Kusch Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Jest ktoś w stanie wykonać szablon dla osłony aero wózka tylnej przerzutki, podobnym sposobem jak te do błotników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 To co masz na foto to nie jest osłona tylko wózek . Inna sprawa że przerzutki między modelami często różnią się rozmiarami wózka i sposobem skręcenia. Dorobienie szablonu uniwersalnego może być problematyczne. Lepiej się przyznaj co kombinujesz ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Taką osłonę miał Białoblocki na czasówce co dawało mu kilka watów. Raczej mija się z celem żeby ktoś to posiadał. Co chcesz zyskać mając taką osłone? - aerodynamike? Zwykły zjadacz chleba nic nie poczuje ani nic mu to nie da Ale powodzenia Edytowane 26 Września 2015 przez Ipla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 czasówce co dawało mu kilka watów Jak już to oszczędzało a nie dawało Jak też nie sądzę ze kilaka ... co najwyżej ułamek wata. Fakt na poziomie mistrzowskim liczą się te ułamki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Myślę że zrobienie czegoś takiego nie wymaga jakiś wielkich planów. Wystarczy zmierzyć rozstaw kółek przerzutki i przyjrzeć się ( na złożonym rowerze) które elementy mogą haczyć. Dokupić dłuższe śruby i tyle. Pytanie tylko, co to da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Jak już to oszczędzało a nie dawało Zgadza się, mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Haha a przed wyścigiem golisz się dokładnie i smarujesz kremem aero? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusch Napisano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Lepiej się przyznaj co kombinujesz ... Pozdro Nie mogę jeździć na rowerze to mi się nudzi Przyznam, że tez mnie zainspirowała wypowiedz podczas relacji z MŚ w jeździe na czas, że Białobłocki założył sobie taką osłonę. Myślę, że dałoby radę zrobić coś takiego z jakiegoś tworzywa, np. z butelki Pet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Z kliszy ze zdięcia rentgenowskiego^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Z kliszy ze zdięcia rentgenowskiego^^ Będzie wydawało wkurzający dźwięk. Modelarze używają cienkich arkuszy plastiku, można by było uformować w gorącej wodzie ( znaczy złożyć w pół) a potem ładnie obrobić i pomalować. Ewentualnie, weź pudełko DVD, jest z czarnego plastiku, uformujesz w gorącej wodzie i przytniesz, powinno wyglądać spoko. Przy odpowiedniej ilości czasu można spokojnie to zrobić żeby wyglądało bardzo estetycznie. Pamiętaj tylko żeby potem ładnie wyrównać krawędzie ( papierami od 500 do 2500) itd. Edytowane 27 Września 2015 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Przewidujesz mierzalny zysk po montażu takiej osłony? Przerzutke aero ma w ofercie fsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2015 Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Przewidujesz mierzalny zysk po montażu takiej osłony? Przerzutke aero ma w ofercie fsa. Ja w sumie autorowi aż tak bardzo się nie dziwię, czasami fajnie jest zrobić coś czego nie mają inni ( oczywiście jeżeli jest to zrobione z sensem i smakiem). Dodatkowo może nnieco chronić wózek, chociaż nie wiem czy jest przed czym go chronić na szosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Zawodnicy często stosują bezsensowne rozwiązania, żeby zasiać zamęt w głowach przeciwników. Wytrącić z równowagi. Zasiać zwątpienie. Patrz długie wiązania nart Ammana, tłumik na motogp u Doctora, czy dziwne wchodzenie w zakręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Odważne stwierdzenie że długie wiązania nart Ammana jest bezsensowne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi