmienić o dwa biegi żeby łańcuch przeskoczył o jeden. Przerzutka naregulowana poprawnie, ślizg linki w pancerzu bezoporowy. Co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Zajechany napęd (łańcuch+ kaseta) też dają takie objawy ....i niekoniecznie jest to wina manetki ...naciąg linki sprawdzałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Kaseta ma przejechane tyle co manetka.. sprawdzałem na dwóch łańcuchach.. regulujac przerzutkę albo nie wchodzi mi dół albo góra.. teraz jest ustawiona tak, żeby chociaż dół kasty w miarę działal. Kiedyś nie miałem.z tym problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Hak przerzutki prosty ? linka napięta?Przerzutka wyregulowana ? Jaka to kaseta (model)? jaki łańcuch ? Powodów takiego działania może być naprawdę parę...daj fotkę jak możesz bo teraz to czysta dywagacja. Napisz jak regulowałeś przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Wszystko jest ok, normalnie działa tylko bieg 9 8 i 7, resztr albo trzeba dociagac lub zmieniać o dwa biegi.łańcuch kmc X9/shimano hg-53, kaseta hg300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Tak wiec dodam, że podczas dużego obciążenia lub jazdy po nierównościach biegi po jakimś czasie normalnie się zmieniają pod względem np ruchów łańcuchach lub naprężenia łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.