Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] ABUS bordo Granit X Plus 6500

Hynhus

Rekomendowane odpowiedzi

Moje zdanie jest dobre ;)

Mam takie, stopień niżej https://www.rowerystylowe.pl/p-716/zapiecie-abus-bordo-6000-90cm/w-453/czarny przede wszystkim wygodniejsze od ulocków do przewożenia, montuję rzepami do ramy kiedy potrzebuję (na co dzień do pracy nie muszę), spokojnie łapie ramę razem z przednim kołem do stojaków, balustrad, czy nawet cieńszych latarni.

@Hynhus

Bardzo fajne i stylowe zapięcie, też mi się bardzo podoba, ale nie jest warte swej ceny, oczywiście jest bardzo wygodne w użyciu i lekkie, tyko ze łańcuch axa cherto compact jest na tym samym poziomie zabezpieczeń a jest tańsze, nie mówiąc już o u-lockach które są dużo tańsze i lepsze od bordo np kryptonite evolution

Kupilem abusa, mam tez ulocka.. ale bordo nabylem z jednego prostego powodu, mocowania do ramy. Pieknie siedzi w futerale przykrecanym do ramy w miejsce koszyka. Nic nie dzwoni nic sie nie telepie...nawet nie ma porownania do lancucha czy ulocka (w kryptonicie uchwyt juz raz poprawialem bo sie wyrobil od ciezaru locka a i nie do kazdego roweru uchwyt ulocka pasuje). Co do trwalosci zabezpieczenia, wydaje sie byc wystarczajace zeby rower zostawic na pare min. bez stresu.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...