Nepalczyk Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Hej, dziś podczas wnikliwego mycia rumaka zauważyłem taką szczelinę na bocznej ściance w mojej tylnej oponie. Przecięcie, najprawdopodobniej póki co obejmuje tylko wierzchnie warstwy, widać płótno. Opona bita do tych 100psi, przebieg ponad 6 kkm. Jak myślicie jak długo pociągnie? Rower służy mi do dojazdów do pracy 18km i do dalszych wypadów do 140km. Co począć, kupować nową, czy ryzykować i jeździć. Wymieniałbym na to samo, bo jednak opona pancerna, a jak dziś dotknąłem Maxxis Detonator to stwierdziłem, ze wolę kupić jedną oponę w cenie dwóch, bo te detonatory to CIENIZNA!!ZDJĘCIA >>https://picasaweb.google.com/108861470636006355121/Downloads?authkey=Gv1sRgCPik8MfwjbLkKg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Nacięcie na zewnątrz czy na wylot? Czy ryzykować ? Jak strzeli to będziesz jechał na kapciu, pytanie po czym i na ile ryzykujesz w takim przypadku uszkodzenie obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Jeżeli to twój jedyny środek transportu i w przypadku awarii nie dotrzesz to pracy, to bym wymienił. 100PSI, to duże ciśnienie, więc dość szybko dziura zacznie się powiększać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Nacięcie na zewnątrz czy na wylot? Rozcięcie od zewnątrz, póki co dętki nie widać. Czy ryzykować ? Jak strzeli to będziesz jechał na kapciu, pytanie po czym i na ile ryzykujesz w takim przypadku uszkodzenie obręczy. Prawda, zapomniałem o tym, jak strzeli to obręcz na tym ucierpi, a koła wymieniłem 3 mies temu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ja bym wymienił, świadomość, że jest przecięta i codzienna niepewność dojazdu do pracy by mnie wykończyła. Przelot też swój już ma więc tym bardziej nie jest jej szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Przelot też swój już ma więc tym bardziej nie jest jej szkoda No o dojazd do pracy tak się nie martwię, bo jak coś to autobus i przeboleję ten okres. Pankrat powiem Ci, że myślałem, że szybciej poleci bieżnik niż ścianki, bo z wierzchu opona starczyłaby jeszcze myślę na jakieś 2-3 tys km spokojnie. Nic tylko wymieniać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.