Skocz do zawartości

[zlot] Stallovy Paprykarz 2015 czyli Zlot Miłośników Wszelakiego Żelastwa

anarchy

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
No i trochę nieoblatany będzie, ale cóż zrobić...

Ale przynajmniej na swoim.

Mnie KAJAK Custom tak wyrolował, że zostałem z niczym  :wacko: i będę w cudzych majtach biegał (ale jakież to majciochy! ach ach)

Chciałem sobie odpicować (o ja głupi!) Singulara na Stallovy. Idealny moment na nowy set. Wymiana sterówki na 44mm co by można było kiedyś amora wsadzić, zmiana tego chorego 72* na dziobie, linka w ramie.

Wycenił wymianę rur na około 600zł. Wysłałem karton. Naturalnie dłuuuga cisza. Doszedł nie doszedł - nie wiadomo. Piszę z pytanie, jest, dotarł. Cena końcowa koło 1050zł :D WTF?

Bo malowanie (tu się mogę zgodzić, że to osobna usługa) bo pancerze, przelotki, srotki... Zaciskam zęby, sprzedaję gojirrę żeby było na remont singulara (drugi błąd). Przypominam, że to na Paprykarz, święta data. Ok, ok spokojnie mmay ponad półtora miesiąca. Poszły rysunki z nową geo (słyszę Jest OK), poszła zaliczka ponad miesiąc temu(!).

Czekam. CISZA (to chyba standard). 

Nagle ni z tego nie owego pytanie o kąt podsiodłowej (ta zostaje nieruszona)> Widzę, że chłopak nie czyta co mu piszę więc smaruje rysunek z podsiodłową (z racji mimośrodu nie takie to łatwe).

Tydzień temu w poniedziałek tak mnie coś zaczyna swędzieć bo tak cicho o cicho. Pytam czy dało by radę na za tydzień(czyli wczoraj) dostać ramiaka co bym zdążył rower złożyć.

ON NIE ZDĄŻY :)  Tzn zrobiłby ale nie zdąży pomalować bo lakiernik potrzebuje całego tygodnia na malowanie. To już mnie zalewa. Przypominam daty ale przecież on nie miał kąta podsiodłowej. IW sumie ta rozmowa się nie układa i jak chcę to on mi odeśle rower i zaliczkę (czyli przez ponad miesiąc rower leży i czeka na Matkę Boską). Zagryzam zęby i piszę ładnie i stanowczo by zrobił ramiaka bo zostawia mnie w głębokiej d....

W poniedziałek mail "czemu sterówka 130mm skoro ja zamówiłem 110mm?" Rozkładam ręce w bezradności: bo tak było na rysunku od samego początku. A za chwilę drugi maila "daj nr konta i adres".

Wczoraj dotarła rama nie ruszona, dziś kasa zaliczki. Żeby było śmieszniej odesłał mi ramę z płatnością przy odbiorze czyli za jego pierd..lenistwo i miejsctwo w dupie zapłąciłem z własnej kieszeni. I nerwach, konsekwencjach i czasie nie wspomnę...

Rzadko piszę na głos to co się dzieje w manufakturach w Pl ( a Ci co mnie znają wiedzą jakie miewałem przejścia) bo po co "kalać własne gniazdo" ale tym razem trafił mnie szlag za takie totalne olewanie klienta. 

Pewnie wielu innych ma inne wrażenia z kontaktu z Kajakiem ale ja mówię dość. I mam nadzieję, że co niektórzy zastanowią się dwa razy zanim wyślą mu jakąkolwiek ramę, zlecenie, zamówienie.

ufff wyrzuciłem to z siebie  :wacko:

A może byś tak przepostował to na Jego fejsbuniu? Skoro spartolił koncertowo, zachował się niehonorowo to niech inni wiedzą. Takie moje zdanie...może wtedy mu zmięknie i się wykaże(pomimo iż już-nie-w-czas?)

Ja na przykład nie będę brać Jego warstatu pod uwagę(nie żebym coś miał obecnie w planach).

POZDRo-:ver

• Mod Team
To co? Starą, dobrą Procę mam dowieźć na SP2015?

...czekaj, czekaj, dawno Cie tu nie było - masz coś w zanadrzu? :)

Nie, nie trzeba. W sumie teraz będzie o innej polskiej firmie, w sumie epilog tej smootnej historii :)

Może zabrzmi to lizydupnie, może nie. Nie ważne. Musze to napisać bo pękam z radochy.

Chłopaki z KROSSa (tak, tak) JESTEŚCIE WIELCY!!!

Dziś jest ten dzień do którego przenieśli się w przyszłość w Back to the future.

To ja godzinę temu przeniosłem się do.... 2017 roku. Nie chciałem pisać wcześniej póki nie będę miał w rękach.

Tak, mam od godziny na werandzie Smooth Traila na czas Stallovego :D :D :D

Ma wielkie WTB opony i obręcze (zaraz mi fatowcy wyskoczą), ma matowy niebieski kolor, śliczne spawy, rebkę i 11biegów. 

- masz coś w zanadrzu? :)

Już się przestraszyłem, że widać na zdjęciu co, ale chyba się nie rzuca w oczy. Ufff.

Tak, mam od godziny na werandzie Smooth Traila na czas Stallovego Ma wielkie WTB opony i obręcze (zaraz mi fatowcy wyskoczą), ma matowy niebieski kolor, śliczne spawy, rebkę i 11biegów. 

Wypolerowany XTR sprawdziłby się z pewnością ;)

• Mod Team
Już się przestraszyłem, że widać na zdjęciu co, ale chyba się nie rzuca w oczy. Ufff

No mnie monostaj coś nie pasował, ale skoro mówisz, że co innego a i blaszki ciut zostawiłeś mam swojego cichego faworyta...

Żeby nie było, że mam omamy.

O taki kosmonauta do mnie przyleciał z przyszłości :)

DSCN2646.JPG

Żeby nie było, że mam omamy. O taki kosmonauta do mnie przyleciał z przyszłości

... to już wiem skąd ten post o zabranie dobrych zapięć(!) Czyli panowie - spinamy krossa wszystkimi naszymi zapięciami jakie przywieziemy :)

z jednej strony - zazdraszczam  :wallbash:

z dugiej strony - cieszę się, że można będzie przewieźć swoje cztery litery na stallovym z przyszłości  :033:

• Mod Team

Thomaszu, nie ma czego zazdraszczać, ja chętnie przejadę się "za dużym" coticiem ;) Po za tym, po Stallovym wraca do firmy :(
Kurcze, nadal nie mogę uwierzyć, że go dostaliśmy.

Lordzie, kurcze, chyba trafiłeś z tym stoogiem. Rzeczywiście dwururka z poprzeczkami!? wow!?
Macieju, jeżeli toi prawda pierwszy staję do kolejki. Chodzi za mną ten rower od jego powstania i jako jedyny chyba na rynku przypomina mi moją sarenkę.
Oddam swoją porcję obiadu i ciasta w zamian :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...