Skocz do zawartości

[Siłownia] Siłownia a rower

DarkoZZZZ

Rekomendowane odpowiedzi

Spadki masy mięśniowej mogą być spowodowane:

nieodpowiednią dietą, brakiem regeneracji, niedotrenowaniem( przetrenowaniem) danej partii mięśniowej.

W przypadku Twojej jazdy rowerem podbijasz kaloryczność (abyś nie wszedł na ujemny bilans kalorii)

odpowiednio trenujesz na siłce (mięśnie nie poddawane obciążeniom, będą traciły swoją siłę& masę)

Pamiętać musisz o odpowiedniej regeneracji, obserwacji Swojego organizmu.

Nie wiem jak długo trzeba nic nie jeść bądź jak mało żeby "popalić mięcho" na rowerze... Ustalasz BRM plus wydatek kaloryczny na siłownie i rower i zakładając że wyszło 3000 kcal jedziesz albo na 0 w dni rower albo na -20% jak chcesz się lekko zredukować a w dni siłowe dajesz +10% żeby był jakiś efekt przerzucanego żelaza.   

• 3 tygodnie później...

Warto chodzić na zajęcia z power bike, masz tam od razu nastawione ćwiczenia na prace mięśni i siedzisz na rowerku ;p Gdyby ktoś szukał takich zajęć, to niech wpisze w wyszukiwarce FitPlanner'a szukane zajęcia i miasto w którym mieszka np. w ten sposób jak "power bike warszawa". Wtedy wyświetli Ci się lista klubów fitness z power bike :)

• 3 tygodnie później...

Chodziłem na Power Bike, ale po tym bolały mnie kolana. Mam uszkodzoną chcrżastkę na co źle wpływała jazda na stojąco.

Ogólnie to zauważyłem, że siłownia sporo daję jeżeli chodzi o parę w nogach. Po kilku tygodniach czuję że mam dużo mocniejsze kopnięcie jak docisnę na podjazdach. Natomiast zwiekszanie dystansów czy średniej nie dało mi takiego progressu jak te kilka tygodni siłki i nastawienie się mocno na nogi. No a najlepszy power jest zaraz po siłce i ćwiczeniu na nogi - 10 km do domu pokonuję ze średnią 28 km/h i to na MTB :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...