Skocz do zawartości

[zlot] Stallovy Paprykarz 2015 czyli Zlot Miłośników Wszelakiego Żelastwa

anarchy

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

UWAGA :)
Liczę teraz na Wasz hejt z góry do dołu ale najwyżej... :)
Tak mi nie pasowała koszulka z tym przypadkowym (niby wzorowanym na województwie) tle, że zmieniłem ją :) Zrobiłem kolejnych ileś wersji aż w końcu stanęło na klasyce. Kolory są zdecydowane, symbolika jasna.
Zatem pytanie do Tych wszystkich co już zamówili, przelali kasę - jak bardzo cieszycie się z nowego wzoru? Kto jest za poproszę na Pv, kto chce mi naubliżać albo koniecznie chce trzymać się tamtego wzoru też na pv.
Dziś popołudniu idę złożyć zamówienie, teraz mogę z czystym sumieniem.

koszulka%252520szara%2525202015.Lisc1.jp

ps: raportu z tego co za oknami w Paprykarzowie chyba nie chcecie :)

• Mod Team

TRÓJKA źle leżała na liściu.
Dawałem mniejszą poniżej napisu ale też słabo.
Oczywista jak ktos chce nie ma problemu -dam 3 lub 2015 w tym miejscu:

Tu bardzo wysublimowane 2015 w prawym rogu napisu Stallovy (żeby było sygnowane konkretnym zlotem)

koszulka%252520szara%2525202015.LiscData

A tu już mniej subtelna Trójeczka :)

koszulka%252520szara%2525202015.LiscTroj

Oczywiście wg starej zasady, że jak dasz za dużo to się przejedziesz no ale może wszyscy zdecydują się na wersję pierwszą ("potem" nie do kupienia-obiecuję)

u mnie mała zmiana - będę miał samochód  , także  zapewne startuję z Wawy w piątek rano (albo o jakiejś innej dziwnej porze żeby być przed południem )

jak kogoś interesuje to mogę go zgarnąć - auto to astra hatchback, także  z jeden rower  (może i dwa jak pozdejmujemy koła)  oprócz mojego wejdzie zapewne

powrót w poniedziałek , albo i w niedziele jak ktoś będzie chciał  - ale chyba bliżej wieczora , żeby '% wyparowały' 

także dawajcie znać jak kogoś to interere

• Mod Team

Raport pogodowy na Tydzień Przed:
za oknem pogoda próbuje zadbać o to, żeby nam się ścieżki nie pyliły za bardzo :)
Ale już na za tydzień przewidują nam nie najgorszą.

poogoda.png
Dwie różnie pogody pokazują podobną sytuację. Ale na suche podłoże nie ma co liczyć.

Odnośnie listy obecności ledwo się nas (jak dobrze pójdzie) 18 zbierze :(
Podglądacze, zastanawiacze, gdybacze zbierać tyłki w troki i przyjeżdżać! 
Chyba lepiej się zebrać niż potem klasycznie żałować, że znów się nie przyjechało :D

• Mod Team

Panowie, już za 5 dni Stallovy Paprykarz 2015!

A zaczynamy od..

paprykarz3_X2015wy%2525C5%25259Bcig%2525

Jak dobrze pójdzie jutro takie plakaty zawisną w "dobrych sklepach rowerowych" w Szczecinie. Całość wydrukowana za FREE dzięki Copylandowi który robi dla nas koszulki.

A co bystrzejsze oko zauważy nazwę LYO food.

Naprawdę miło mi napisać, że LYO food - jedyna polska firma która kiedykolwiek otrzymała nagrodę Gold OutDoor Industry Award na największych europejskich targach outdorowych - wesprze zwycięzców drobnymi upominkami.

A dla podkręcenia powiem, że wśród nagród w tym roku będą:
- packman basic TRIGLAVa sygnowany hasłem "stallovy" 
- kółeczko zębate (naturalnie cr-mo z nierdzewki) OnOna na przodek,
- prowadnica łańcucha OnOna,
- 3 narzędziówki TRIGLAVa sygnowane hasłem "stallovy",
- 3 wysmakowane klucze/otwieracze SURLEGO ofiarowane przez LORDa  :)
i jeszcze trochę innych drobiazgów w tym Tajemnicze Pudełko Porcelanowego.

Chcę też zauważyć, że my wszyscy w zamian za oferowaną gościnę w Centrum Turystycznym Szmaragdowe odwdzięczamy się wielofunkcyjnym sprzętem skanująco-drukująco-parzącym kawę HaPeka  :)

Piknie i cudownie, szykuje się przednia gala!

Mam nadzieję iż LYO Foods wprowadzi niebawem do swej linii produktów saszetki z paszą o smaku Jesiennego Paprykarza Stallovego ze szczyptą Buczyny. 

POZDRo-:ver

• Mod Team

Też o tym myślałem ale w tym roku po raz pierwszy mamy PISMO z URZĘDU z PIECZĘCIĄ czyli świętość i możemy sobie legalnie orać trawniki w jednym z (podobno) najładniejszych parków w Polsce  :devil: 
-----------------------------------------------

Pogodynka wróży: będzie pięknie....!
(druga pogodynka wróży jeszcze śliczniej)

pogoda%25252019.10.jpg

..tym którzy pamiętają 2014 - podkreślony wyraz na pewno coś mówi.... ;)

Servoos stallova ekipo!

Tak sie sklada, ze w piatek ląduje w Poznaniu planowo o godz. 14:25.
Jezeli ktos jedzie od/przez Poznan i ma wolne miejsce na pokladzie, to chetnie sie dosiade, zamiast stac w kolejce po bilet PKP.
Oswiadczam, ze nie krusze podczas spozywania kanapek, trunki pije tylko z akcyzą i chetnie sie podziele z kierowcą  ;), a co najwazniejsze - nie podrozuje z rowerem. Znaczy sie lekki i pakowny jestem.
Ktos-cos? Pisac tu albo PM.

Morrrdy moje, dozo juz w piateczek!!!

koval

• Mod Team

Wróżka mówi "BĘDZIE DOBRZE I W MIARĘ CIEPŁO"
Za oknem nieśmiało z za chmur dziś wyszło nawet słońce na chwilę (ale to było minęło)

Ponieważ zostało nam mało czasu najważniejze rzeczy raz jeszcze:

- dobrze być najpóźniej koło 17;00 w Szczecinie tak, żeby spokojnie przywdziać wdzianko i dotrzeć na miejsce startu (chciałbym zacząć koło 18:00), my z Ivanem będziemy na miejscu. Dla ułatwienia pytajcie ludzi o Amfiteatr/TeatrLetni - jest blisko od Cumy i beznadziejnie łatwo trafić.
- w schronisku wchodzimy na hasło Stallovy paprykarz' - są 3 pokoje po 6 osób tylko dla nas więc luz i bezpiecznie, że nikt nie podpierniczy Rohlofa
- kto może, komu nie ciąży niech zabierze najlepsze jakie ma zapięcia!!! Przydadzą się w knajpie a i jak zostawimy na noc rowery
- zabieramy oświetlenie. Dzień krótki, jak znam życie trasa się rozciągnie w czasie - będziemy wracać po ciemku lasem.
- kto nie jada mięsa, jaj itd niech da na prywatny znać jak najszybciej - Antka zrobi coś specjalnie jak potrzeba
- kto nie pija piwa a woli np wino, cydr niech napisze jak może na prywatny
- kto chce piwa ale więcej niż regulaminowe 2 butelki też niech pisze - kupimy co by sam nie musiał wozić w plecaku
- bierzemy matę, śpiwór, klapki, ręcznik itd (wszystko pojedzie autem)

- nie zapomnijcie peruk, kiecek, piżam czy co kto tam ma....  :033:

- termosy są cenie ;)

o zapięcia właśnie miałem zapytać :)

jeszcze jedno pytanie - auto jest zorganizowane ze schroniska #1 to schroniska #2. A jak to będzie z powrotem w niedzielę? Czy również będzie jakieś auto ze schroniska #2 do nr #1?

P.S. Przebrania tylko na nocny park mam rozmieć.... czy również na sobotni wypad w puszczę? :D

• Mod Team

hehehe
W sumie w zeszłym roku było auto które zwiozło graty z powrotem. Przynajmniej dla tych co grzecznie wracali razem.
Pomyślimy, na pewno jakieś auta będą.

Nie, strój śwMikoła styknie na sam piątek ale jak ktoś ma skrywane pragnienia i chce biegać po lesie w sukience ja nie zabraniam :D :D

Z ciekawostek... jak patrzę po sprzęcie jaki się ma pojawić to naprawdę chyba będziemy mieli Święto Wulkanizatora :) Od przełajowych po faty. Będzie do czego się przystawiać i posmakować, oj będzie...

• Mod Team

Wszystko na miejscu dla tych szczęśliwców, odważnych, prawdziwych facetów co opuszczając swoje domostwa, białki, niewiasty, dzieci, zagrodę, owce podążą na daleką północ gdy raz w roku Państwo daje nam dodatkową godzine błogostanu :D
Nic więcej nie powiem ale zaprawdę - będzie wszystko :D

hahahahaa

To nie może być przypadek, nawet Oni szykowali się na Stallovy!!

12096356_1266746070021020_72371273318454

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...