Khernik Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Mam do wydania 250zł na lampkę, opłaca się kupować w tej cenie: http://allegro.pl/lampka-rowerowa-moon-xp-400-lampa-przod-akumulator-i5637554437.html ? Dioda cree, 400lm, 3h świecenia na 100% mocy, akumulator. Pytanie czy będzie się nadawać do szybkiej jazdy po szosach - potrzebuje jej na nocne wypady na szosówce ok. 100km poza Warszawą. Inne lampki które rozważałem to moon xp-330, trochę mniej lumenów i tańsza, nie wiem jak to przekłada się na widoczność w praktyce. Mctronic scream 400lm, jeszcze tańsza, ale krótki czas świecenia i brak akumulatora. Co najlepiej kupić do tych celów w tym przedziale cenowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas01 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 X1 od Grega na swiatelka.pl albo na allegro, inni polecają Convoy S2+, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Cześć, posiadam od niedawna Moon XP 330. Można popierdzielać nawet 50 na godzinę po szosie, jak masz tyle pary w łydzie Widoczność kapitalna. Pozdro, Marta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Na krótkie wypady w porządku, jednak ja wolę już wyżej wspomnianą Convoy, jako latarkę wspomagającą. Wspomagającą, bo o takiej mocy światło będzie wszystkich z naprzeciwka razić, a zaletą jest o wiele więcej światła, co umożliwia wygodna jazdę w nocy nawet po lasach, wygodnej wymiany baterii i ładownia w stacjonarnych ładowarkach. Do Moon XP-400 można dokupić akumulator, ale czym to naładować? I na końcu cena - nie jest atrakcyjna, tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Zawsze jestem zwolennikiem sprzętu typu latarka taktyczna, sam zresztą posiadam taką latarkę od Bociana (s2 1080lm). Tutaj jednak kolega wyraźnie zaznacza że będzie jechał po szosie, a tego typu latarka ustawiona na 30% mocy już będzie oślepiać jadących z naprzeciwka. Rzuć okiem na ten temat. Z pewnością pomoże Ci w wyborze pasującej tobie lampki. http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13282 Mój faworyt to Noise 500, ale trzeba by do budżetu dołożyć 50pln :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Łudzisz się, że Moon XP-400 nie będzie razić innych z naprzeciwka. Obawiam się, że w środku siedzi zwykła dioda, trochę słabsza, zwykły odbłyśnik i świeci zwyczajnie jak taktyczna latarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Hej, Akurat wczoraj puściłam na bloga wrażenia z testu tej lampy Moona, zachęcam do lektury: http://kantele.bikestats.pl/1385318,testy-lampek-Mactronic-Noise-02-i-Moon-X-Power-330.html Test jeszcze nie uzupełniony o dane bateryjne bo jeszcze nie skończyłam tego wątku ale już mogę coś powiedzieć. Bateria przy założeniu, że przełączam na tryb niższy jak dioda zaczyna sygnalizować mało baterii, trzyma ponad 5h. Przy czym na trybie 1-3 (trzy najjaśniejsze) można spokojnie jechać około 3,5h. Te tryby są wystarczające, żeby móc szybko jechać. Przy czym jeśli nie chcemy oślepiać to trójka jest akuracik. W dodatku można lampę szybko skręcić na pobocze jak się widzi, ze ktoś idzie/jedzie z naprzeciwka. Pozdr. Marta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Łudzisz się, że Moon XP-400 nie będzie razić innych z naprzeciwka. Obawiam się, że w środku siedzi zwykła dioda, trochę słabsza, zwykły odbłyśnik i świeci zwyczajnie jak taktyczna latarka. Czy ja gdzieś napisałem że Moon XP-400 nie będzie razić jadących z naprzeciwka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Skoro tak, to nie jest latarka rowerowa. Dedykowany uchwyt nie zmienia faktu, że to latarka taktyczna udająca rowerową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Ehh, Nadal nie rozumiem dlaczego akurat do mnie to piszesz? nie wspomniałem słowem o Moonie, napisałem że convoy, czy inna taktyczna nie będzie tutaj dobrym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.