pazera Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Czesc, Dzisiaj coś mi się zepsuło w moim shifterze. Jechałem sobie zwyczajnie do pracy i w pewnym momencie troszeczkę za mocno nacisnąłem na pedały przy zmianie biegu na wyższy w tylnej przerzutce. Nie pompowałem wtedy tylko po prostu za mało odpuściłem przy zmienie biegu. Łańcuch przeskoczył i wbił wyższy bieg. Po chwili zauważyłem, że nie mogłem zmienić biegu na niższy. Dolny spust shiftera jest zablokowany. Ma kilka milimetrów/stopni luzu i tyle. Jest zupełnie twardy i nie mogę go w ogóle ruszyć. W internecie znalazłem tylko informacje o naprawach gdy spust chodzi luźno ale nie klika i nie naciąga linki. Pewnie skończy się oddaniem roweru do serwisu ale chciałbym spróbować go jakoś rozruszać.Rower miał niedawno generalny remont i wnętrze shiftera jest stosunkowo czyste a na pewno świeżo nasmarowane. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Alpina Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 Może rozbierz manetke... Wyjmij linkę, sprawdź czy też nie będzie działać.. Bez rozebrania manetki nic nie zrobisz Nie musisz jej całkowicie rozbierać, byle dostać się do mechanizmu.
Root Admin Mieciu Napisano 25 Września 2015 Root Admin Napisano 25 Września 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.