Mod Team Puklus Napisano 27 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2015 No i nic tylko używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Ponownie dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 temat powraca. Po serwisie zaczeły sie dziać dziwne rzeczy. Nie działa regulacja tlumienia - tłumik się zapiekł Tłumik myłem benzyną ekstrakcyjną - czy możliwe jest, że narobila szkód? Płukalem go teraz izopropanolem, moczylem w oleju i ani drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 21 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 opisz dokładniej!Nie da się ruszyć pokrętła z regulacją powrotu??? Czy widelec po wgięciu nie wraca czy też nie chce się wgiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Nie można ruszyć pokrętła regulacji powrotu. Tłumik z tego co widzę sklada się z metalowej rurki i plastikowej wewnątrz tej pierwszej. Prawdopodobnie musi tez być między nimi jakaś uszczelka. Wygląda to jakby uszczelka luz plastikowa rurka "napuchly" lub coś blokowało jej obrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 21 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 dokładnie, padł oring wewnątrz tego metalowego trzpienia który odpowiada za kontrolę powrotu. Z góry powinieneś mieć nakrętkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) nie ma nakrętki niestety zagadałem dziś w jednym z Wrocławskich serwisów przy okazji o ten tłumik i powiedziano mi, zę mało prawdopodobne by benzyna rozwaliła oringi. Raczej, że coś mogło się tam dostać i blokuje. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez scirocco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 ogólnie to szybkość powrotu zależy od tego jak bardzo otwarty jest ten otwór na zdjęciu nr 5(wg kolejności od góry od lewej).Kręcąc pokrętłem albo go zamykasz albo otwierasz, z ustawieniami pośrednimi. Najpierw spróbuj tym tłumikiem postukać np o stół(z wyczuciem) - może blokujący element wypadnie i dowiesz się co to jest. Jeśli nie wypadnie, to spróbuj zamocować tłumik w np imadle i jakimś narzędziem spróbować przesunąć ten stalowy mały element który pełni funkcję ogranicznika. Wybacz, ale żadne fachowe słowa nie przychodzą mi do głowy by to ładnie opisać - taka pora Jeśli to nic nie pomoże, to musisz poszukać innego tłumika. Być może przypasuje od innego widelca który ma śr goleni 30 mm. Musi się zgadzać średnica pręta oraz gwint dolny, no i tłoczek z oringiem czy co tam będzie uszczelniało rozdzielone komory.Wydaje mi się też, że ten jak go nazwałem "ogranicznik" jest jednocześnie wkręconą w plastik śrubką. Jeśli go wykręcisz czy też wyjmiesz, to konstrukcja powinna dać się rozdzielić i wtedy zdiagnozujesz usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi