DarkoZZZZ Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Jak łączcie rower z siłownią tak żeby nie powodować spadku masy mięśniowej przy jeździe na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Ćwiczę tak żeby nie nabierać masy. Wtedy nie ma co spadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Jak łączcie rower z siłownią tak żeby nie powodować spadku masy mięśniowej przy jeździe na rowerze? dietą - tyle i aż tyle. Dobierasz odpowiednią kaloryczność posiłków, uwzgędniającą spalone kalorie na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Raczej ciężko to ułożyć aby nie było żadnych spadków, warto np. w zależności o okresu budowa masy - zmniejszać ilość treningów na rowerze, w okresie redukcyjnym myślę że 3-4 razy w tygodniu można spokojnie jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Spadki masy mięśniowej mogą być spowodowane: nieodpowiednią dietą, brakiem regeneracji, niedotrenowaniem( przetrenowaniem) danej partii mięśniowej. W przypadku Twojej jazdy rowerem podbijasz kaloryczność (abyś nie wszedł na ujemny bilans kalorii) odpowiednio trenujesz na siłce (mięśnie nie poddawane obciążeniom, będą traciły swoją siłę& masę) Pamiętać musisz o odpowiedniej regeneracji, obserwacji Swojego organizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkoZZZZ Napisano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2015 No to spoko...dzisiaj zjadłem całą bombonierkę ok 370g przed jazdą ok 30 km:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Wobec tego życzę miłego zatwardzenia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 dieta ma być zbilansowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Nie wiem jak długo trzeba nic nie jeść bądź jak mało żeby "popalić mięcho" na rowerze... Ustalasz BRM plus wydatek kaloryczny na siłownie i rower i zakładając że wyszło 3000 kcal jedziesz albo na 0 w dni rower albo na -20% jak chcesz się lekko zredukować a w dni siłowe dajesz +10% żeby był jakiś efekt przerzucanego żelaza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heluu Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Warto chodzić na zajęcia z power bike, masz tam od razu nastawione ćwiczenia na prace mięśni i siedzisz na rowerku ;p Gdyby ktoś szukał takich zajęć, to niech wpisze w wyszukiwarce FitPlanner'a szukane zajęcia i miasto w którym mieszka np. w ten sposób jak "power bike warszawa". Wtedy wyświetli Ci się lista klubów fitness z power bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkoZZZZ Napisano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Chodziłem na Power Bike, ale po tym bolały mnie kolana. Mam uszkodzoną chcrżastkę na co źle wpływała jazda na stojąco. Ogólnie to zauważyłem, że siłownia sporo daję jeżeli chodzi o parę w nogach. Po kilku tygodniach czuję że mam dużo mocniejsze kopnięcie jak docisnę na podjazdach. Natomiast zwiekszanie dystansów czy średniej nie dało mi takiego progressu jak te kilka tygodni siłki i nastawienie się mocno na nogi. No a najlepszy power jest zaraz po siłce i ćwiczeniu na nogi - 10 km do domu pokonuję ze średnią 28 km/h i to na MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.