Kondzio Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Od jakiegos czasu pije wode z glukoza i sa super efekty ale wczoraj po treningu zaczal strasznie mnie bolec brzuch i mialem biegunke , a w nocy zwrocilem wszystko co zjadlem poprzedniego dnia. jak myslicie czy to moze byc spowodowane naduzyciem glkozy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Po jednym takim incydencie nie jesteś w stanie stwierdzić czy to chodzilo o glukoze. Moze tego dnia cos innego zjadles, miales slabszy dzien itd. Nie zmieniaj nic w swoich treningach, dawkach glukozy, diecie i zobacz czy sytuacja się powtórzy. Aczkolwiek glukoza sama w sobie nie wywołuje biegunki. Musialo jednak cos jeszcze byc innego co zjadles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Panna mi kupila wczoraj glukoze i wlasnie sie zastanawiam ile tego mozna dziennie zjesc? I w ile sie tego daje na pol litra wody?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondzio Napisano 16 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 na pol litry daj okolo 10 g czyli 2 plaskie łyzeczki, dodaj jeszcze pol lyzeczki soli i jakis sok (100%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryzon Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Oj z tą solą to bym nie radził przesadzać zbytnio, bo sie nie da pić na początku daj jej mało najwyżej puźniej możesz dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 co to są te super efekty? co daje glukoza? POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Glukoza po prostu dodaje Ci energii. W połączeniu z solą tworzysz swego rodzaju izotonik (jednak bardzo ważne są proporcje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Glukoza po prostu dodaje Ci energii. W połączeniu z solą tworzysz swego rodzaju izotonik (jednak bardzo ważne są proporcje). Quibo mistrzu to w jakich proporcjach polecasz może też się skuszę bo ja śmigam na czystej wodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Ja osobiście wolalem kupic sobie Vitalmax Ionto Drink i rozpuszczac w wodzie (40 zl za 1l specyfiku, ktory starcza na 60l napoju - u mnie nawet wiecej bo proporcje producenta sa dla mnie za duze, zbyt slodkie). A tutaj masz temat jak zrobic izotonika domowymi sposobami (nie wiem czy ma wlasciwosci izotoniku bo nie czytalem o tym żadnych badań, ale mówią, że tak jest): http://www.forumrowerowe.org/napoj-izotoniczny--t17408.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 http://www.amocaluk.pl/product_info.php?products_id=1025 i co daje to jakąś regenerację albo "kopa"? polecasz czy raczej średni produkt? POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Juz gdzies pisalem o tym, ale ok napisze ponownie Kopa nie daje bo to izotonik a nie baton/żel energetyczny. Ma uzupełniać niedobory elektrolitów dzięki czemu zmniejsza objawy zmęczenia. Mnie osobiście dużo lepiej się na tym jeździ niż na samej wodzie (jak robilem przez ostatnie 2 sezony). Serio nie czuje po tym takiego oslabienia przy dluzszym pedalowaniu, pragnienie jakby mniejsze itd. Nie wiem czy to efekt placebo czy serio działa, szczerze to mnie to nie interesuje skoro mi sie na tym fajnie jezdzi Dodatkowym plusem jest jego wydajnosc - ja daje mniej niz zaleca producent (ich dawkowanie powoduje, ze napoj ten jest dla mnie za slodki) i jak dotad mam jeszcze 1/3 litrowej butelki (po przejechaniu ok.1500 km). To co pokazales w linku to Ionto jablkowy i nie wiem jak smakuje. Ja mam akurat grejpfrutowy, ktory i tak nie przypomina soku z tego owocu W smaku nie jest to jakas rozkosz dla podniebienia, ale daje rade Osobiście polecam i na pewno kupie nastepna buteleczke jak aktualna mi sie skonczy. Ps. konkurencją dla niego jest produkt Nutrend - Regge Enduro Drive (czy cos takiego), ale spotkalem sie z opiniami, ze w porównaniu z Vitalmax Ionto Drink, wypada słabo. Oosbiście go jednak nie próbowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junio Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 witalmax miałem winogronowy taki sobie w smaku ,wiśnia wydaje mi sie za cierpka a malina nailepiej mi podchodzi w smaku. na wszystkich mi sie dobrze kreciło i raczej nic lapszego nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 chyba sobie kupię 500ml cytryny, pomarańczy albo maliny szkoda, że na początku sezonu nie pomyślałem o izotoniku POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niCo Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Od jakiegos czasu pije wode z glukoza i sa super efekty ale wczoraj po treningu zaczal strasznie mnie bolec brzuch i mialem biegunke , a w nocy zwrocilem wszystko co zjadlem poprzedniego dnia. jak myslicie czy to moze byc spowodowane naduzyciem glkozy? na opakowaniu mojej glukozy pisze: "Przedawkowanie: Przyjęcie jednorazowo dużej ilości glukozy może spowodowac nudności i wymioty" ale jednorazowo raczej duzo glukozy nie spozyleś bo jadąc od razu wszystkiego sie nie pije więc chyba to nie było spowodowane przez glukoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja osobiście wolalem kupic sobie Vitalmax Ionto Drink i rozpuszczac w wodzie (40 zl za 1l specyfiku, ktory starcza na 60l napoju - u mnie nawet wiecej bo proporcje producenta sa dla mnie za duze, zbyt slodkie). A tutaj masz temat jak zrobic izotonika domowymi sposobami (nie wiem czy ma wlasciwosci izotoniku bo nie czytalem o tym żadnych badań, ale mówią, że tak jest): http://www.forumrowerowe.org/napoj-izotoniczny--t17408.html a gdzie kupujesz ? w necie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Tak, kupilem z http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_i...000ml-60-l.html (jednak na miescie w sklepach z suplementami tez widzialem ten produkt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Dodatkowym plusem jest jego wydajnosc - ja daje mniej niz zaleca producent (ich dawkowanie powoduje, ze napoj ten jest dla mnie za slodki) i jak dotad mam jeszcze 1/3 litrowej butelki (po przejechaniu ok.1500 km). co to za plus skoro zamiast napoju izotonicznego otrzymujesz hipotonik. po co wywarzac otwarte drzwi skoro produkt jest izotonikiem i producent podaje dokladnie proporcje rozrabiania koncentratu. jezeli jest dla ciebie za slodki niestety nie pozostaje nic innego jak zmienic produkt na bardziej odpowiadajacy twoim preferencjom smakowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Masz tutaj rację, jednak różnica w dawkowaniu 9 ml czy 10 ml/bidon w stężeniu jest tak niewielka, że produkt ten nie traci tak bardzo swoich właściwości izotonicznych. Zresztą każdy człowiek jest indywdualny i nie ma też identycznej zawartości stężenia substancji mineralnych w płynach ustrojowych, są jedynie wyznaczone pewne średnie. Tak więc już samo to powoduje pewien margines błędu z którym producenci się też muszą liczyć. Jednak zgadzam się w 100%, że znacznie zmniejszenie lub zwiększenie propocji wpływa na właściwości tego produktu. U mnie jednak różnice te są niewielkie a mają ogromne znaczenie smakowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 okej, ty to rozumiesz i wiesz. pisalem raczej dla innych, mniej zorientowanych w temacie uzytkownikow, ktorzy w imie oszczedznia rozrabialiby w jakis kosmicznych stosunkach myslac ze pija izotoniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Słuszna uwaga, rzeczywiście ktoś niezorientowany to z oszczędności mógłby tak robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.