Ink Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam, poszukuję taniego licznika ze średnią prędkością. 7 języków, mile i inne cuda są mi niepotrzebne. Jak będzie maksymalna prędkość i zegarek to miło, choć to niekonieczne. Musi być mało prądożerny, bo nie chcę co miesiąc baterii wymieniać. W innym rowerze używam Sigmy 1200 i jestem z niej bardzo zadowolny ale chcę licznik, który będę zostawiał na stałe przy rowerze bez obawy, że zginie - jak zginie to trudno. Sigma od częstego zdejmowania błyskawicznie się wyrobiła. Kupowanie podstawki do drugiego roweru raczej nie ma sensu, bo przebieg będzie sumować a nie o to mi chodzi. Z tego co widzę, to sigma 700 jest tylko 10zł tańsza od 1200, więc nie wchodzi w rachubę. W grę wchodzi egzotyka, o której nie mam zielonego pojęcia. Coś poradzicie? Koniecznie zależy mi, żeby licznik nie zmieniał automatycznie funkcji. Może cos takiego? http://allegro.pl/licznik-rowerowy-przewodowy-21-funkcji-profex-i5672670857.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Września 2015 Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Za 35-40zł masz najtańsze modele Sigmy sprzed lat. Modele typu Speedmaster 8000 czy Base 800. Jest sens szukać w "egzotyce"? EDIT: No tak, średnia prędkość. Chyba faktycznie zostają chińczyki i inne podobne wynalazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Z Lidla licznik o ile dalej są do kupienia, zawsze to masz 2 lata reklamacji na podstawie paragonu i rzeczy z Lidla jak na to ile kosztują w cale aż takie złe nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Używaną sigmę bym wolał niż jakiś szajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2015 No w lidlu to raczej dopiero na wiosnę. Ktoś na allegro sprzedaje ale pewnie bez gwarancji. Daje rade ten licznik? Ten profex szajsowaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 26 Września 2015 Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Mam profex'a ale takiego http://allegro.pl/licznik-profex-22f-temperatura-zewnetrzna-kalorie-i5674989886.html Polecam. Używam od około dwóch lat i nie mam żadnych zastrzeżeń. Jeżdżę w różnych warunkach, asfalt, szutry, las, kamienie itp itd. Bez względu na porę roku i temperaturę. Założyłem taki w rowerze syna, żony, a i znajomy się skusił i nie ma nikt zastrzeżeń. Dużo funkcji, z których nawet jak nie korzystasz, to chyba dobrze mieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Dzięki Napisałem do sprzedawacy Crivita, czy wynalazek ma gwarancję i paragon. Jeśli tak, to wezmę tego Crivita - wizualnie bardziej mi się podoba. Jeśli nie to, profexa. Stara simga zacznie robić za licznik kadencji. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Sprzedawca lidlowego cuda nie był łaskaw odpisać. Wrzucam, może komuś się przyda: http://www.mediaexpert.pl/liczniki/licznik-rowerowy-profex-21-funkcji,id-344963 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Krótka recenzja tego profexa - 21f. Nie rozumiem dlaczego producenci pakują baterię do licznika przed sprzedażą. Dotyczy to nie tylko Profexa, bo Sigma robi to samo. Zalety: - dużo funkcji - z użytecznych: średnia prędkość, max prędkość, zegarek termometr - bez pulsometru kalorie to bajer, chociaż można wprowadzić wagę. - podstawka twist-lock, której nie lubię, ale pasuje licznik od sigmy i profexa można założyć do podstawki sigmy. Największy plus! - można wpisać przebieg po wymianie baterii (standard) - możliwość zamocowania na mostku! - cena 20zł - licznik kosztuje mniej niż podstawka do sigmy Wady: - słaby kontrast - trzeba patrzeć praktycznie prostopadle - inaczej widać pozostałą część wyświetlacza. Niestety tutaj nie ma regulacji poziomu kontrastu. Nie przeszkadzałoby mi to gdyby był na kierownicy - ale jest na mostku, który ma kąt ujemny. - udziwnienie z przyciskami. Sigma jest intuicyjna dla dziecka. Tu jest np. opcja ukrycia menu od kalorii i temp. max/min, albo zapisania danych (dystans, czas przejazdu, średnia max, prędkość) - przyciśniesz nie ten przycisk i wszystko miga. Trzeba przeczytać instrukcję. Generalnie za tę cenę polecam! Zobaczę jak się będzie sprawował w deszczu i mrozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Moim zdaniem ten z Lidla. Używam od półtorej roku brud, kurz, deszcz, mróz. cena ok 25zł wole kupić takie 4 niż przereklamowaną sigmę, a i funkcji ma dużo więcej niż modele sigmy za 100zł. Ten z lidla ma minus że przy minus 10 jak chciałem podświetlenie włączyć się zresetował i przy ulewie (wcześniej nie, tylko ostatniej) nie chodził, ale jak mówią cena czyni cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Przereklamowaną? Kurde, jak żyję ani razu nie widziałem reklamy Sigmy. Dobre produkty nie potrzebują reklamy. Dużo więcej funkcji niż Sigma za stówę? Ciekawe jakich, cóż więcej można mieć w liczniku? Sigma przynajmniej nie wygląda jak chińskie radyjko z giełdy w latach '90 z napisem SOMY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Przereklamowaną? Kurde, jak żyję ani razu nie widziałem reklamy Sigmy. Dobre produkty nie potrzebują reklamy. Dużo więcej funkcji niż Sigma za stówę? Ciekawe jakich, cóż więcej można mieć w liczniku? Polecaną na forum Żeby być obiektywnym to taka Sigma 2x droższa nie ma np. podświetlenia. W mojej się mogę doczepić do wadliwego działania zegarka - nie pamiętam w którą stronę - co kilka miesięcy muszę przestawiać o kilka minut. W temp. ok. 5C i mniej wyświetlacz działa z dużym opóźnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.