Skocz do zawartości

[opona] Schwalbe Marathon RACER 622x30 przetarcie na ściance.

Nepalczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, dziś podczas wnikliwego mycia rumaka zauważyłem taką szczelinę na bocznej ściance w mojej tylnej oponie. Przecięcie, najprawdopodobniej póki co obejmuje tylko wierzchnie warstwy, widać płótno.  Opona bita do tych 100psi, przebieg ponad 6 kkm. 
Jak myślicie jak długo pociągnie? Rower służy mi do dojazdów do pracy 18km i do dalszych wypadów do 140km. 
Co począć, kupować nową, czy ryzykować i jeździć. Wymieniałbym na to samo, bo jednak opona pancerna, a jak dziś dotknąłem Maxxis Detonator to stwierdziłem, ze wolę kupić jedną oponę w cenie dwóch, bo te detonatory to CIENIZNA!!

ZDJĘCIA >>https://picasaweb.google.com/108861470636006355121/Downloads?authkey=Gv1sRgCPik8MfwjbLkKg

Nacięcie na zewnątrz czy na wylot?

Rozcięcie od zewnątrz, póki co dętki nie widać. 

Czy ryzykować ? Jak strzeli to będziesz jechał na kapciu, pytanie po czym i na ile ryzykujesz w takim przypadku uszkodzenie obręczy.

Prawda, zapomniałem o tym, jak strzeli to obręcz na tym ucierpi, a koła wymieniłem 3 mies temu..  

Przelot też swój już ma więc tym bardziej nie jest jej szkoda

No o dojazd do pracy tak się nie martwię, bo jak coś to autobus i przeboleję ten okres.  Pankrat powiem Ci, że myślałem, że szybciej poleci bieżnik niż ścianki, bo z wierzchu opona starczyłaby jeszcze myślę na jakieś 2-3 tys km spokojnie. 

Nic tylko wymieniać  :bye2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...